Spusca mi antifriz pri raztezni posodi

Začel/a andrazzzz, Maj 19, 2009, 06:16:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andrazzzz

Danes sem opazil par kapljic hladilne tekocine pod avtom. Podrobnejsi pregled je pokazal, da mi pusca spodaj pri raztezni posodi, kjer je nasejena neka cev na posodo - na sliki sem oznacil z belo barvo. A mi lahko najprej nekdo prosim pove, kam sploh gre tista cev iz raztezne posode? Prav tako me zanima, kaj mi priporocate da zatesnim tole? Bi slo, ce bi s kaksnim dobrim lepilnim trakom ovil spoj cevi s posodo?

Hvala za pomoc.

zlikovski

če ti pušča okrog objemke in je tam spokana, lahko jo probaš skrajšat če se seveda da, drugača pa zamenjat cev, kajti razna lepila, traki, se neodnese, zaradi pritiska v sistemu.

caki

Vceraj sem menjaval hladilnik in sem saril tam okrog.Stvar je taka:Med hladilnikom in cevjo pride gumica,ki sem jo pozabil dat in je tud meni puscalo tam.Cev lahko zamenjas le celo ker je neka plasticna spojka

andrazzzz

Hmm... tole je bolj nazorna slika.

Pusca nekje na spoju. Verjetno zamenjava cevi st. 1 ni macji kaselj glede na to, da te cevi niso tako lahko dostopne (vsaj zdi se mi tako).

caki

ce se ni kaj zlomilo,je verjetno gumica (st.3)

andrazzzz

A je kaksna finta, kako se ta cev sname?
Verjetno tudi stece vecina hladilne tekocine ven.

caki

ja ce mas kot je pri meni je tako:Prvo moras zavrtet en obrocek ki je na cevi (gre na trdo)pol sprostis dva zobka,eden zgoraj drugi spodaj,pol pa das narazen.Ni enostavno,ker je ful malo prostora in pazi na prste.