Spaček Tomos AZL 1967... v delu

Začel/a janez, Junij 07, 2009, 08:41:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Citat od: garac;60628@janez, to pa ne! Zanimanje je, vsekakor nas je kar precej zaljubljenih v stare citroene, nismo vsi na V6 ali na HDi. Serija A je zakon!

se strinjam
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Sem danes lepo doma pa v trenirki...nič ne delam. Sem imel dva dni poln kufer drlinkanja po cestah naše domovine. Vse po starih cestah...kaos. Sem domov prišel izmozgan, pa ne od šraufanja temveč od vožnje...pa to je druga štorija...

Da malo obudim tole temo. Spaček je že zdavnaj gotov in čaka na ličarja. Ne bom veliko pisal, naj slike govorijo.

lp

janez

Prvi del prtljažnika...moj izdelek,če kdo rabi 120 eur...in se nadaljujejo steber, podi in prag...

janez

...pod, prag, stebriček. Te stebričke naročam iz tujine, so zelo lep in dober izdelek. Cena za pol metra je 40 eur...

janez

...očiščen spoj prednjega stebra in boka, star dežni rob eliminiran in narejen novi...očiščeno obarvano ,povarjeno...

janez

...spodnji del srednjega stebra sem naredil sam...trenutno novi ne obstaja za kupit...

janez

...prednja stena pod pedali...

janez

...del prtljažnika nad rezervarjem, tudi tega se ne dobi . Moj izdelek, stane pa 40 eur. Z odprtino ali brez...
Popravilo police, požarne stene, zadnjega trikot okna...

janez

...okvir vetrobranskega stekla, menjava...zgornji del sem naredil sam...boki...

janez

Finiš...čiščenje, temeljno barvo sem nanašal sproti, sledi fugirni kit za tesnenje vseh spojev in na koncu body izolacija - zaščita. Avto bo svetle barve in sem uporabil siv body.

janez

Èisto na koncu pa še popravilo in predelava raznik kosov. Blatnike sem predelal na stari tip AZAM s štirioglatimi smerokazi, haube sem popravil, trikotnike izravnal...

janez

No to je bil zaključek.

Ravno včeraj sem izvedel en primer koliko računajo kleparji za menjavo dveh podov, prednje stene in malo flikarije (450 eur) in mi je vse skupaj malo dol padlo. Èe koga zanima kolko pride moje delo lahko na ZS, moja cena je smešno nizka pa vendar še vedno ljudje komplicirajo in jamrajo...Èe bi malo okol vprašali...

Ma ja nedelja je in še vedno sem v trenirki...

LP Keža

garac

@keža, vsa čast, ohranil si tudi odprtino za plovec, cev za gretje je tako, kot mora bit pri starih spakah, ni kaj, vse kot je treba! Veseli me, da so se začeli obnavljat tomosovi in cimosovi spački! En hura zate in en za lastnika: HURA!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

2sv

sem pogledu vse kaj si naredil in mislim da si en velik specijalist glede tega svaka čast da ti vse  to rata lp.

janez

Se še spomnite tega spačka?

No danes sem šel pogledat kako napredujejo dela. Avto je sedaj pobarvan . Siva barva, mal potegne na modro. Èist klasično. Zelo lepo pobarvan, so se pa matrali ličarji,ker je bil avto speskan in celi bunkast zaradi tega. No spadu je zelo dobro. V naslednjih tednih ga bom pomagal sestavljat na domu, pa mašino poštimat, zavore... in tak.