Spaček na A*tonet

Začel/a Zeko124, Julij 19, 2009, 09:48:25 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Kot sem omenil že v naslovu, se je na a*net pojavil "nov" spaček, tip želi za razstavljenega cca 300 eur.

http://www.*********/_AVTO/ad.asp?ID=3003363&show=1  ***

Lp, Zeko:funny34d:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Kolk se spomnom se je tale prodajal pred časom (lani?) še sestavljen ...

vogiv

ja jaz ga mam zdaj doma pa saj ni tak fejst v kurcu notranji blatniki pod  okrog oken  spredaj ter kesel drugo pa ni tak slabo
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

Zeko124

Citat od: janez;55479Kolk se spomnom se je tale prodajal pred časom (lani?) še sestavljen ...

Hm, nevem, nisem spremljal takrat, samo zakaj bi ga pa nekdo razstavil pa ponovno skušal prodat pa nevem... A ma to kaj veze, ga po delih morda lažje prodaš? Lp:Hammer3::funny34d:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Kolkr vem ga je začel rihtat - razstavil.Nabavil drugo šasijo - od Amija. VVerjetno pa je ugotovil, da je finančno in tehnično prevelik zalogaj ter se odločil za prodajo.

vogiv

ja mislim da bo to kar držalo saj nima neke delavnice pa  po pogovuru sledeč so bile finance kar problem št 1:Hammer3:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

gule

Zeko124

Gule,se strinjam, sicer bi bil moj že na cesti :).

www.keramika-genorio.si

vogiv

sam ko ni gnar še vse stvar ima pravo duso če ga narediš sam pol pa pride še večji probem kot je dnar  ÈAS:Hammer3:

Zeko124

Èe bi sam znal kaj naredit, bi že zdavnaj, ko imam počitnice, tako pa nimam pojma...

www.keramika-genorio.si

dani77si

Citat od: Zeko124;56462Èe bi sam znal kaj naredit, bi že zdavnaj, ko imam počitnice, tako pa nimam pojma...
pa ne bit cel življenje neved in se kaj nauči..
saj maš počitnice..ne rabiš skos za računalnikom sedet..
ali pač..na netu zveš marsikaj..pa še kaj probaš..
imaš 2 amija..se lahko na enem učiš ;)

Zeko124

@ dani, ni to čist tko, 1. problem, en ami ni za dele pač pa sta oba za rihtat. Drugi problem, če bom sam kaj pacal bom vse zaj.... in 3. problem nima me gdo naučit, ker najbližji Citroenar tu okrog je Citroenovc iz VG ;).

www.keramika-genorio.si

dani77si

potem pa poskrbi vsaj to da ti ne propadeta..ampak kako malenkost se pa vseeno lahko naučiš..

dyfan

Citat od: vogiv;56461sam ko ni gnar še vse stvar ima pravo duso če ga narediš sam pol pa pride še večji probem kot je dnar  ÈAS:Hammer3:

...pa tudi to še ni vse, rabiš še prostor. Vse to so stvari, ki zgledajo manj pomembne do takrat, ko se misliš nečesa konkretno lotiti, pa ugotoviš, da ti katera od teh manjka. Žal nas je veliko s takimi težavami.

LP
Lep pozdrav!

dyfan

Citat od: dani77si;56513potem pa poskrbi vsaj to da ti ne propadeta..ampak kako malenkost se pa vseeno lahko naučiš..

Malo smo skrenili "off topic" pa vseeno.
Zeko124, dobronameren namig: dobro si še enkrat preberi tale danijev nasvet - je zlata vreden, če mu boš sledil.

Propadanje amijev boš za začetek zelo zmanjšal že s tem, da ju spraviš nekako pod streho. Ne v zaprto luknjo ali v cerado, ampak samo toliko, da ne bosta pod milim nebom. Potem kakšno čiščenje pločevinastih in ostalih delov, prekrivanje poškodovanih ali rjastih površin z oljem ali temeljno barvo...tu ne mislim, da jih obnavljaš ampak da zaviraš propadanje.

Tudi glede učenja oziroma spoznavanja avta je tako, da boš verjetno slej ko prej moral kaj sam postoriti okrog njega razen, če si se odločil, da se boš za vsako malenkost zanašal na druge. Torej, če imaš voljo, imaš sedaj priliko spoznavati avto:
teorija preko interneta in knjig + ogled v živo na avtu.
Lahko začneš najprej z sestavo in delovanjem celega avta na splošno. Potem nadaljuješ s posameznimi sklopi in nato vedno bolj v detajle.

LP
Lep pozdrav!