Xantia brez kontakta

Začel/a FranciZ, Julij 15, 2009, 02:05:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

FranciZ

No, kakor izgleda, se nas je naša 'žaba' naveličala...
 Po jesenski menjavi ključavnice je služila namenu dobro-jo po dvotedenski pavzi v garaži hočem malo 'sprevoziti' in glej ga zlomka - zopet isti simptomi kot ob okvarjeni ključavnici: ni polnega kontakta, vergla, ne vžge. Preverim akumulator, ga menjam, preverjam varovalke, skeptičen do menjane ključavnice-sem jo sprobal na kolegovi Xantiji-dela, nimam več idej.
Kaj bi mrknilo med počivanjem ? V glavnem:ob kontaktu se prižge samo lučka akumulatorja, brez STOP,rumene lučke, itd, pa tudi črpalke se ne sliši.

tct

Releja sta ob računalniku, pazi ker jih je treba z iglo sneti zaponke, da kaj ne odlomiš. Najprej jih medsebojno zamenjaš, nato šele gledaš za drugimi. Enega imam še rezerve, pa še vsak teden sem v Cerkvenjaku (Radencih-Dosor). Poglej varovalko črpalke itd.

FranciZ

Saj sam tudi sumim kakšen rele; ob računalniku je škatlica z releji, sem hotel sprobati drugo, pa utori okrog ne dovolijo zamenjave. Kontakte po shemi ima pa enake. Ali je še kje drugje kakšen pomemben rele ?

tct

Meritev vseh varovalk, tiste v motorju in kabini.

FranciZ

Tale francoz pa me lepo nateg...je; včeraj lepo merim varovalke po vrsti, nato šlatam žice tam okrog varovalk v kabini, okrog releja ECU-ja, naenkrat se vse lepo vklopi ( imel sem 'kao' vklopljen kontakt )... Kak naj zdaj vem, kaj bi bilo hin ? Počakam, da zopet crkne ?!

FranciZ

Vozilo zaenkrat deluje, koristim jo sicer za krajše relacije-v slučaju, če se spet premisli.
Samo razmišljam: ali je možno, da bi za nedelujoč kontakt bila kriva vlaga, saj je 2 tedna skoraj vsak dan deževalo, med tem ko je avto stal ( garaža tudi ni tako 'diht' ) ?

tct

To ni vlaga ampak varovalka (pri meni št.3) ki ima rada podnožje prekurjeno.

FranciZ

Citat od: tct;55836To ni vlaga ampak varovalka (pri meni št.3) ki ima rada podnožje prekurjeno.

Služi pa za črpalko ... ?

FranciZ

Torej - da zaključim zgodbo: tudi mi smo se sedaj te naše Xantie naveličali in padla je odločitev, da gre od hiše.  Pa ne se sedaj grebst za njo :ADemoticglass:  ker, čeprav bo še kak mesec pri hiši,  ima že drugega potencialnega lastnika.
Tako se tudi nekako poslavljam od tega dela foruma ...

sop

...in katero vozilo jo bo nadomestilo?
jaz se namrec ze eno leto locujem od svoje, a ta piksna se vedno dela... ker ne najdem nekaj pametnejsega kar bi jo nadomestilo.

FranciZ

C5 II 2006, 1.6 HDI, barva Ganache, uvoz iz Fra.

sop

grozny

Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

FranciZ

Citat od: grozny;57498pa ni 1.6 malo švoh?

Zame je 'puna kapa' kot pravijo. Sem pred tem 'testiral' P407 z istim motorjem, kilaža je približno ista. Vozim se pretežno sam, 90% lokalna cesta v službo cca 25 km na eno stran. Avtocesta: tam do 100 kar lepo potegne ob zmerni porabi, višje pa se že pozna. Sedaj praznim 2. rezervoar, povprečno porabo po BC imam sedaj 5.6 .

grozny

uf to pa je pol bol turistična vožnja he he
moja pupca bi tolko popila sam če bi ji dvoje ust zapru he he
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence