C5 HDi 110

Začel/a marulek, Junij 18, 2009, 11:52:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

marulek

Pozdravljeni,

kupujem C5 2.0 HDi, po možnosti avtomatik. Menda te kombinacije pri nas ni bilo, zato pride v poštev samo uvoz. Hibe 2.0HDi so mi približno poznane, tudi glede stroškov vem, da je cenejši od 2.2, me pa vseeno zanima, kaj pravijo lastniki glede avtomata. Èe je zadeva preveč delikatna, bom opustil svoj ideal (hidravlika + dizel + avtomatika). Hvala za vsakršno informacijo.

Martin

Xandrej

Èe pa bi še letnik povedal kaj te zanima pa bi že zmagal. Nov? 1 ali 2?

Citroenovc

Glede na to, da govori o 110KM 2.0 HDi motorju- bi sklepal, da misli na tip1.
OK

LP
Primož

Xandrej

Oni hitri 4 stopenjski menjalnik?

Bedarija, da večje ni. 2.2 je poraz kaj šele to...

laguna

imam2.2 avtomatik,sem zelo zadovoljen,seveda pa avtomatik ni za mlade vročekrvneže

marulek

Citat od: laguna;54009imam2.2 avtomatik,sem zelo zadovoljen,seveda pa avtomatik ni za mlade vročekrvneže

No, potem mi je pisan na kožo. Hvala za oba konstruktivna komentarja. Zanima me samo še, kolikšna je razlika pri vzdrževanju med 2.0 in 2.2?

laguna

za razlike ne vem vendar z2,2 ni težav.menjava olja filtrov in to je to

Xandrej

O čem se zdaj pogovarjamo? On govori o prvi fazi... Se pravi je noter 4 stopenjski avtomatik... Kasneje je 6 stopenjski... Pri prvem se menja Fap na 80 000 pri drugem na 160 000 itd itd... Èe bi marule malo več povedal kaj sploh gleda bi lažje...

Tma

No pa še jaz:
C5 I: -2.0 avt (B in D) je 4 st. Citroen menjalnik - zelo nezanesljiv in slabo menjanje brzin (cukanje)
        -2.2 (D) in 3.0 (B) je 4 st. ZF menjalnik - lepše menjanje, ampak zelo len pri startu iz mesta (kar vzdržljiv)
C5 II: 2.0 avt (D) je Aicin 6 st menjalnik - boljši kot oba zgoraj - še vedno pa pri startu zelo počasen (isti proizvajalec ima menjalnik tudi v C6 in se obnaša pa tudi približno isto) - z vzdržljivostjo pa nisem na tekočem.

Kar se avt. vzdrževanja tiče: večina avt. proizvajalcev pravi da so notri olja lifetime in da ne potrebujejo vzdrževanja - ampak v tem primeru med 200 in 300 k kilometri lahko pričakujemo odpoved, ki je v vsakem primeru zelo draga. Videl sem olje iz menjalnikov pri 110 in 150 k kilometrih in je bilo že kar zapackano in na magnestu je bilo tudi kar nekaj opilkov. Da ne govorim, da je menjanje po zamenjavi olja bistveno lepše.

Še o DPF: 2.2 na začetku je imel cikel 80k km., Mislim da je leta 2003 (konec) imel cikel 120 k km pozneje pa so to nadgradili na 160 k km (z fazo II).

LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

zlikovski

To pa nikoli nebom razumel lifetime olje v menjalniku :D

Xandrej

Lifetime olje v menjalniku je deklarirano samo pri 6 stopenjskem novem menjalniku...

Tma

Tudi pri 4-stopenjskemu ZF-u je bilo dekrarirano kot lifetime.
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

marulek

Citat od: Tma;54482No pa še jaz:
C5 I: -2.0 avt (B in D) je 4 st. Citroen menjalnik - zelo nezanesljiv in slabo menjanje brzin (cukanje)
        -2.2 (D) in 3.0 (B) je 4 st. ZF menjalnik - lepše menjanje, ampak zelo len pri startu iz mesta (kar vzdržljiv)
C5 II: 2.0 avt (D) je Aicin 6 st menjalnik - boljši kot oba zgoraj - še vedno pa pri startu zelo počasen (isti proizvajalec ima menjalnik tudi v C6 in se obnaša pa tudi približno isto) - z vzdržljivostjo pa nisem na tekočem.

Kar se avt. vzdrževanja tiče: večina avt. proizvajalcev pravi da so notri olja lifetime in da ne potrebujejo vzdrževanja - ampak v tem primeru med 200 in 300 k kilometri lahko pričakujemo odpoved, ki je v vsakem primeru zelo draga. Videl sem olje iz menjalnikov pri 110 in 150 k kilometrih in je bilo že kar zapackano in na magnestu je bilo tudi kar nekaj opilkov. Da ne govorim, da je menjanje po zamenjavi olja bistveno lepše.

Še o DPF: 2.2 na začetku je imel cikel 80k km., Mislim da je leta 2003 (konec) imel cikel 120 k km pozneje pa so to nadgradili na 160 k km (z fazo II).

LP

2.0 110 potem odpade, razen z navadnim menjalnikom. Število brzin in hitrost prestavljanja mi nista pomembna, važno da lepo in zanesljivo menja, to je to.

Hvala za kvaliteten odgovor, Tma!

zxar II

Lifetime bull shit je "na sceni" od sredine 90-ih let...

matjaz555

Pozdravljen.

Že 3 leta vozim C5 avtomatik (motor 2.0 - dizel) in moram povedati, da nimam popolnoma nobenih problemov. Nasprotno - zelo sem zadovoljen, ker je to resnično "komot" in se človek neverjetno razvadi. Res je, da to ni nekakšna dirkalna mašina, ampak za vse kar rabi povprečen človek je to res super kombinacija. Toplo priporočam.
:BigThumbs: