Iščem Evasiona - sem ga že najdu

Začel/a Markolin, Februar 01, 2007, 12:27:06 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

evasion007

Aleš, žal se na to ne spoznam prav veliko.
Sem pa preveril tudi že tam.

Izbral sem tole:
http://www.ebay.de/itm/Lichtmaschine-CITROEN-XSARA-N1-2-0-HDi-109-150A-NEU-/310271982278?pt=DE_Autoteile&hash=item483da6bac6

potem pa od njih dobil odgovor:

Laut Ihren Daten passt die Lichtmaschine nicht. Sie benötigen eine Lichtmaschine mit Freilaufriemenscheibe.
glede na vaše podatke ta alternator ne ustreza. Potrebujete alternator z jermenico, kjer jermen prosto teče (moj prevod besede "Freilaufriemenscheibe").
Kaj to pomeni v praksi, se mi pa tudi sanja ne... (dozdajšnji alternator je imel na jermenici zareze tako, kot vsi na teh slikah)

Ponudili pa so mi tole:
http://www.ebay.de/itm/310326158066?ru=http%3A%2F%2Fwww.ebay.de%3A80%2Fsch%2Fi.html%3F_from%3DR40%26_trksid%3Dm570.l2736%26_nkw%3D310326158066%26_fvi%3D1&_rdc=1

Se ti zdi, da bi tudi tole lahko bilo OK?
http://www.ebay.de/itm/LICHTMASCHINE-CITROEN-JUMPY-2-0-HDI-2-0-2-0I-16V-150A-/300651478577?pt=DE_Autoteile&fits=Model%3AEvasion|Type%3A2.0+HDI+16V&hash=item4600397e31

Vsekakor ne bi šel pod 150A. Imam občutek, da bi v kakšni vročini pri nizkih obratih (zastoj na cesti) zaradi nezadostnega polnjenja in klime na maximumu hitro lahko ostal s praznim akumulatorjem...

alesz

CitatFreilaufriemenscheibe.
jermenica z enosmerno sklopko.......rotor alternatorja se lahko prosto zavrti pri pojemkih ......
so pa te kopije vglavnem izdelane n Belorusiji,Romuniji,na Madžarskem in so vredni toliko kot stanejo.....

evasion007

Hvala za pojasnilo.

Glede kvalitete izdelave in cene: je to mišljeno za alternatorje na linkih, ki sem jih pripel jaz ali tudi za tistega, ki si ga pripel ti?

Èe malo "špekuliram": avto je star dobrih 11 let in ima prevoženih skoraj 300 000 km.
Èe bo vse prav, bo morda naredil še kakšnih 100 000 km - zadnje čase se z njim ne vozimo toliko kot prej. Je sicer v dnevni uporabi, samo relacije so bistveno krajše.
Èe je alternator res (samo) toliko slabši kot je cenejši, bo zdržal 1/3 časa (oz. dela) originalnega...

alesz

Link sem pripel naključno,ker sem hotel pokazati koliko zadev uporablja enak alternator....

evasion007

Alternator sem potem res naročil in dobil preko e-bay-a.
Za 150-amperskega sem plačal 108€ in 19€ poštnine (iz Nemčije), skupaj torej 127€.
Za delo (demontaža in montaža novega) pa 40€.
In zdaj spet vse normalno deluje... :-)

Markolin

Danes sem peljal mojega evasiona na redni 5 - letni servis, prevoženih 160.000 km od menjave jermena. Po knjižici je to to, za neobremenjeno vožnjo, ali 5 let. Menjava jermena, menjava napenjalcev, črpalka vode, semeringi, hladilna tekočina, pa še filtri olje, zrak in klima pa olje seveda, se je glih poklopilo. to je redno, pol pa še desna roka, ležaji amortizterjev( če bo treba) sicer samo podmazivanje, zadnji silent bloki na zadnji premi, pa obnova zadnjih amortizerjev ( bomo napravili bolj trde), pa zadnje zavore za pregledat, aja pa še filter nafte - cena z deloma cca 700€, če bo portebno zamenjati vse kar sem napisal, sicer manj, to je cena z delom, pol pa najbrž mir za naslednjih 160.000 km, tako kot do zdaj.

O kar sem ga nabavil pred 5- imi leti je bilo potrebno zamenjati le alternator in jermenico, pa zavorne ploščice 3x, pa seveda olje in filtre. Kilomeri vozila so v podpisu, kaj več ni za debatirat, mašinca dela ko urca.

