Xsara Break 1.4i vs. Peugeot 206 1.4i

Začel/a andrazzzz, Maj 06, 2009, 03:35:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andrazzzz

Pred dnevi sem imel moznost voziti Peugeot 206 (l. 2003) 1.4i motor (KFW) in se mi je zdel motor veliko bolj ziv in odziven kot pri moji Xsari Break (l. 1999) 1.4i motor (KFX). Torej oba avtomobila imata 75 KM. Sem bil prav presenecen, kako lepo Peugeot gre. Moja Xsara je v primerjavi prava lenoba. :-)
Sem potem pogledal se teze avtomobilov in je Peugeot lazji le za 130 kg. Ce racunam, da je v 206-ki sedel se sopotnik, se razlika v tezi ze zmanjsa.

Vprasanje je torej sledece... Ali je z mojim avtomobilom kaj narobe ali pa se ta stiri leta tako poznajo? Motor je prakticno isti. Zal nisem vozil se nobene druge Xsare z 1.4i motorjem.

sl1

Mogoče je tvoja masina malo zamorjena. Mojo xsaro break 1.4i je prej imel en starejši gospod in tudi ni šla nikamor, da sem bil sprva kar malo razočaran da nisem kupil večje kubature. Sedaj po pol leta je pa že bistveno bolj živahna.

Gox

Pa imata avta tudi enake menjalnike?  Mogoče je prestavno razmerje drugačno in je takoj opazna razlika.

Pred leti sem opazil tudi veliko razliko med Xsaro Break 1.4i in našim bivšim Zx-om Break 1.4i ... Xsara je šla neprimerljivo boljše z enakim motorjem ...

(Je pa res da je bil lastnik Xsare 18-letnik, ZX-a pa moj oče ... tako da možno da je bil mogoče naš ZX malo len, Xsara pa "ulaufana")

Lp
Goran

andrazzzz

Menjalnik predvidevam, da ni isti.

Sem bil pa najbolj presenecen pri speljevanju, ker je 206-ka kar poskocila, ko sem stopil v 1. prestavi po plinu.

Morda bo res kaj na tem, da je moja Xsara zamorjena. Po AC vozim vecinoma le med 120-130 km/h, po mestu pa tudi ne divjam od semaforja do semaforja. Sem pa zaradi tega s porabo bolj zadovoljen. :-)

sl1

Pelji jo na kakšno relacijo in jo malo pošibaj da se bo vrtela nekaj časa vsaj na 4000 obratov - to je cca 140km/h. Èe voziš 120-130, potem rata lena, je pa zato poraba najbrž nekje med 6,5 in 7. Jaz sem bil za prvomajske v Èrni Gori in dol sem prišel z enim tankom pa še ni niti gorela lučka (po ac 120-130), nazaj je pa šlo 140-160km/h (sem seveda tankal vmes) in sedaj gre kar sama 120 - brez gasa. ;)

andrazzzz

Ja, trenutno imam porabo 6,5l/100km.
Bom poskusil na naslednji daljsi relaciji voziti vsaj 140 km/h. :-)

In kaksno imas temp. pri tej hitrosti? Meni je obicajno okoli 90 st. Celzija, ko je pa kaksen klanec ali ce jo malo "matram", grem pa temp. hitro na okoli 98 st. Celzija (malo nad sredino med 90 in 105 st.). Cez to temp. mi kazalec se ni sel. Upam, da je to normalno.

sl1

Meni se ob daljših klancih pomakne čisto malo nad 90 - samo za debelino kazalca. Ravno tako ob vožnji brez gasa po klancu navzdol pade pod 90 za toliko. Ne gre mi do sredine med 90 in 105.