Ropotanje v volanu / volanskem drogu

Začel/a ŽigaG, Marec 13, 2009, 02:27:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ŽigaG

No, pa imam še en problem. V bistvu se je pojavil že na samem začetku, po nakupu avtomobila (imam ga dober mesec, letnik 2001, diesel hdi 2.2), samo sem bil že  dogovorjen za servis, pa nisem pisal o tem na tem forumu. Sedaj pa bom verjetno potreboval nov del, in sicer volanski drog. Tako je rekel mehanik. Zanima me, koliko stane nov? Lahko dobim kje rabljenega, od razbitega avtomobila?

Nekaj sem že bral na sorodnih forumih in so simptomi taki tudi pri meni. Pri vožnji po slabi cesti ali čez luknje in grbine v volanu ropota. Včasih se čuti tudi, kot da se malo zamakne. Malenkost. To pomeni, da je pri volanskem drogu luft? Je res potrebna menjava celotnega volanskega droga ali se morda lahko napako odpravi kako drugače?

No, če moram menjati volanski drog, se priporočam za ugoden nadomestni del, če pa je morda kaj drugega, pa za nasvet. Èeprav je mehanik že ugotovil, da je potrebna menjava droga. Koliko stane nov?

Hvala.

garac

Rabljenega ima bine na zalogi, samo prej naj kdo pove, ali so drogovi različni od motorja do motorja.
Bine 04 50 50 500

Še prej pa preveri, morda je samo kakšna zadeva za privijačit
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ŽigaG

Citat od: garac;48275Rabljenega ima bine na zalogi, samo prej naj kdo pove, ali so drogovi različni od motorja do motorja.
Bine 04 50 50 500

Še prej pa preveri, morda je samo kakšna zadeva za privijačit

Ga peljem naslednji teden na še en drug servis. Èe ga bom res potreboval, sporočim.

sane

Citat od: ŽigaG;48254No, pa imam še en problem. V bistvu se je pojavil že na samem začetku, po nakupu avtomobila (imam ga dober mesec, letnik 2001, diesel hdi 2.2), samo sem bil že  dogovorjen za servis, pa nisem pisal o tem na tem forumu. Sedaj pa bom verjetno potreboval nov del, in sicer volanski drog. Tako je rekel mehanik. Zanima me, koliko stane nov? Lahko dobim kje rabljenega, od razbitega avtomobila?

Nekaj sem že bral na sorodnih forumih in so simptomi taki tudi pri meni. Pri vožnji po slabi cesti ali čez luknje in grbine v volanu ropota. Včasih se čuti tudi, kot da se malo zamakne. Malenkost. To pomeni, da je pri volanskem drogu luft? Je res potrebna menjava celotnega volanskega droga ali se morda lahko napako odpravi kako drugače?

No, če moram menjati volanski drog, se priporočam za ugoden nadomestni del, če pa je morda kaj drugega, pa za nasvet. Èeprav je mehanik že ugotovil, da je potrebna menjava droga. Koliko stane nov?

Hvala.

Imel sem podoben problem, ropot in tresenje na volanu na določenih neravninah npr. makadamu ki se je pojavil še pri relativno novem vozilu in se še poslabšal, ko sem v avtopralnici pozabil sprostiti ročno zavoro. Na pooblaščenem servisu so se sicer trudili in poizkušali vse od pritrjevanja vijakov podvozja, nosilcev motorja, ugotavljanjem zračnosti, do celo omenjanjem  menjave volanskega mehanizma in končno ugotovili premalo pritegnjene vijake oz. vijak pri volanu v potniški kabini. V primerjavi s prejšnjim občutkom nelagodnosti, da jo bo vozilo ubralo svojo pot in grozečih stroških popravila, je bilo olajšanje veliko.