Menjalnik/sklopka

Začel/a mus, Junij 20, 2009, 06:48:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mus

haj na mojem xp letnik2000 hdi 2.0 mi je pri 122.000 mi je zacelo ko sem stisnil pedal sklopke cvilit i to vse bolj dokler sploh nisem mogel več speljat a je gdo ze mel podoben primer
a je sel lezaj al lamela ......prosim za mnenje

garac

lamela najbrž ne cvili, ležaj ali košara, najbrž pa oboje. Vse skupaj je povezano eno z drugim. Èe se polomi košara, z*ebe ležaj, če zariba ležaj, požre košaro
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mus

to pomeni da bom moral menjat vse komplet sam mi ne gre v glavo da lahko pride pri takih kilometrih

saxovts

z očetom sva menjala sklopko na xsari 2.0 Hdi že pri 45 000 kilometrih.  tako da to še ni tako zgodaj

mus

zanima me zakaj lahko do tega pride olje sicer je se prvo not
avto je redno servisiran vozi se vecina mestna voznja 2-3 prestava na leto nekje okoli 15.000 km

rok.si

120 000 mestnih kilometrov je po mojem za 240 000 avtocestnih (kar se sklopke tiče), če je avto še polno natovorjen in pri vas na Koroškem je hribov več kot dovolj... Olje v menjalniku sicer nima veze s sklopko.

mus

aha to pomen da je najbolje da menjam vse tudi zajlo potisno plato lezaj kos lamela verjetno ni sla ker ni zdrsavala sel je lezaj oz. kos olje in kaj se sodi tu zraven cena bo pa verjetno taka kot je sam avto vreden

grozny

poglej malo po net trgovinah-dobiš cele komplete.

pa mislim da bo dovolj menjat košaro pa lamele-brez zajle in ležajev
in kot je že Rok.si napisau-za sklopko je mestna vožnja dosti bolj "utrujajoča" kot pa relacijska
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

admiral28h

Ko pride do težav s sklopko , je najbolj priporočljivo menjati potisni ležaj, potisno ploščo in lamelo skupaj , da ne boš plačeval čez 5000 km cel strošek dela še enkrat(ni prav majhen!).Vse tri stvari imajo življensko dobo v razmaku min-max cca.10-15000km razlike, s tem ,da se predvsem lamela in potisna plošča ponavadi ne ujameta prav dobro(se ponavadi opazi na samem delovanju sklopke in prestavljanju). Kar se tiče olja v menjalniku pa preveri v knjigi za uporabo , na koliko km se menja.To je enostavnejši postopek(strošek dela je minimalen) in v primeru , da imaš menjavo olja na 150000 (obenem pa si malo na tesnem z denarjem) lahko mehanik olje , ki steče pri odstranitvi polosovine ven ,vlije nazaj v menjalnik- brez panike, ker ga ponavadi še dolije do kontrolne luknje - doda se pribižno kak dcl ali dva novega, tako da se brez strahu voziš do predpisane menjave.  Lp

mus

ok vse to sem narocil in bom vse zamenjo na pooblascenem servisu z original deli
cena 330€ material + 190€ delo lp

admiral28h

še veliko srečnih kilometrov! lp:BigThumbs:

mus

hvala za lepe zelje xp se ze podi po cesti ležaj se razletel pol pa ga je skurlo in se kosaro zraven cist z...lo lamela bi se bla dobra za kakih 50.000 km zamenjo vse lp

boltar

Jest sm sklopko in vse kar spada vmes menjal pr 218000km