ABS

Začel/a general, April 24, 2009, 02:41:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

general

Zdravo!

Imam problem glede ABS-a. Na začetku je lučka za ABS gorela kakor se je pač spomnila. Ne vem kaj je bil vzrok. Zdaj pa mi gori neprestano. Potem sem šel še poskusit če kaj dela. In ne, ne deluje, samo nese po cesti brez prekinjanja. Ali je crknil računalnik za ABS? Nekje sem slišal da so imele Xantie probleme z ABS-om, ve kdo kaj več?

LP, Jan

grozny

hodi na servis in naj ti priklopi na računalnik in boš use zvedu
ne se zezat-so bremze
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Xandrej

ABS pri prvih letnikih je bolezen pri Xantiji... Lahko upamo, da imaš srečo pa ti je šel rsenzor. Èe ne pa računalnik ki pa ni poceni.

Bremze normalno delujejo samo pač ABS-a ni. Drugače pa delajo bremze normalno!

sop

kaj so imeli samo x1 probleme z ABS racunalnikom, x2 pa ne? jaz namrec vozim brez ABS ze skoraj 2 leti, ker je zal racunalnik mnogo drazji od mojga avta (L93) .

general

Kako je pa recimo da bi šel iskat enega do Bineta? Pašejo vsi v vse xantije?

general

Danes sem premeril vse senzorje, in vsi so vredu. Potem sklepam da je crknila enota za ABS!

Xandrej

Majster boš moral se it prikjučit na proxio!

general

Bo kar treba ja, ker danes sem se šel peljati in ni gorela, sem probal zavirati in je ABS deloval. Potem sem se ustavil. Ko sem se odpravil domov se je spet prižgala. Ta avto ima neče čudne simptome:Hammer3:

michoBX

Isto meni bx dela zadne čase, sumim kašen slab kontakt al nekaj takega.
Hja, dougcajt mi je ja...

picollo

Èe te zajebava ABS moraš potem ko si preveril senzorje preveriti in očistit vse kontakte na kablih na centalni enoti,Slab kontakt je veæinoma razlog za občasno nedelovanje.LP

vogiv

ja je pač tak v vseh novejših avtih je glavni problem slab stik v vozilih nad 2001  pa še popolnoma v pizdi kablaža izolacija odstopa ker v njej ni več svinca in je le ta totalno neuprabna sploh na izpostavljenih mestih vsaj 90 procentov napak je v kablaži in slabih spojih:bombs:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

general

Moram pregledati konektorje, vendar ne vem kje se nahaja vsa krama od elektronike oz. kje je vse speljano. Ima mogoče kdo točno narisano celotno elektro shemo po avtomobilu?

LP, Jan