Notranje ogledalo

Začel/a Picdriver, Marec 17, 2007, 07:43:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Danes sem se lotil enega "projekta". O tem ve? takrat, ko bo (?e bo) realiziran. Pri tem sem malo preveč zaukrivil notranje ogledalo in glej ga zlomka - ogledalo mi je ostalo v roki. Nosilec ogledala ima na enem koncu kroglo, na katero je nasajeno samo ogledalo, na drugem koncu pa je luknja v katero pa nasede krogla iz dela, ki je nalepljen na steklu. Meni je ravno ta frd... krogla, ki je nalepljena na steklu izskočila iz svojega leži??a. Nikakor je nisem mogel poriniti nazaj, čeprav sem tako pritiskal, da sem ?e skoraj zlomil ogledalo. Nato sem zašel z alfa no?kom obrezovati ležišče te krogle (plastika) dokler ni zadeva "vskočila" nazaj na svoje mesto. Seveda je sedaj ogledalo popolnoma mehko - se kar samo povesi v navpi?ni polo?aj oz. pade dol! Nato sem uporabil neko full močno lepilo in kup lepilnih trakov - rezultati bodo vidni jutri, se pa bojim, da bodo porazni.

Vem, da sem kmet :emot4:, zanima pa me, kje se da dobiti novo ogledalo (poleg original servisa) in koliko stane?

SimonP

Jest imam podobn primer.Ko sem hotel sestaviti skupaj sem se toliko časa je..l, dokler mi ni ogledalo počilo.Nato sem izrezal ven plastiko in notri v tisti cevi je bila tako trda vzmet da jo s roko ne stisne? kar tako.Potem sem malo pilil, brusil in na koncu sem notri v cev nalil dvokomponentno lepilo(araldit),sestavil in počakal do naslednjega dne.Projekt je sicer uspel, samo ogledalo je ?e vedno počeno.Na original servisu so mi rekli da stane nov cca 60 evrov.Zaenkrat bo ?e kr tastar dobr:)))

garac

dvomim, da se dobi ponaredek notranjega ogledala, zunanji pa se dobijo za kar nekaj modelov, v tem primeru je verjetno nakup na servisu edina re?irav, ali pa kje rabljeno, samo potem spet problem pritrditve

Se pa dobi en kit komplet z mre?ico, za fiksiraje notranjega ogledala na steklo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Ali pa nakup ogledala, kateri v bistvu ni za CITROEN. Vendar  moraš potem v celoti odlepit originalnega, da bi lahko nalepil tega. Bistvene razlike med ogledali pa tako ali tako ni. Pa kupiš ga lahko v vsakei trgovini z avtodeli.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Zgodilo se mi je natanko to, kar je na sliki. Sliko sem si sicer sposodil na enem drugem forumu, kjer pa nisem dobil odgovora. Zanima me tudi, ?e je komu ?e uspelo sneti ta frdamani nosilec (ki ga drži v roki) s stekla? V osnovi so v drugih avtih prilepljeni, tukaj pa izgleda, kot da je nataknjen na neko nosilno ploščico, ki je verjetno prilepljena na steklo. To je sicer zgolj moja domneva, nimam pa pojma ?e je tako in ?e je tako, kako se lahko sname.

hadei

Meni je uspelo na DAEWOO-ju. Vendar ne nalašč:emot60: .
Enostavno sem ga ruknil z roko in je odletel. Problem sem re?il z dvokomponentnim lepilom...:emot62: .

Te?ko ti re?em kako bi snel to zadevo. Vem, da je problem to snet, ker sem moral nekoč menjat steklo in so mi na servisu rekli, da mi bojo menjali ?e notranje ogledalo, ker ga ne morejo snat. In celo je dodal, da vedno tako delajo. Mene osebno ni motilo, ker jaz ne plačam. Tako o tem.
Mislim, da ti ne bi nobeden na servisu računal za nasvet v zvezi tega. mogoče imajo celo kakšno pripravo za snemanje tega.
V najslab?em primeru...?e imaš zavarovano steklo imaš mogoče kje kakšno zvezdico na sprednji šipi in ti menjajo komplet. dobiš šipo in novo ogledalo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

