Cene goriva

Začel/a Gox, Marec 13, 2007, 11:35:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Citat od: Mike666;134559Ko bi v oni trgovini "vse po 1 Euro" prodajali benzin.

V 100 tolarjev shop-u:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

harvey

CitatLjubljana, 27.06.2012 - Drobnoprodajne cene naftnih derivatov pri nas so se opolnoči znižale. Neosvinčeni 95-oktanski bencin se je pocenil na 1,374 evra, 100-oktanski bencin na 1,396 evra in dizelsko gorivo na 1,267 evra.

vir: siol.net

Krepitev evra in znižanje cene nafte na svetovnih trgih ter nespremenjene trošarine so rezultirale gornje cene
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

garac

končno spet navzgor

Od polnoči bodo naftni derivati dražji.
 (Foto: Barbara Milavec)
Delite na Facebooku 13
Delite na Twitterju 0

Natisnite

Za 50-litrski rezervovar 95-oktanskega bencina boste v naslednjih dveh tednih odšteli 2,95 evra več (skupaj 71,65 evra), za enako količino dizla pa 2,65 evra več (66 evrov), računajo Finance.
 •Liter 95-oktanskega bencina bo dražji za 5,9 centa; liter bo stal 1,433 evra,
 •98- in 100-oktanski bencin bosta dražja za 5,4 centa; liter bo stal 1,45 evra,
 •dizelsko gorivo bo dražje za 5,3 centa; liter bo stal 1,32 evra,
•kurilno olje bo dražje za en cent; liter bo stal 0,957 evra.

Gre za prvo podražitev pogonskih goriv po sredini aprila, ko so bile dosežene rekordne cene bencina. Zadnja podražitev dizelskega goriva pa se je zgodila marca.

Razlog za tokratni dvig cen naftnih derivatov so višje cene pogonskih goriv na mediteranskih borzah in upad vrednosti evra v primerjavi z dolarjem.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Ubistvu je glavni razlog dvig okoljske takse, al kako se reče temu, ne podražitev nafte, ampak pustimo to...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Pyr0Beast

Ti vraga. 3€ na tank ekstra.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

westal

Zdaj končnice, kot so:  ...nina,   ...rina    niso več moderne za dražitev goriva si je država izmislila novo polje  " okoljska taksa"  naslednjič si bodo pa spomnili še kaj. Pokvarjenci.

dvorjan

Citat od: dexterboy;136187Ali to pomeni, da pri nas ne bo več nižanj cen naftnih derivatov?

To samo pomeni, da nikoli vec ne bomo imeli najcenejsega goriva v primerjavi s sosedi. Cenejsi bomo od Italije, primerljivi z Avstrijo in drazji od Hrvacke.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

frodo1

Citat od: garac;136090končno spet navzgor

Končno, a so ti že manjkale podražitve, no saj prej so bile res 14-dnevno.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Gox

Nadaljujemo ... spet gor >>>>>

Opolnoči se bodo naftni derivati znova podražili. Vlada danes ne bo posegala v višino trošarin na energente. Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina se bo podražil za 4,9 centa, na 1,482 evra. Cena dizelskega goriva bo s tokratno podražitvijo dosegla novo rekordno vrednost.

Izteka se 14-dnevno obdobje, po katerem se lahko znova spremenijo cene naftnih derivatov. Vlada v višino trošarin na energente ne bo posegla, so za 24ur.com povedali na ministrstvu za finance. In tako se bodo derivati opolnoči podražili.

Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina se bo podražil za 4,9 centa, na 1,482 evra, 100-oktanski bencin za pet centov, na 1,500 evra, dizelsko gorivo pa za 6,2 centa, na 1,382 evra.

Liter kurilnega olja se bo podražil za 5,1 centa, na 1,008 evra, so danes sporočili iz OMV Slovenija.

Cena dizelskega goriva bo s tokratno podražitvijo dosegla novo rekordno vrednost; doslej je bila najvišje v obdobju od 20. marca, in sicer pri 1,365 evra.

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/naftni-derivati-znova-drazji.html

dvorjan

Sem se prej peljal mimo bencinske, pa je bila gneca do konca uvoza, bencinska pa tavelika, 10+ tocilnih mest ... Kaj vse ljudje ne delajo za 2-3 evre. Tudi cakajo 20 minut in vec ... Bom pac tankal v cetrtek, ko bo prazen, bom takoj fertik. Najbolj so mi pa smesni pacienti, ki potem v tank nalijejo 10 litrov ali manj, ker so ze imeli tako (skoraj) polnega ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

franci

Citat od: Gox;2173V priponki je slika, kjer smo s prijatelji lani 30.4.2006 tankali neosvin?en bencin  na avtomatski pumpi v Bologni. (ITA)

?e takrat po za nas astronomski ceni 1,362? / liter ...

Počasi počasi tudi mi prihajamo za njimi :-)

A smo jh že ujeli, ali še vedno capljamo nekje zadaj...:AngelPray:

ax_rider

Citat od: dvorjan;137013Sem se prej peljal mimo bencinske, pa je bila gneca do konca uvoza, bencinska pa tavelika, 10+ tocilnih mest ... Kaj vse ljudje ne delajo za 2-3 evre. Tudi cakajo 20 minut in vec ... Bom pac tankal v cetrtek, ko bo prazen, bom takoj fertik. Najbolj so mi pa smesni pacienti, ki potem v tank nalijejo 10 litrov ali manj, ker so ze imeli tako (skoraj) polnega ...

x2

Tisti 1€ pa itak porabiš za pot do bencinske in nazaj, pa še za tistih par vžiganj avta ko čakaš v koloni.

Glede podražitev pa.......no comment :Hammer3:

dexterboy

Ali kdo ve, tako informativno, koliko so sedaj cene goriva v Italiji in pa na Nizozemskem, kolikor se spomnim, so oni še pred poletjem imeli 1,7 za liter...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

dexterboy

@Xandrej, to mi je popolnoma jasno :)
Spomnim se samo, da me je takrat cifra na rt vrgla, pa me zanima, če smo se že kaj približali njihovemu standardu :)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...