SM

Začel/a garac, Februar 03, 2007, 12:10:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Citat od: aygo;49877Citroen SM "Camionette"

Tu se vidi od kod oblika trivratnega C4
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

psihopat100posto

pred kratkim sem prehiteval SM-a v Nemčiji.:take_picture:
lp

P.S.avto kot nov, notri pa dva stara švabska para.

sušo

Po tablicah sodeč sta bila para Nizozemska...
Pa saj je vseeno iz kje je važno da je lep ko slika in da več kot očitno dela zelo dobro in bo še naprej.

Citroenovc

Ej Zeko,

sej je vse lepo in prav .. in vem, da si v letih, ko te "razganja" ... samo prosim, počasi se malo umiri. In ne dajaj več komentarjev, ki so zabavni predvsem tebi.

Lepo, da si navdušenec nad francosko znamko Citroën in lepo, da si se prijavil na forum. In verjamem, da boš počasi razširil obzorje vedenja o dotični znamki. In super, da imaš namen pri življenju ohranit take rarirete, kot je dandanašnji že tudi AMI.

Ampak ŠE 1x TE PROSIM - ne trapaj več v tri dni in ne nabijaj nekih enovrstičnic, sploh če vidiš, da ti je več ljudi nakazalo, da imaš mogoče napačen pogled. Malo premisli, preden natipkaš odgovor.

Konkretno - kar se tiče SM: NE, SMa se pač ne goni niti ne sprobava "kolk zmore". Zakaj? Ker je imel serijsko napako s preslabim (konstrukcijska napaka) hlajenjem motorja in  je to navadna smrt zanj. Sploh če je model s klimo.
OK

LP
Primož

JaS

No, za začetek pa recimo primerjalni test, ki so si ga pri Avtomagazinu sposodili od francoske revije "L'Automobile". V eminentni družbi se je SM zelo dobro odrezal =)
OK

LP
Jan

andraž

Zanimivo je pogledat porabo goriva pri vseh štirih primerjanih avtomobilih... Totalna požrešnost.

Citroenovc

SM je bil gneralno gledano kar velik zajeb ... Citroën je kupil Maseratija - tudi zato, ker je živel v upanju, da bo skupaj z njim naredil superšportni Gran Tourismo 2+2 luksuzni kupe ...

Kaj so pa dobili?
Fenomenalno oblikovan avto, s fenomenalnim podvozjem, s fenomenalno kabino in z za en ku..c motorjem .... Zadnja 2 valja sta se rada pregrevala; ko so pa dodali še klimo - se je pa komplet motor začel pregrevat ... Ko so pa za USA trg začeli dodajat še mneke sorte katalizator - se pa ni več samo pregreval - ampak so začeli SMi celo goreti ... Jupi ...

Da je bil pa goltač bencina - pa tudi drži. CX je spil skoraj pol manj, ponujal je pa velik del SMovih lastnosti.

No, naftna kriza je res prišla ob napačnem času, tako da je bil SM ena prvih žrtev novonastalega PSA koncerna ...
OK

LP
Primož

Veloce

Mater, normalno ,da se veliki motorji pregrevajo, še posebej pri športnih avtih. Èe je kak SM zagorel sem ter tja, ni nič takega, sej vsak dan zagori kak Ferrari ali sploh Lamboti gorijo ko bakle, pa se nihče ne pritožuje.

SM je bil posebnost svoje sorte in zato je danes še toliko bolj ekskluziven in iskan. Pri normalni uporabi, sem prepričan, da bi avto naredil ogromno število kilometrov brez večjih težav.
Seveda so take avtomobile - ljudje s cvenkom gnali, ker jim benza ni bilo škoda, pa so se potem zaradi poddimenzioniranega sistema hlajenja, pri čemer je pripomogel še fejst nazaj porinjen motor (tega ni nihče omenil) radi pregrevali. Ljudem z denarjem avtov ni škoda, žal. Taki avtomobili ljubiteljen v roke pridejo šele, ko jih prvi lastniki odrabijo. Isto se dogaja s CX, XM,...

Zame je SM fenomenalen avto.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Citroenovc

Ja pa saj da ne bo pomote - zame je tudi fenomenalen ...
ampak nekdo je vprašal, kaj ga je v 70ih pokopalo.
OK

LP
Primož

mirchi

Včeraj sem mel čast prvič od blizu spoznat SM.fenomenalno!Èudo tehnike za tisti cajt.Pravzaprav čudo tehnike še danes.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Veloce

Se spomnim v rani mladosti enega, ki j prišel na nogometno tekmo v Ajdovščini. Bil je Sm zlate barve s slovenskimi registrskimi. Noro lep. Že takrat mi je padla v oči menjalna ročica, oziroma kroman valjast zglob. Noro lep avto.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

na slovenski spletni strani, cena malce manj, kot 15 jurjev
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

še gsm prodajalca: 041 / 714 - 892  Miran
[SIGPIC][/SIGPIC]  

superca13

Za tak denar mora bit SM izredno dober.
Sem pred kakim letom šel enega "lepega SM-a" gledat v tujino, ki je bil par jurjev cenejši od tega. Ko sem prodajalcu povedal, da ga bo, glede na stanje, prodal le za pol manj ali pa za dele, me je užaljeno gledal...no, še danes ga intenzivno prodaja, cena mu konstantno pada, kupcev izgleda ni, čeprav me je takrat prepričeval, da ima brutalno povpraševanje :P

LP
Superca13