Berlingo ali Teppe?

Začel/a 3star, Maj 07, 2009, 11:19:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

3star

Kupujem namreč družinsko varianto. Na eni od tem sem videl, da imajo Kangoo-ji veliko okvar in to mi je potrdil tudi sosed, ki ga ima kot službeno vozilo. Berlingota ste vsi hvalili, a ima kdo izkušnje s Peugeot-om? Pa zanima me različica s 110KM. Katera je boljša mašina dizel ali bencin? Jaz ne delam veliko kilometrov, trenutno imam 2 dizla in se kar dobro obneseta.

Èe mi zna kdo odgovorit na ti dve vprašanji, mi bo zelo koristilo pri nakupu novega.

Lp

garac

Kot si že sam napisal, če imaž sold torej berlingo 110KM hdi, potem poiščeš še ustrezen model za primerno ceno, se zapelješ k Peugeot avto partner Jesenice, pa k Citroen Vipava pe Jesenice, k Golobu v Poljče, pokličeš še v Ah Kranj, pa Ah Rutar Slap ob Idrijci, Merlaka na Drenov Grič,... nekih hudih razlik najbrž ne bo. osebno se mi sicer zdi najbolj prijazen prodajalec g. Edi in Brežic in g. Gorazd iz AvtoCity Maribor, po telefonu pa tudi Rutarjevi

Neke hude razlike sam med Berlingom in Peugeotom ne vidim, na forumu si lahko prebereš, da nekaj porodnih težav je Berlingo imel, enako Peugeot. Oba avta prihajata z istega traku, tako, da razlike v kvaliteti ne more biti. Preveri opreme in cene in to je to. Vizuelno mi je osebno Citroen lepši, a vsake oči imajo svojega malarja ane?

veliko sreče pri nakupu in vsekakor nam potem napiši, kako si bil zadovoljen z prodajno mrežo uslužbenci in kako si se odločil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rs23

Tudi jaz sem bil v dilemi med Citroenom in Peugeotom. Lepši mi je bil Citroen. Poleg tega so paketi dodatne opreme bolj smiselno sestavljeni napram Peugeotovim (čeprav so mi gledano z drugega zornega kota nesmiselni), tako, da sem se na koncu odločil za 1,6 Hdi 110 KM XTR. Ni mi žal, čeprav so zelo površni pri dobavi obljubljene dodatne opreme, katero ne priložijo zraven ali pa jo ne vgradijo. Pol to reklamiraš in stvar je OK.

Pa sporoči za kjerega si se odločil.

Winkl

Jest sem se odločil za Berlinga in ga že komaj čakam (je na poti iz Španije in bo vsak čas tu :BigThumbs:)

Drugače pa sem tud sam nihal med Berlingom in Teppejem.

Za Berlinga sem se odločil enostavno zato, ker mi je lepši!
Predvsem pa je odtehtal paket otrok, potem, ko so mi povedali, da pri paketu prilagodljiva notranjost nimajo vsi trije ločeni sedeži ISOFIXa.

Bencinar ali dizl?

Sam sem vzel bencinarja. 20k kilometrov, kolikor jih naredim na leto in od tega večino v mestu in kratke vožnje 2-3 km. So mi dale prednost za bencinarja. Testna vožnja je pokazala da je 90 KM premalo in izbral sem 110 KM.

No tu se je v igro vključil Teppe. Za njihove HDI motroje lahko dokupiš dodatno ogrevanje motroja (cca 250 EUR doplačila), kar pri Citroenu, ni možno :Red-Irate: .

Sedaj pa razmisli kaj želiš in kaj boš delal z avtom.

Tak dobro družinski bencinar te pride cca 14 - 16 k jurčkov (bencinar). Dizl pa je jurčka ali dva dražji odvisno od KM.

alesz

CitatZa njihove HDI motroje lahko dokupiš dodatno ogrevanje motorja (cca 250 EUR doplačila), kar pri Citroenu, ni možno  .

Je pa vprašanje kaj s tem pridobiš,to so štiri ogrevalne svečke na glavnem vodu hladilne tekočine ki ti pomagajo segrevati motor(do50°)in krepko obremenijo alternator...........

garac

@alesz, aja, to torej ni varianta ala webasto?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alesz

Odvisno od tržnih fint.........dodatno samostojno gertje je vebasto
                              .........dodatno gretje motorja ,je to z ogrevalnimi svečami
                              ..........dodatno gretje, je v peči vgrajen dodaten električni grelec

Na terenu se pa moraš prepričati kaj dejansko dobiš.

DejanO

Ja Xandrej sem videl to.

No, kot bivši voznik (službenega) Kangooja 1.5 dci 85 l. 2006 in svojega Berlingota II 2.0 HDi 90 l.2004, lahko povem nekaj + in - pri obeh.

Èe bi kupoval novega bi bil to absolutno Berlingo, Kangoo je grd kot 100 mater.
Poglejte samo A stebriček in zadnji del s nesimetriočno tablico!