LP

sušo

Bom kar tule napisal.
Počasi se bo naš Evasion prodajal. Je tak kot Markolinov samo da je stolčen od toče.
Èe bi koga več zanimalo sem dosegljiv na 041221132.

dexterboy

Citat od: Markolin;128967Danes sem peljal mojega evasiona na redni 5 - letni servis, prevoženih 160.000 km od menjave jermena. Po knjižici je to to, za neobremenjeno vožnjo, ali 5 let. Menjava jermena, menjava napenjalcev, črpalka vode, semeringi, hladilna tekočina, pa še filtri olje, zrak in klima pa olje seveda, se je glih poklopilo. to je redno, pol pa še desna roka, ležaji amortizterjev( če bo treba) sicer samo podmazivanje, zadnji silent bloki na zadnji premi, pa obnova zadnjih amortizerjev ( bomo napravili bolj trde), pa zadnje zavore za pregledat, aja pa še filter nafte - cena z deloma cca 700€, če bo portebno zamenjati vse kar sem napisal, sicer manj, to je cena z delom, pol pa najbrž mir za naslednjih 160.000 km, tako kot do zdaj.

O kar sem ga nabavil pred 5- imi leti je bilo potrebno zamenjati le alternator in jermenico, pa zavorne ploščice 3x, pa seveda olje in filtre. Kilomeri vozila so v podpisu, kaj več ni za debatirat, mašinca dela ko urca.

LP

Bralci čestitajo in pozdravljajo :emot112:
Must Have Car za družine z več otroki. Samo, ali mi lahko nekdo odgovori na debilno vprašanje, zakaj niso dali hidravlike v ta vozila. Da ne greš poln robe na morje, za seboj pa drajsaš rit po asfaltu...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

garac

zato, ker za familijo, je treba met pa ja zanesliv avto, ne pa da boš z mulci na 35c stal in čakal na vleko, ko bo šla hidrauljika, pa eksplodirala tista bomba, kugla al kaj že je
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dexterboy

@garac, tole sprejemam kot znak dobre volje pred pirhi in šunko :)
Hidravlika se pa je kvari, pa kaj wam je ljudje.
Kako naj se nekaj pokvari, če pa še nikoli delalo ni???
:emot15:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Markolin

Citat od: sušo;129004Bom kar tule napisal.
Počasi se bo naš Evasion prodajal. Je tak kot Markolinov samo da je stolčen od toče.
Èe bi koga več zanimalo sem dosegljiv na 041221132.

Več podatkov, pa slikca je dobrodošla LP

Markolin

Evo danes prevzela avto s servisa.

Zamenjan glavni jermen, ter vse tam okoli (napenjalci ležaji , pumpa, semeringi), menjana prednja desna roka, menjani ležaji amortizerjev spredaj, menjane gume na zobati letvi in na homokinetičnem zglobi na obeh straneh, obnovljen levi amortizer ( razpadel na delovni mizi - še dobro da ni na cesti), menjana zavorna tekočina, pa hladilna, olje, filtri, pa zdaj zavore komplet porihtane in silent blocki - oba, pa še kaj, kar se ne spomnim, cena  1000€ - 600€ kosi, 400€ delo(mehanik računal 16 ur - porabil 25), za 5 let bo oz. za naslednjih 160.000 km.

LP

sušo

Citat od: Markolin;129121Več podatkov, pa slikca je dobrodošla LP

A to bi tebe zanimu al kr tko pišeš?
Kilometrov ma 285000. Servisiran je redno pri vaškem ali doma. Velik servis je bil na 260kkm, pred tem na 160kkm. Je iz Italije. Imamo ga osem let alias 160kkm. Zgodaj letos menjani spredni roki in pečica gretja (sm dubu identično k je bla not sam kilo lažja je bla...). Avto je stolčen od toče (na uč jih ma ene 250) in začenja rjavet na zadnjem desnem blatniku (verjetno bil butnen in popravljen). Ima šest zicev, registriran je za sedem. Oprema je taka kot tvoj alias excl vključno s tempomatom. Barva je taka kot tvoj alias srebrna (za moje pojme najzahvalnejša barva, kar se tiče pranja oz. ne pranja avta).
Drugače pa kot nov...  ha ha. Ne mal se hecam.
Je pa notranjost za cifro prevoženih kilometrov presenetljivo ohranjena. Voznikov zic ni povešen kaj šele strgan (mogoče zato ker sva tko jest kot moja boljša polovica bolj peresne kategorije...).
Volan in šalthebl je preoblečen nazaj v usnje.
Ga bom sliku pa prpopu.
Èe je še kako prašanje sm na voljo.

Markolin

Èe bi prej to na pisal, ko sem vprašal, bi se morda kaj zmenla, zdej pa ko je servis narejen, je stvar drugačna. Ga bom zvozu do konca, drgač pa meni ne gnije nikjer in ni od toče, me pa vseeno zanima koliko bi dobil zanj. na netu ni nič podobnega.

LP

sušo

Mogoče je pa, ne vem zakaj, bolje tako kot si naredu. Kukrkol zdej je kar je.

Maš na netu enega podobnega (tisti modri) pa hoče celo premoženje zanj.
Drugi,  tisti v KP, pa nima take opreme je pa na sliki lep.
Tretji je utrujen že videt na sliki tko da dejansko verjetno še bolj.
Po moje bi bil (bo) naš nekje med drugim in tretjim ravno zarad toče.