Prestave v C3 1.4 2005

Začel/a aura, Marec 08, 2009, 08:41:57 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

aura

Nekako sem dobil občutek, da se je čez zimo nekaj spremenilo na avtu v prestavnem mehanizmu. Izgleda da ne dela več natančno, saj je včasih problem prestaviti v tretjo, saj ročica daje občutek, kot bi nekaj oviralo prestavljanje. Enako je včasih problem prestavit v vzratno, kjer se zdi, kot da bi se nekaj zavrtelo v prazno.
Ponavadi prestava iz druge v tretjo gre "sama", sedaj pa je potrebno ročico pomakniti bolj v desno, da gre v tretjo.
 Upam da je problem samo v nastavitvah prestavnih vrvi in ne v menjalniku.

Ali je že kdo imel podobne težave s tem.

Avto ni bil udarjen oz. kakor koli poškodovan, da bi to lahko vplivalo na prestave. Drugače menjalnik lepo deluje, le vsake toliko časa se čudno obnaša, pa ni važno ali mrzel ali topel.

lp

garac

Zapelji se do servisa, morda gre bo že podmazovanje rešilo problem, ali pa kod praviš ponastavitev pletenic. Se pa pozimi ponavadi prestavlja težje, dokler se olje menjalnika  ne ogreje
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Jaz pri AX-u ponavadi nekje 1x letno zapeljem avto nad kanal in s spodnje strani z mastjo podmažem vse vzvode menjalnika.

Po tem, teče menjalnik opazno mehkeje in lepše prestavlja.

Kot je že @Garač svetoval, zapelji do servisa pa naj pogledajo .. ali bo dovolj kaj podmazat, ali pa je še kaj za nastavit.

Lp
Goran

aura

Si bom našel čas in prešnofal te pletenice. Pokrov pri prestavni ročici sem že odprl, notri pa je en kup plastičnih vzvodov, ki na prvi pogled delujejo vredu.
Do menjalnika sta napeljani dve pletenici, kako delujejo bom pa tudi naštudial.
Na servis  gre pa poleti, če se ne bodo zadeve prej poslabšale.
lp

aura

Vzrok za težave pri prestavljanju sta bila zrahljani pletenici.