Cene goriva

Začel/a Gox, Marec 13, 2007, 11:35:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

V torek bo znano, ali se bo cena naftnih derivatov znova povišala ali ne. V sosednji Hrvaški že poročajo, da se bodo naftni derivati podražili za približno 32 hrvaških lip, Dnevnik.hr pa je že objavil nove cene.

xpuser

Citat od: Gox;137892V torek bo znano, ali se bo cena naftnih derivatov znova povišala ali ne. V sosednji Hrvaški že poročajo, da se bodo naftni derivati podražili za približno 32 hrvaških lip, Dnevnik.hr pa je že objavil nove cene.

Logično bi bilo da gre gor, sredi največje turistične sezone smo. Naj ma država vsaj nekaj od tranzit turistov.

Aja hofer noben ne tanka?

http://www.fe-trading.at/

Aktualne cene goriva:

DIESEL  -  1,264 EUR/liter

EUROSUPER 95  -  1,419 EUR/liter  (Postojna)

EUROSUPER 95  -  1,374 EUR/liter  (Ivančna Gorica)

Zeko124

Citat od: xpuser;137897Logično bi bilo da gre gor, sredi največje turistične sezone smo. Naj ma država vsaj nekaj od tranzit turistov.

Aja hofer noben ne tanka?

http://www.fe-trading.at/

Aktualne cene goriva:

DIESEL  -  1,264 EUR/liter

EUROSUPER 95  -  1,419 EUR/liter  (Postojna)

EUROSUPER 95  -  1,374 EUR/liter  (Ivančna Gorica)

Nisem vedel, da imamo pri nas cenejši bencin (IG) ;). Sem pa slišal da so Hoferjeve prvotne cene bile samo "mamac", in so zdaj podražili.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

xpuser

Citat od: Zeko124;137912Nisem vedel, da imamo pri nas cenejši bencin (IG) ;). Sem pa slišal da so Hoferjeve prvotne cene bile samo "mamac", in so zdaj podražili.

Jaz sm pa slišal da na dolenjskem samo cviček tankajo da majo dizel sam za mamac in zarad tega ne laufa hofer pupma.... joke. jaz sem danes tankal polnega, se že ve cene gor ali dol...

dvorjan

Baje gredo gor po 2,5 centa na liter. Vsaj bencin, za dizel ne vem.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Ob polnoči se bodo spremenile cene naftnih derivatov. Na žalost se obeta sprememba navzgor. Naftni derivati se bodo podražili. Lahko bi ukrepala vlada in znižala trošarine. Slednje se ne bo zgodilo.

Izteklo se je 14-dnevno obdobje, po katerem se lahko spremenijo cene naftnih derivatov. Napovedi analitikov, da se bodo ti tako kot že pred dvema tednoma znova podražili, so se uresničile.

Ukrepala bi lahko vlada in znižala trošarine, a to se ne bo zgodilo. Na vprašanje, ali lahko pričakujemo dopisno sejo vlade o trošarinah, so nam z ministrstva za finance kratko in jedrnato odgovorili: ''Dopisne seje danes ne bo.''

Kakšne so trenutne cene?

Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina stane 1,482 evra, 100-oktanskega bencina pa 1,500 evra. Dizelsko gorivo je trenutno na rekordni ravni cen, in sicer je treba za liter odšteti 1,382 evra. Kurilno olje pa stane 1,008 evra za liter.

In kakšne bodo nove cene?

Cena litra 95-oktanskega bencina se bo zvišala za 2,5 centa in bo presegla magično mejo 1,5 evra za liter, saj bo nova cena znašala 1,507 evra za liter.

100-oktanski bencin se bo prav tako podražil za 2,5 centa na liter, nova cena bo 1,525 evra za liter.

Dizelsko gorivo se bo podražilo za 0,5 centa, tako da bo po novem stal 1,387 evra za liter. Podražilo se bo tudi kurilno olje, in sicer za 1,33 centa, na 1,021 evra za liter.

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/naftni-derivati-znova-pred-podrazitvijo.html

westal

Vlada poskuša zmanjšati gnečo na cestah. "Èe verjameš".  Briga jih za sebe so dobro poskrbeli.

xpuser

Citat od: westal;138019Vlada poskuša zmanjšati gnečo na cestah. "Èe verjameš".  Briga jih za sebe so dobro poskrbeli.

Bolj izkoristijo gnečo ki jo delajo tranzit turisti. Sej je vsako leto podražijo bencin v času turistične sezone.

dvorjan

Jaz sem vceraj natankal svoji dve igracki, ker sta bile ravno obe brez bencina, pa je slo prek 100€ iz zepa. Ce bomo res na 2€/liter prisli, potem sem pa preprican, da bo manj pleha po cestah.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dexterboy

Manj pleha na cesti, manj registracij, zavarovanj, cestnin, vinjet... posledično dražje dobrine, od hrane do obleke in energentov... pa smo res blizu civilizacijskemu kolapsu. Sicer so o tem pisali znanstveniki že v 60-ih, ampak jih takrat ni nihče resno jemal.
Upam, da se zgodi čim prej, da bo potlej vsaj mir nekaj časa... kot pri otrocih. Vsake toliko se morajo pretepsti in pocufati, da gre energija ven, pa je potlej mir..
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Gox

Pa gremo dalje ... spet gor , tokrat mal večji skok :)

Cene bencina in dizla bodo od polnoči rekordno visoke. Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina se bo podražil za 5,5 centa, na 1,562 evra, 100-oktanski bencin bo dražji za 5,3 centa, dizelsko gorivo pa za 4,2 centa.

Po dveh tednih od zadnje podražitve naftnih derivatov se bodo na veliko žalost voznikov cene v noči na torek znova povišale.

Za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina bo treba odšteti kar 5,5 centa več, saj nova cena znaša 1,562 evra. 100-oktanski bencin se bo podražil za 5,3 centa, na 1,578 evra, dizelsko gorivo pa za 4,2 centa, na rekordnih 1,429 evra za liter. Za liter kurilnega olja bo treba odšteti 1,059 evra, kar je za 3,8 centa več kot doslej, so danes sporočili z OMV.

Padajo novi rekordi

Cena 95-oktanskega bencina bo s tokratno podražitvijo dosegla novo rekordno vrednost, doslej je bila najvišje v obdobju od 17. aprila, in sicer pri 1,536 evra. Tudi cena dizelskega goriva je rekordna. Najvišjo vrednost je sicer dosegla pred 14 dnevi, ko je bila pri 1,387 evra. Prav tako bo s podražitvijo novo rekordno vrednost dosegel 100-oktanski bencin. Cena tega bencina je bila do sedaj najvišje v obdobju od 17. aprila, in sicer 1,552 evra za liter.

http://24ur.com/novice/slovenija/edino-kar-v-teh-suhih-dneh-neumorno-raste-so-cene-bencina.html

andraž

V Italiji sem videl bencin po 1,92 Eur. Kam bodo šle te cene...

Gox

Citat od: andraž;138874V Italiji sem videl bencin po 1,92 Eur. Kam bodo šle te cene...

Naše ziher proti Italijanskim :)

Malo po malo .. pa bo ... čez kako leto se bomo spominjali >>> "se spomneš ko je bil super še po 1,5€"

xpuser

Èas dopustov? Naj država vsaj nekaj pokasira od turistov.

Mike666

Država tak al tak pokasira od turistov. Žalostno da še tudi od nas največ.