Menjal avtoradio: Xsara 2002 - problemi

Začel/a tejula, Junij 21, 2009, 10:59:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tejula

Zdravo!
Danes sem iz Xsare '02 vrgel ven originalni Clarion radio. Vgradil sem Pioneer deh5000ub, ker sem pač hotel imeti mp3 player enoto, s podporo USB. Pa tudi ta enota ima nastavljive barve tipk in zaslona, tako da se ravno ujema z zeleno osvetlitvijo notranjosti.
No, ko sem radio vgradil se mi je pojavila naslednja težava - ko obrnem ključ (ugasnem avto) se radio ne ugasne. Moram ga ročno ugasniti. Pa še zresetira se (kot da bi mu odklopil baterijo). Problem je še ta, da sedaj, ko imam notri nov radio mi ne deluje več osvetlitev potovalnega računalnika. Računalnik dela OK, vendar ni osvetljen. To me moti.
Nekaj sem po forumu zasledil, da je baje treba peljati na servis, kjer ti nekaj na računalniku od avta nastavijo...
Prosim za informacije.

Pa še ena stvar - kateri adapter potrebujem, da mi bo delovala obvolanska ročica, kjer imam tipke za radio?

Pa še to - kje kupim plastiko, ki bi prekrivala radio? Ker sedajšnji Clarion radio je bil precej debelejši kot nov Pioneer in sedaj okoli njega zeva luknja.

Prosim čimveč informacij.
Vnaprej hvala!

sušo

Glede napajanja avtoradia. Ali imaš na dovodu ali pa na radiu plusa skupaj (stalni in ključavnica). Druga varianta pa je da imaš na varovalkah v poziciji stalnega plusa in ti ob odvzemu kontakta ne odklopi plusa. Ali je pa tretja varianta katere pa ne poznam.
Preberi navodila, poglavje z varovalkami...

garac

Ker imaš l02, ki že ima multiplex in radio preko BSI enote rabiš vmesnik. Dobiš ga na servisu 5€. Ali pa zamenjaš kable v priklopu. Jaz se nisem zafrkaval sem dal 5€ pa 2€ za konektor antene
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tejula

Hvala za odgovore.

Kako je potem z osvetlitvijo potovalnega računalnika? Bo delala, če kupim tisti adapter?

Koliko pride pa vmesnik za obvolanske kotrole?