Težave z ogledali

Začel/a maja klemencic, April 08, 2009, 02:31:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

maja klemencic

Moj avto bo v zelo kratkem času star eno leto. Pri odklepanju in zaklepanju se ogledala avtomatsko zaprejo oz. odprejo. Doslej s tem ni bilo težav, zdaj pa je v obeh ogledalih začelo med odpiranjem oz. zapiranjem ogledal nekaj pošteno "škrtati". Ima kdo podobne težave?

Xandrej

Kak škrtat? A poka al kako? Al pač dela rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr pa je to to.

maja klemencic

Pošteno dela "trrrrrrrrrrrrr", kot da bi se kakšni zobniki zatikali al  nekaj takega.... kot da se motorček zažene in z veliko napora premakne ogledalo. Ko je delalo brezhibno je zvok ob premiku bil bolj visok, zdaj je precej bolj "globok"...

Xandrej

dovi

Pozdravljena,

Mi imamo C8, ki so se mu tudi ob vsakem zaklepanju zaprla ogledala. Na servisu smo prosili naj to funkcijo izključijo samo zaradi tega. Res da je avto 2 leti v garanciji samo kaj bo pa kasneje pa je vprašanje. Zobniki v ogledalu so plastik fantastik in pri večkrat dnevnem zaklepanju in odklepanju se obrabijo. Moj predlog idi na servis naj to porihtajo in ti izključijo možnost samodejnega zapiranja, ostane pa ti še vedno ročno zapiranje po potrebi.

Lp,
No RiSk No FuN...:BigThumbs:

altair123

Za C8 ni potrebno hoditi na servis da se vključi/izključi ta funkcija. MIslim da nekaj sekund držiš tipko za poklop ogledal in se "mode" v katerem je zamenja... (pri preklopu se mislim da sliši pisk in naredi izpis na zaslonu BC). Postopek je opisan v navodilih. Sem pa skoraj prepričan, da je enako/podobno tudi na pablotu.

Lamy

Citat od: altair123;49672Za C8 ni potrebno hoditi na servis da se vključi/izključi ta funkcija. MIslim da nekaj sekund držiš tipko za poklop ogledal in se "mode" v katerem je zamenja...

Tako kot je napisal @altair123

Sicer nimam C8, ampak C5, pri mojem držiš gumbek nekaj sekund, da vključiš ali izključiš avtomatsko odpiranje in zapiranje ogledal, pri zaklepanju ali odklepanju vozila.

Probaj, je par sekund dela:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Meni C5 tako zlaga sipe ze 5 let in pol, pa ni nobenih problemov, ceprav sem imel tudi sam pomisleke. Pac pozimi ko zapade sneg, le-tega na ogledalih najprej ocistim, kot pa da se motorcek muci. Dela bp.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dragan1

pri mojem C5 II ne deluje ta stvar z držanjem stikala... :( v navodilih piše, da je za izklop te funkcije potreben obisk servisa... :(

sem kaj narobe delal, al res moram na servis ? :(
C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive:BigThumbs: