Tresenje volana

Začel/a tomaž, Marec 06, 2009, 11:18:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tony

Drugace pa volan trese tako kot pri tebi tomaz od 125 kmh do 135kmh  se pravi neenakomerno neintervalno se pojavi in tako tudi izgine tudi na najlepsih cestah !!:funny34d:

tomaž

Hvala Tony!! Sem že mislil, da se mi meša, ko toliko težim tem CS glede tresenja volana.

13.3.2009 je bil izveden komisijski ogled vozila. Rezultat je bil pričakovan: tresenje je odvisno od stanja cestišča in v mejah normale. Zapisnik bom poskeniral in ga tukaj objavil.

Èe želiš se lahko slišiva in zadevo peljeva skupaj!! Oglasi se.

sloslo

Glede tresenja.Sem pred časom zamenjal gume iz zimskih na originalne letne in glej:Red-Irate:, tresenje volana med 120-130 km/h se je ponovno začelo.

Sem pa razočaran še nad kvaliteto oz. debelino barve.Mi je dons tamal mal v steno udaru z robom in zgleda gozno.Prav tako se pretirano pozna od vrat, ki jih jih nemarni sovozniki na parkiriščih brez slabe vesti butnejo v moj avto.Kar se kvalitete barve tiče, je bil moj prejšnji avto zakon.Se mi kolca po njem:(

Xandrej

majster stari avto so bili barvani z navadnimi barvami, danes pa je ta barva na vodni osnovi in VSI avto so tako pobarvani. Prejšni C5 je bil celi pobarvan v barvo. Pri novejših mororni prostor ni več pobarvanpa še marsikaj ne. Èe pogledaš partisoč avtov pa je kaka tona barve.

Je pa res, da bi se vsi radi v trgovine zapeljali. Èe se avti ustijo ene parkirne bolj daleč prvič ni niti avta nikjer kaj šeleda bi ti lahko kdo v vrata ruknil.

Pol pa te voznike ki se v trgovino zapeljejo z avtom vidiš kako na sprehode hodijo ali pa celo športajo...

garac

V tem primeru kot ga bom prilepil gre za odgovor Fiatove servisne službe in za vozilo Ducato, torej kombi, sam pa razmišljam, ali ni problem pri C4 picassojih podoben oz. enak? Moje mnenje ni strokovno in gre le za razmišljanje, sem pa podoben odgovor slišal iz ust enega poudarjam ne-uradnih citro mehanikov

V primeru, da se pojavlja težava le pri nekaterih vozilih in so težave predvsem moteče,
ne vplivajo pa na varnost vožnje, servisna mreža dobi obvestilo o ukrepih,
če se stranka z določenimi težavami oglasi na servisu.
Opisana težava je povezana s tresenjem in/ali vibriranjem volana, ropotom v
podvozju in/ali poskakovanjem vozila. Vse to pa se dogaja pri mejnih pogojih,
kot so obremenitev vozila na zgornji meji, pri vožnji v klanec v nižji prestavi.
Iz izkušenj poznamo, da se omenjena težava pojavi v tako intenzivni in izraziti obliki,
da je ni mogoče spregledati. Omenjena težava se pojavi že na popolnoma novem
vozilu in ne šele po nekaj letih uporabe. Takrat so lahko vzroki tudi kje drugje
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Ta vikend sem govoril z mehanikovim sinom, ki mi je povedal da še vedno niso rešili problem s tresenjem volana ... C4 Pic pa jim trese samo z originalnimi jeklenimi platišči, z dodatno kupljenimi Alu OZ, je tresenje ponehalo ...

Lp
Goran

sloslo

Meni so sedaj gume na platiščih zasukali za 90 stopinj (za 1/4 kroga), no verjetno ne vse.Problem tresenja se je bistveno odpravil, malenkost še potrese, volan ni 100% miren in imam slab občutek.Problem pri meni je očitno v originalnih gumah, pri zimskih tresenja ni bilo, vendar ne bom več sitnaril.
Upam lahko le, da ne bom vsako leto 2x centriral gum.Prvič, ko bom ugotovil, da trese in spet drugič, ko jih bo treba ponovno centrirat.

vrhncan

Sicer ne na Citroenu ampak na Hyundaju sem imel podoben problem. Zadevo je rešil lokalni vulkanizer, ko je centriral na "vijakih", se pravi da je gumo na centrirki fiksiral s 3 vijaki. Od takrat ni več tresenja.:emot112:

jerson1978

Citat od: Citroenovc;47908Hmmm, tole tresenje pa je očitno pri sedanjih Citroënih pogosta zadeva :-(

Meni tudi C5 (pa imam do danes zgolj malo prek 15k km) občasno "trese" že praktično od dneva 1 pri cca 110km/h .... Dvorjan me je že večkrat prepričeval, naj reklamiram diske - ker da so 99% diski rahlo zviti ... (??) ...
Na splošno je problem, ker se nimam časa ubdat s tem .. neumno se mi pa zdi izgubljat dan dopusta zato, da bomo ugotovili kaj je z avtom, ki je bil kupljen nov ...

