Klimatska naprava problem

Začel/a susterd, Maj 12, 2009, 05:30:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

susterd

Pozdravljeni.

Ko sem ugotovil, da mi klima ne dela sem šel na AMZS kjer so mi jo napolnili ker naj bi manjkal plin.
Ker klima še vedno ne hladi me zanima kje bi še lahko bil problem?

izi

Èe so jo filal na AMZS se vrni tja in reklamiraj zadevo .
Saj vendar ne boš plačeval usluge,ki je bila opravljena brez učinka.

susterd

Že že samo problem je da je res nekaj plina manjkalo ampak očitno je nekaj narobe z elektroniko, ker se klima sploh ne vžge, samo ne vem kje je kakšen senzor.

garac

če je plina preveč je problem enak, kompresor vklopi in takoj izklopi. A so natehtali ustrezno količino plina?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

susterd

natehtali so 670  plina. Avto je 1.6 hdi 80kw letnik 2005.
Ali je to prava količina?

alesz

odvisno kdaj je bil narejen do 10/05 je recimo prava......lahko pa poiskusijo z 450g....?

CitatC4 11.04 < citroen org.no.10553 R134a 450 25 PAG46 C4 1.6 HDI/2.0 Hdi 11.04 R134a 670 25 PAG46 C4 11.04 > citroen org.no 10554 R134a 450 25 PAG46

susterd

količina plina je prava
Nagaja mi motorček za preklop med zrakom ki teče skozi klimo in tistim ki gre mimo vsaj tako je rekel mehanik. Ali mogoče kdo ve kje je ta krmilni motorček?

alesz

CitatAvto je 1.6 hdi 80kw letnik 2005

C4....in imaš "dvopodročno" klimo........en motorček mešalne lopute za levo in drug za desno stran.......samo potem ponavadi ena stran deluje,vsaj tako se spominjam.Ponavadi je problem podoben kot na C5.Izrabljen zobnik......so mi slike ostale na "crknjenem"disku,pa jih sedaj nabiram ...ena slaba

susterd

se da te zobnike posebej kupit?
Kateri servo motorček je preklop med klimo in navadnim zrakom, ali so servo motorji samo na desni strani armaturke?

alesz

Prvo je potrebno najti napako.Dvojna klima ima dva servo motorja,vsakega na svoji strani.Enojna če  se prav spomnim pa enega na desni strani(spodnji),če odstraniš predal se vidi.Poči zobnik,ki je sestavni dal lopute.Postoji pribor,poseben zobnik,ki ga natakneš preko polomljenega,nato pa motorček montiraš na distančnik.Še enkrat napako je potrebno najti,če je res ta.To mi je prišlo na misel,ker je bilo precej tega pri novih vozilih v tistem času.(do org št RD10677)

susterd

Ko sem gledal na desni strani so trije motorji, zgornji za preklop med zunanjim zrakom in notranjim, srednji za regulacijo kje piha ven iz šob (na steklo, v noge itd) spodnji pa štela toplo mrzlo, samo da ko nastavim na mrzlo ne gre preko klime, pa sem vzel ven motorček in ročno obrnil loputo, bom šel iskat še na levo stran armaturke.

susterd

Rešeno.
Bil hin senzor za pritisk plina.

garac

Šušter, tnx, lepo, da si napisal kaj je bila rešitev, sigurno bo komu koristilo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

laki123

imam problem z klimo v berlingotu l.2001 16. 16v klima je bila pregledana in na novo napolnjena 850 g plina,zamenjan presostat,vendar ko je zunaj zelo vroče cca 30 c,mi klima po nekaj minutah delovanja preneha delati,izključi se sklopka kompresorja in se ne vključi več,ko se pa zadeva ohladi pa zopet deluje,deluje pa normalno pri nižjih temperaturah.......ali kod ve,kje je razlog......plina je po podatkih dovolj,pritiski so v redu,presostat je nov......

grozny

kaj nima noben ideje kaj bi bilo?
jaz mam že itak z mojo dovolj problemov-sam tu sm pa mrzu
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence