Iščem Evasiona - sem ga že najdu

Začel/a Markolin, Februar 01, 2007, 12:27:06 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Kolega, ki trenutno živi in dela v belgiji si je omislil evasion. Sicer lepo ohranjen, a bencinar z manj opreme, kot markolinov je bil 5000?, tako, da je markolin svoj hadei kar ugodno kupil.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

@Markolin

Kako je kaj z Evasionom?

Poraba? Izredni servisi, stroški?

Deluje vse kot moreš

Dolgo nisi nič napisal o tvojem avtomobilu :-)

LP
Goran

Markolin

Ma kaki stroški neki, zdej jih ni, morda bo potrebno v prihodnje menjat ?arilne svečke, ker je ena definitivno crknila, včasih zjutraj v?ge na tri cilindre, pa ni panike, ene 100? plus delo pa bo urejeno, ker bom menjal vse 4, zdej pa sam mal gasa pa takoj te?e ko urca.drugače pa je poraba trenutno 5,8 l dizelna na 100 km. A ja pa zavorne ploščice sem menjal, spredaj, so bile ?e v?tete v ceno vozila, dobil sem jih namreč zraven, drga? pa mislm, da so kar drage. Aja, pa uno bunko na koloni-prag sem tudi ?e davno popravil, cena je bila prijateljska 100?. drga? pa samo tankam in vozim in vozim. Olje bo treba menjat čez ene 5000 km, porabe olja ni. Skor ni kaj napisat, ker zaenkrat mašina dela ko violina, ?e bo pa kaj narobe, pol pa bom seveda opisal težave.

LP

PS

Zdej gremo ?e za en teden na morje. Se javim ko pridem nazaj.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

parovelb

?au!
Imam ogledanega enega hdi-ja v prodajnem salonu v ita. Kaj moram gledat, da ne bo hudo?
vedno piha kontra.....

boga

splo?ne zadeve, kot tudi pri ostalih avtih, mislim, da je hadei nekje objavil kar zajetno temo o tem, kako kupovati avto. Kolikor sem bral forum voznika evasionov break in markolin nista nikoli kaj jadikovala nad njunimi avtobusi. očitno ni nekih specifi?nih okvar oz problemov, sicer so menda precej dragi nadomestni deli.
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Markolin

Jaz zaenkrat nimam problemov z avtom, kake drobne težavice, pa sem vse sam odpravil, je avto kar spodobno narejen. Pa tud ?e kaj sledi? druge forume, peugeot, lancia, in fiat, mislim da ni kakih težav

darja4mik

Bravo!!! Smo imeli dva, navdušeni nad njima! V garaži imamo še en sedež za njega.Èe te slučajno zanima...LP :BigThumbs::emot112:

Markolin

Citat od: darja4mik;34251Bravo!!! Smo imeli dva, navdušeni nad njima! V garaži imamo še en sedež za njega.Èe te slučajno zanima...LP :BigThumbs::emot112:

Jih že imam 7 komadov, pa Hvala vseeno.

LP

Markolin

Citat od: Gox;17776@Markolin

Kako je kaj z Evasionom?

Poraba? Izredni servisi, stroški?

Deluje vse kot moreš

Dolgo nisi nič napisal o tvojem avtomobilu :-)

LP
Goran

No do zdaj res nisem imel nobenih stroškov z vozilom, razen olja in filtrov na 20.000 km, pa gume seveda.