SimonP

Sname se čisto enostavno.Rukne? ga od zgoraj navzdol

Picdriver

Hvala za vse namige. Danes sem v dveh urah zaslučil 60?. škodo, ki sem jo včeraj nehote povzročil sem namreč danes uspešno popravil. Lepilo po predvidevanjih seveda ni bil dovolj močno, zato sem prišel s planom B. Vmes sem ugotovil, da se nosilec res zelo enostavno dobi dol s stekla. Na zgornji strani je ena mala zarezica. Not porine? en mali izvija? in z ob?utkom vleče? stran od stekla. V določenem trenutku, ko vzmet popusti ti ostane ogledalo komplet z nosilcem v roki. Na steklu pa (?e je vse po sre?i) ostane prilepljena osnovna kovinska ploščica (glej sliko).

Plan B je bil sledeč. V kovinski nosilec (alu cev) in kroglo na nosilcu, ki je pritrjen na steklo (prav tako alu) sem izvrtal luknjico premera 2mm. Nosilec sem hotel fiksirati z enim malim knipping vijakom, ki pa se mi je malo pred koncem utrgal! :emot84:

Gremo na plan C. To je luknja skozi cev in skozi kroglo. Luknjo sem moral pove?ati na 4mm, saj nisem imel manj?ega vijaka z metri?nim navojem in matico. Plan C je v celoti uspel! :emot62:

?koda je popravljena. Vijak je skoraj neopazen, ogledalo pa v celoti funkcionalno gibljivo in ustrezno ?vrsto. Prilagam nekaj slikovnega materiala.

Aja pa ?e to. Vse skupaj je nastalo zaradi "projekta" montaže nosil?ka za son?na ožala. Uporabljam namreč dioptrijska in son?na ožala (prav tako z dioptrijo) in v teh dneh me najbolj muči, ko zjutraj zapeljem v slučbeno garačno hišo in je potrebno na brzino zamenjati son?na ožala z navadnimi dioptrijskimi, saj s sončnimi v garačni hiši nič ne vidim, brez njih pa sem slep ko kura!? Zato je potrebno, da imam ožala res pri roki in da lahko odve?na hitro pospravim. Ustrezna re?iitev je ta enostavni nosilec, ki je povzročil vse te komplikacije. :emoticglass:

Za konec prilagam ?e sliko neverjetne vzmeti, ki so jo toti smotani francozi dali v cev nosilca ogledala. Ko to enkrat pade naraze, ?iv bog ne spravi ve? skupaj!

garac

Dobro si to naredil, samo zgornji del je sedaj fiksen ali kako?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Picdriver

Zgornji je fiksen. Je pa zato ?e spodnji dovolj nastavljiv!

Picdriver

Uporabljam dioptrijska in son?na ožala (prav tako z dioptrijo) in v teh dneh me najbolj muči, ko zjutraj zapeljem v slučbeno garačno hišo in je potrebno na brzino zamenjati son?na ožala z navadnimi dioptrijskimi, saj s sončnimi v garačni hiši nič ne vidim, brez njih pa sem slep ko kura!? Zato je potrebno, da imam ožala res pri roki in da lahko odve?na hitro pospravim. Ustrezna rešitev je ta enostavni nosilec, ki pa je v osnovi imel sponko s katero se je pripel za sen?nik. Ta vrsta "montaže" mi ni bila všeč, saj sem se z glavo stalno zadeval v ožala. S tem so bila ožala vedno "mastna", druga slabost pa je bila, da bi v primeru trka z glavo za?gal direkt v ožala. največja ?koda bi seveda bila, da bi s tem uničil svoja lepa son?na ožala, poleg tega pa bi si ob tem lahko celo poškodoval svoj lepi obraz. :ADemoticglass:

Zaradi tega sem ta nosil?ek razstavil, odstranil sponko in skozenj zvrtal dve 3mm luknji. Z dvema majhnima nerjavečima samoreznima vijakoma sem ga enostavno privil v stropno tapeto, ki je kar debela in sta vijaka dobro prijela. Pred tem sem seveda odstranil stropno lučko in preveril, ?e si to lahko privo?čim.