No evo berlingo II (v 5 letih 117.000 km):
+ oblika, motor navor, lega, podvozje, armaturka, plastika, 15col kolesa, Michelin  gume, hrup v notranjosti, zelo zanesljiv in poceni za vzdževanje, zelo dobra cena ob prodaji
- okrnjena dod. oprema, slaba zaloga vozil, odpiranje vrat, manjša drstna vrata in kuferam, pena v in tkanina na sedežih

Kengeru II (v 1 letu 65.000 km)
+motor, poraba, pot. računalnik, velik kuferam, odpiranje in velikost stranskih drsnih vrat, solidni sedeži z nasloni, menjalnik
-šmartanska plastika in vidna pločevina v notranjosti, 14 col gume, trakcija, glasen v kabini

Je pa novi Berlingo III res napredek od varnosti do lux. opreme.

Na slikah kolega Slavek G. z novim zlatkotom za 16.000€ (avto city MB)
1.6 HDi 90, esp var. paket, usnjeni volan, park. senz., avt. klima, metalik
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

rs23

Ko kupuješ določen model avtomobila upam, da imate razjasnjene pojme kakšnemu namenu naj bi vozilo služilo. Najbolj se smejim nekim kvazi avto novinarskim avtomobilistinim strokovnjakom, ko testirajo neke športne in na pol tovorne avtomobile (kamor Berlingo in Kangoo tudi spadata) pod enakimi pogoji. To pa je: moč motorja, pospeški, končna hitrost in kar je seveda najpomembneje, predvsem pa pri Berlingu in Kangooju kako se vozilo nagiba v ovinkih. Pol pa jih tako spljuvajo, če zadek sili navzven, pa da je avto podkrmaljen, pa da nima pospeškov...Haaaalooooooooo, pol pa mislim, da ste na napačnem forumu. Take teste naj kar švabi dalje delajo, ker njim ni važno udobje v vožnji, ampak za njih je avto samo in zgolj le DAS AUTO. In kot je nekoc rekel pokojni Louis Renault na ocitke svabskih proizvajalcev avtomobilov, ces da so iz papirja, Avte sem naredil za jih voziti in ne za zaletavanje.

Vozite po pravilih, pa ne boste nikoli uporabili lososovega testa.

Gox

Novi Partner Tepee Outdoor 1.6Hdi 4x4 ... (Mehanik in Voznik, dec 2010)

zanimivo podvozje, škoda da ni tudi  pri Berlingotu te opcije.

Xandrej

Ja cena pa 30 000 čukov... :Hammer3:

Renark

Citat od: Winkl;50963Jest sem se odločil za Berlinga in ga že komaj čakam (je na poti iz Španije in bo vsak čas tu :BigThumbs:)

Drugače pa sem tud sam nihal med Berlingom in Teppejem.

Za Berlinga sem se odločil enostavno zato, ker mi je lepši!
Predvsem pa je odtehtal paket otrok, potem, ko so mi povedali, da pri paketu prilagodljiva notranjost nimajo vsi trije ločeni sedeži ISOFIXa.

Bencinar ali dizl?

Sam sem vzel bencinarja. 20k kilometrov, kolikor jih naredim na leto in od tega večino v mestu in kratke vožnje 2-3 km. So mi dale prednost za bencinarja. Testna vožnja je pokazala da je 90 KM premalo in izbral sem 110 KM.

No tu se je v igro vključil Teppe. Za njihove HDI motroje lahko dokupiš dodatno ogrevanje motroja (cca 250 EUR doplačila), kar pri Citroenu, ni možno :Red-Irate: .

Sedaj pa razmisli kaj želiš in kaj boš delal z avtom.

Tak dobro družinski bencinar te pride cca 14 - 16 k jurčkov (bencinar). Dizl pa je jurčka ali dva dražji odvisno od KM.

Dobro da si vzel bencinca , Kako da si vzel 110 km, ali nimajo 120 KM , ali je to še finta z starimi motori? :BigThumbs:

Kaj pa se tiče gretja HDi110 , nam avto greje začne gret kabino po cca 3 minutah vožnje, kar me je zelo presenetilo, ,motor pa rabi malo več časa. Kaj se gretja tiče se VW lahko skrije !!!

lp

north

Ja pri hdi motorju pa začne šele po pol ure gret prej pa nič oz mlačno kar me zelo moti toyota ima rešeno z tipko ki jo pritisneš in avtomatsko poviša obrate in neke ventile drugače odpre.
Citroën - Creative Technology

vinotoc

Citat od: north;88715Ja pri hdi motorju pa začne šele po pol ure gret prej pa nič oz mlačno kar me zelo moti toyota ima rešeno z tipko ki jo pritisneš in avtomatsko poviša obrate in neke ventile drugače odpre.

Gretje pa je tudi pri meni odtehtalo, da nikoli več HDI ali dizla. Kakšno sranje je vsako jutro, ko moram do Vrhnike  (30 km, v glavnem navzdol) čakati, da vsaj malo segreje kabino. :Hammer3:
Sori, grem v rubriko XP...
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

funfek

Ma kake pol ure. Danes sem prav gledal na uro, po 4 min piha toplo, po 8-10 min je za vozit brez bunde. Mislim da tako prostorno kabino segreje zelo hitro. Ob 6,30h je bilo -10. Hdi 110 KM.

Lp