Polariteta zvočnika

Začel/a Picdriver, Marec 18, 2007, 07:20:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Citat od: hadei;2940Poleg tega bom verjetno dodal ?e kakšen woofer v prtljažnik in oja?evalec. Bom videl ?e.

Torej boš iz 5 sedežnega Picassa naredil grand (napihnjeno) izvedboš!

hadei

Hehe, ne mislim pretiravat. Pa? toliko malo se mi je zahotelo. Kot, da sem v krizi srednjih let...hehe.
Imam rad soliden zvok. Bom verjeto kupil nekaj rabljenega. Saj pravim nič ?e ni sigurno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Za tvojo krizo srednjih let imam drugo rešitev, ki se ji re?e ... deca! boš videl, koliko izgovorov za nakup igračk boš imel šele potem! :emot26:

Xandrej

Ma? visokotonce ki od njih ni nič. Eni se derejo, eni sikajo, da ti glavo spippa imaš pa take ki znajo igrat in take ki znajo mehko igrat... Tisti visokotonci ki so original ridejo na servisu 1 komad 1200 SIT (biv?ih) original del. Pol ve? kolko so vredni po qurca ne. ?e ima kdo proble vgradit druge visokotovce v prostor kjer je to namenjeno lahko pripelje avto k meni te druge vstavim ko za žalo in vse lepo ostane original kot je bilo prej le zzvok je drugačen potem...

HADEI ti pa ko boš tak dale? povej. Lahko ti ?e cene novih stvari podam se boš lažje odločil. :emot144: rabiš oja?evalec, kablovje ter basek in zmaga je tukaj...

hadei

Citat od: Picdriver;2944Za tvojo krizo srednjih let imam drugo rešitev, ki se ji re?e ... deca! boš videl, koliko izgovorov za nakup igračk boš imel šele potem! :emot26:

:emot80: ...bom se imel vsaj na nekoga izgovarjat.
[SIGPIC][/SIGPIC]

pohorc

Pozdravljeni,

Eno vprasanje okrog zvocnikov in napeljave, ker vidim, da ste diplomirali ze in da nebom tople vode odkrival :)

Ker sem novopeceni XP lastnik ravno letnika 03 mi je sedaj znan problem za zadnje zvocnike in bom pozoren oz bom raje kar vse kable preveril.

Me pa zanima kako so zice potegnjene spredaj. Ali so zice za visokotonce vezane kar direktno na ISO priklopu ali sele od prednjih vrat naprej?
Najverjetneje bom pometal originalne zvocnike ven in dal notri nekaj druga in me zanima kako je zvezano. Saj vem, da se da to vse najt in zmerit (sem delno stromar) samo, ker vem, da ze eni to veste mi je bolje vedeti predno grem prvic razkopat vse skupaj :)

Vnaprej hvala za odgovor

garac

tole ti bo najbolje znal odgovorit picdriver, ali morda hadei, malo počakaj, da opazita tvoj post.
Dobrodošel na forumu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pohorc

Se tak ne mudi tak hudo.

Ravno imam namen nabavit oni MP3 modul kot CD changer. Bom tako rabil se cakat kaksen teden da pride iz DE :)
Pred tem pa tako nebom kopal zadev narazen. Imam pred tem se kaksne druge stvari za napravit po avtu, da ubijem kaksnega cricka :)

Pravzaprav se mi pa poraja novo vprasanje na katerega se nisem nasel odgovora kje? Kako se demontira avtoradio??

Hvala!

altair123

Kerga si pa vzel, ta usbmodul?
UsbBox ali xCarLink?

alesz

Èe ti je že demontaža radia problem potem pusti žice pri miru oziroma poišči koga..................radio je pritrjen na obeh straneh z vijaki,pod pokrovčki  (2x torx 20).......Povezava za visokotonce je narejena na zelenem 16polnem konektorju nad levo nogo-sklopko

hadei

Radio je enostavno menjat. Navodila pa so na forumu.
Glede žic pa...koliko se spomnim so visokotonci posebej in ne od zvočnikov od vrat.
[SIGPIC][/SIGPIC]

pohorc

Citat od: altair123;62764Kerga si pa vzel, ta usbmodul?
UsbBox ali xCarLink?

xCarLink

pohorc

Citat od: alesz;62766Èe ti je že demontaža radia problem potem pusti žice pri miru oziroma poišči koga..................radio je pritrjen na obeh straneh z vijaki,pod pokrovčki  (2x torx 20).......Povezava za visokotonce je narejena na zelenem 16polnem konektorju nad levo nogo-sklopko

Hvala.

Brez skrbi, da nisem laik glede tega; ponavadi mene drugi iscejo, da montiram kaksno zadeve in ne obratno. Raje pa vprasam, kot pa da odkrivam toplo vodo, zato so forumi, a ne? In seveda, da ne unicim pri tem se kaj prevec lepotne plastike...

Xandrej

Èe ne veš kaka je polariteta zvočnika pa ne veš kako to sprobaš kje je + pa kje je - pa kako je to speljano vseskup pa to potem si res pravi laik... To da vzameš dol mrežico in pogledaš kako pa kaj je 3 minute dela... In v vratih in na armaturki zgoraj  kjer so visokotonci. Visokotonci imajo kretnico (neke vrste) kar na sebi gor... Vglavnem vseskup šajse. Noter vržeš ene 16.5 cm zvočnike v vrata, ter visokotonce z kretnico pa en radiijo pa je... Èe pa boš hotel kakšen boljši zvok potem pa ti je potreben en 4 kanalni ojačevalec ter basek v kuferamu ali pa brez kuferama...:BigThumbs:

Aja pa še to. Ker smo delali kar nekaj citroenčkov smo tudi pri kakem ugotovili, da je polariteta že serijsko zamenjana da zvočnik fauš špila da ga noter vleče namesto, da vun piha...

pohorc

Se mi zdi, da sem cedelje bolj odlocen, da preklicem narocilo onega mp3 modula in da pocim originalni radio ven, ker je itak.....
Menjat itak vse boxe na nekaj normalnega, zmeren mp3 radio pa vmesnik za komande in mir.

Hvala za ono opozorilo za polariteto, ze prebral pred dnevi. Bom pa tako vsako zico posebej zmeril in jo drmal pa da vidim, ce ze ni kje 'prezvekana'.