V enem letu sem prevozil cca 30.000 km brez napak in okvar, pred približno mesecem dni pa sem opazil, da vozilo ob prostem teku-ko sem zunaj vozila, čudno ropota, najbolj pri prednjem desnem kolesu.
Malce sem pregledal forume, pa sem na nekaterih zasledil, da so že imeli podobne težave, in da je šlo za jermenico ki poganja klimo servo pumpo in altrenator. O stvari sem se pozanimal še pri kolegu mehaniku, ki dela na citroen servisu, pa je rekel, da je skor 100% jermenica, bi pa blo treba videt. No včeraj sem avto peljal k mehaniku, da zadevo pogleda. Zamenjal je jermenico, ki sem jo imel še od nakupa vozila-darilo prodajalca. Ko sva tako klepetala, kako je s temi stvarmi, mi je pokazal mojo staro, ki je bila na videz OK, sam je ropotala, pa še eno od Phedre, ki je ista, in je imela cca 5mm lufta in je bla skor stolčena, pa je reku d je še zmeraj delovala brez problemov, sam da je bla kar glasna. Sicer pa se mu je pred kratkim zgodilo, da je monitiral novo na berlingota, pa je ropotala glih ko moja, ki ima sigurno več kot 100.000km. Drgač pa jermenica pride ene 250€ nova.
No ker sem se že dogovoril za menjavo jermenice, sem pehaniku predlagal, da bi menjali še zadnje zavore, ker baje imajo že čez 100.000 km od zadnje menjave - prodajalec avta, je avto kupil ko je imel 150 Kkm, pa jih ni menjal, ker so bile OK. Zdej pa ma avto 260.000 km, pa sem si reku da bi blo dobro zamenjat, ker mi ob vlažnem vremenu ročna včasih malce blokira in potem zadaj držijo zavore tako da se skoz AB.S vklaplja ko malce zabremzam (nekaj KM, da se zadeva opili-pol pa je OK). No pa sem pri Anetu nabavil zadnje ferode-pakne-čeljusti, ali kakor koli že rečete temu za celih 48€, najceneje v SLO. Ko pa je mehanik zadevo odprl, vidi da so zavore kot nove, in da ziher še 20kkm ni potrebno menjat, pa mu pravim, da so nardile že vsaj 100kkm, pa se čudi in reče no pa vsaj še 50kkm bodo ziher zdržale, tako da sem jih danes nesel kar nazaj v trgovino in zamenal za ploščice in doplačal 6€. Kar sem gledal pri drugih, bi zadeva prišla vsaj še enkrat toliko.

No zdej avto lepo teče in nič ne ropota, popravilo pa je blo 30€.

LP

Markolin

drsokodj

jermenica pri RH* 2.0 8V motorjih je kar problem včasih (če prepozno slišiš)

Imel sem primer, da je zaradi jermenice na gl. gredi preskočil zob. jermen  in je potrgalo klackalice (avto je imel prevoženih 320.000 KM)

drugače pa te motorji kar delajo   (lahko rečem da veliko bolje od novejših 2.0 HDi 16v FAP)

Vendar tudi pri novem HDI motorju se lahko rešiš težav tako, da tankaš KVALITETNO nafto  (kupljeno na novejših črpalkah - MOL - AGIP - SHELL  ....)

Imamo doma sicer C5 letnik 03   2.0 Hdi 110   in smo kupili liqui moly napravo za čiščenje vbrizgovalnih sistemov in kontrola tanka (če je kaj vode notri)  in moram reči, da avto po obdelanem procesu teče lepše, z izpuha je nekako lepši vonj in malenkost se pozna na odzivnosti motorja..... če koga zanima   (in če ima mogoče težave z bencinarjem ali dizlom) mi lahko pošlje PM     in se dogovorimo za čiščenje sistema  

Jaz sem bil vedno proti tem zadevam, vendar ko smo probali na nekaj avtomobilih smo videli RESNIÈNO razliko

Lep pozdrav in veliko kilometrov!

Citroenovc

Citat od: drsokodj;37334drugače pa te motorji kar delajo   (lahko rečem da veliko bolje od novejših 2.0 HDi 16v FAP)

Živjo,

lahko malo bolj utemeljiš, kaj je narobe z novejšim, 16V FAP HDi-jem?

Zahvaljen
OK

LP
Primož

evasion007

Citat od: Citroenovc;37339Živjo,

lahko malo bolj utemeljiš, kaj je narobe z novejšim, 16V FAP HDi-jem?

Zahvaljen

No, tole pa tudi mene zelo zanima...

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

dovi

Mi imamo Berlingota 2.0 HDI 8V 215kkm pa smo zamenjali že dve jermenici. Vsak ki malo posluša delovanje svojega avtomobila hitro ugotovi ropotanje jermenice. Boljše prej na servis kot pa velik servis.

lp
No RiSk No FuN...:BigThumbs: