Kako ste zadovoljni z C3

Začel/a hadei, Marec 16, 2007, 01:16:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

.

ODISEJ...sre?no in prijetno vožnjo. :emot58:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Odisej

Hvala obema.
Motilo....jaz sem bom vozil s picassom :emot26: žena pa s C3.

Do sedaj sem imel na testu 1.4 SX (starje?i model) in 1.4 SX Pack (novejši model)....razlike nekaj je, ni pa nevem kako drasti?na.

Na Našem 1.4 Exclusive.....(temno siv in temna notranjost)...zgleda ful lepo, ?e posebaj pridejo do izraza alu dodatki, vendar se pa na sedežih hitro pozna nečisto?a (prah,...karkoli).

Ok....kaj pa uporabnost.
Deljeno dno prtljažnika :emot80: kaj pa vem, ?e je to uporabno. Vse ostalo...je pa cool, no ja recimo, da bi lahko prestavno ročico dali malo vi?je, aja pa nasloni za roke so skoraj neuporabni, razne ko sem na tempomatu..

Za enkrat sem pa zelo zadovoljen :emot112:

Gox

Lepo .. ?estitam za avtek .. a to je ?e vedno 75 konjska različica motorja? (ali so ?e kakšne novej?e mašine noter?)

?e kakšno sliko naredi pa nam ga predstavi.

LP
Goran

Odisej

Citat od: Gox;4425Lepo .. ?estitam za avtek
Hvala lepa

Citat od: Gox;4425a to je ?e vedno 75 konjska različica motorja? (ali so ?e kakšne novej?e mašine noter?)
Ja. Vzel sem 1.4 (75konj). Moram povedati, da je to popolnoma dovolj.

Obstaja ?e:
- SX Pack 1.4 16V (90konjev) (Exclusive - 1.070 EUR)
- Exclusive 1.6 16V (110konjev) (Exclusive + 840 EUR)

Peljal sem oba.
90 konjski je ok, vendar je razlika v ceni opreme tako majhna, da sem raje izbral Exclusive opremo.
110 konjski je pa ?e kar preveč za ve? ali manj mestno vožnjo. Potegne ful, ampak za po mestu se mi ne spla?a. Temu primerna je tudi poraba, ki se kar po?teno suka okoli 9litrov (mesto). Skratka na koncu je padal odli?itev za 1.4 (75 konj), kar pa moja draga pravi, da ji je bolj pomembna oprema, kot pa nevem kakšne preformance.

Bom naredil kakšno sliko in jo prilepim....

Edina stvar, ki mi je ?e ni uspelo ugotovit (v navodilih tega ni) kaj hudiča pomeni oznaka AUTO na stikalu za luči.

garac

@Odisej, pri katerem prodajalcu pa si ga vzel? A nisi ti Gorenc?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Odisej

Citat od: garac;4549@Odisej, pri katerem prodajalcu pa si ga vzel? A nisi ti Gorenc?

sem "gorenc"....vzel sem ga na Jesenicah (sem najve? dobil :-)).

Evo, en velik minus dam vsem (novim) C3-jem (vedno pozabim omenit). Nima merilnika temperature hladilne tekočine. Ne vem zakaj so to ?rtali iz armature.

marelica

Imam eno vprašanje. Smo tričlanska familija in zanima me ?e nam bo dovolj c3 npr za na morje ipd. ?e ima kdo kakšne podobne izku?nje.

Picdriver

Odvisno koliko je star tretji član. Moja h?erka je 5 let in njen sedež (jaha? s hrbtiščem) je skoraj nemogoče spraviti v C3. Tega imam fiksno v Picassu, v C3 pa imamo navadnega jaha?a, ki pa žal ni najbolj varen. Tudi prtljažnik je kar majhen. Picassov prtljažnik je skoraj 4x večji in ga ponavadi napolnimo kar do vrha.

P.S.: Kupi raje rabljenega (lahko pa tudi novega) Picassa. Minimalna razlika v ceni, maksimalna v velikosti in uporabnosti ;-) Lahko mi verjme? na besedo, ker imamo oba in vem, kako se vozita in koliko sta uporabna. C3 je fantastičen mestni ?enski avto, Picasso pa je naravnost fantstičen za družino, potovanja, preva?anje pohi?tva, opreme, koles, ...

hadei

Se podpišem pod PICDRIVER-jim postom. Poslučaj nasvet. Glede na to, da so rabljeni PICi zelo ugodni in zeeelo udobni in....bla, bla...je to definitivno najboljša alternativa trenutno na trgu. ?e posebaj, ?e gledaš v razmerju cena-ponujeno. C3 pa je lep in dober mestni avto, primernej?i bolj za ne?nej?i spol. Vsaj tako je tudi na cesti za videt.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Ma ni tako črno, C3 je ?e ok, samo najprej ga pelji, preizkusi, da te potem ne rezo?ara. Ne avta gledat samo po obliki, je nemre? ko se vsedež vsaj meni zalo nepregleden.
?e imaš močnost res raje dodaj za picassa, ker tretji član bo verjetno zrasel, avto pa ne menja? ravno vsako leto. Picasso je res trenutno best buy. In pri citroenu so naredili s prenovo C3 pa neumnosti. Popravlajli so vratne tapete in namestili neke cheap ročaje, ki jih je imel včasih saxo, tablica spredaj je precej nizko in ?e par drobnarij. Sicer C3 ni drag in dobiš dosti avta za malo denarja, na ostalo se privadi?.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Tadeja

Jst lahk povem, da sem z mojim C3jem zadovoljna, vozim ga ze 3 leta. Zelo se je izkazal tud kot off road avto, hehe. :) Me pa moti, ker je treba skoz zarnice menjat (hvala bogu za iznajdljivega fanta, drugace bi na servisu pustila ze celo bogastvo) in res je malce nepregleden, ciljam na sprednjo levo gred, ki moti pogled, se posebej v ovinkih. Glede na to, da naj bi bil to "chick car" me motijo tudi zelo ozki sencniki za sonce. So skorej neuporabni, pa ceprav nisem ravno majhna decva.
Smo sli pa tud na morje z C3 in sicer 3clanska druzina, otrok je bil star takrat 10 let. Brez problema smo spravli notr vso potrebno (in ne potrebno) kramo.
Vsec mi je pa tud zelo nizka poraba - 4,4l (diesel motor).

marelica

Tudi mi smo sedaj zadovoljni z Našim zelen?kom. ?arnice je treba menjat? Pri nas ne no ja ne bom se hvalila. :) Smo odšli pa tudi na morje z njim ja in je bilo super ravno tako tričlanska dru?ina, je bilo čisto dovolj prostora za prtljago.

tct

Menjava ?arnic je pod kritiko. Z najboljšim orodjem se te?ko izvaja. Zadaj gedore cevni ključ 10, spredaj pa zrcala ali močno sonce pod kotom poleti. Rad zeza tudi kombinirani senzor podtlaka in temperature (65?)

Luna25

Jaz imam trenutno v uporabi C3 kakšen mesec (po čudnem spletu okoliščin sva ga kupila s fantom, tako da ima on mojega Cicka), pa moram pohvaliti samo udobje, pograjati pa njegovo odzivnost, saj se mi resnično zdi, da je motor 1.4 čisto prešibek za takšen avto (pa res pojma nimam o samih motorjih).

Samo porabo imam okoli 6 litrov, vsaj glede na pot. računalnik, je pa tudi res, da večino vozim relacijo.

Je pa hecno, da mi je ravno danes crknila žarnica, in me po vaših besedah kar malo skrbi, če jih bom znala zamenjati sama.

Spodaj pa še slikici, kako Marjetica izgleda (priznajte, da je prav kul!),

Gox

A to sta vidva lepila marjetice po haubi?

Meni ni všeč :-)

Lp