če bi bili krivi diski bi samo ob zaviranju treslo volan  možnosti so sledeče ne centrirana kolesa ,nepravilno nastavljena optika, kak končnik lahko ima lufta

dobimo_ga

Isti problem, drugi avto. Tudi nam trese volan (ne vedno), vendar zadeva je taka - NIKOLI več citroena, ker je odnos Citroen Slovenija neprijazen oz. zelo nekorekten. Potem imamo vsi napačne gume, felne, slabo scentrirane,... Naši diski so neenakomerno obrabljeni, na to opozorili na pooblaščenem servisu (zaradi katerega smo se med drugim pritožli na Cit. Slov.) vendar je to normalno po njihovih besedah. Vse kar na avtu ne štima je normalno, al pa je vse v redu in se nam dozdeva:Red-Irate:
Določene napake so bile povedane na PRVEM servisu in so še danes, ker ali jih ni, ali pa je normalno. In potem se človek vpraša zakaj mu je tega treba ob tako pestri ponudbi znamk. Res so povsod možne napake, vendar ali jih nekdo odpravi z dobro voljo, prisluhne stranki, ali pa vse ignorira je pa razlika. Zato mi Citroena več ne, tega pa prodamo (takoj ko lahko, zaradi motornega davka).

dani77si

sicer ne citroen ampak peugeot 207. vlekel v desno. nov. peljal nazaj, optika pokazala vse okej. še vedno vlekel. so menjali prednje pnevmatike na zadnje in problema ni več bilo.
mam filling da so neko serijo, ali več serij pnevmatik naredil površno. noben ne bo priznal napake, najebal smo ga mi.
z menjavo znamke avtomobila pa ponavadi narediš isto. spet te nekaj zmoti. sploh če si zlo picajzlast.
če meni v avtu kej rožlja dam najprej radio bolj na glas. ker v 99% se izkaže da se meni nekaj zdi.
seveda pa tresenja volana tudi sam ne bi prenašal, saj to potegne za sabo ležaje itd..

garac

@dobimo ga poznam tudi ljudi, ki pravijo VW pa nikoli več, odvisno, danes so serije avtov ogromne, tudi napak je veliko

gospod na sliki čaka avtovleko, pa ima pri nas eminetni passat. Moj sodelavec jo je že 4x in to v dveh letih, pa je kupil nov avto
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dobimo_ga

Saj vem da pri vsaki znamki lahko naletiš na težave, kako pa jih je kdo pripravljen reševat pa je drugo, zato tudi pravim da zaradi odnosa, ne avta samega!
Smo imeli novega Lacettija karavana, nobenih težav, sam redni servisi, odnos prodajalca in servisa korekten, prijazen, tukaj pa tega ni, vse tak mora bit al pa je vse OK - ma saj nimam star Yugo, da mora trest in ružit, pa šobat okoli.  Meni je avto kot otrok, če ni kaj v redu, ga morajo pogledat, ker vzrok mora bit, pa ne glede kaj je. In še ena cvetka iz zadnjega servisa - ko pelješ po neravnem terenu (ne jamah, ampak jamice, flikan asfalt,..) poka spredaj levo - odgovor servisa - ma saj ni hudo, malo mora. Se pelje z avtom - vse v redu. Pa ne slišim pokanja samo jaz, tudi drugi, ki se peljejo zraven!
Nikakor pa ne morejo popravit senzorjev za varnostni pas - me ne čudi nič več.

garac

@dobimo_ga, res je servis je problem v vašem koncu, tako, kot v 3/4 servisne mreže Citroen Slovenije. Osebno imam s servisom kar srečo, se zapeljem k Jenku, pa je.
Mogoče bi veljalo tvoj avto zapelat do Jerovška ali Merlaka, samo tudi tiste serviserje, ki obvladujejo  razumem, najbolj gadno je popravljat za drugimi. Ko noben ne reši, ne zna oz. nima volje, še manj primernega odnosa do stranke, potem pa že tako razpaljena stranka pride recimo k Jerovšku.
Kot sem bral v sončkov post o menjavi žarnice, pa Bramarjeve težave z gumo, na tak način in s takim odnosom, verjetno enako, kot razmišljaš ti, citroena nikoli več.
 Vas povsem razumem fantje in dekleta.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

tony

Citat od: tomaž;48647Hvala Tony!! Sem že mislil, da se mi meša, ko toliko težim tem CS glede tresenja volana.

13.3.2009 je bil izveden komisijski ogled vozila. Rezultat je bil pričakovan: tresenje je odvisno od stanja cestišča in v mejah normale. Zapisnik bom poskeniral in ga tukaj objavil.

Èe želiš se lahko slišiva in zadevo peljeva skupaj!! Oglasi se.

Pozdravljen!

Kot sem ze povedal probal sem skoraj vse v avtohisi citroen kranj in nic se ne da zmenit tud mal na silo pa ni slo ker gospod direktor je skoraj stokal ces da on tu nic ne more  in nic in nobenega opravila - popravila ne more na svojo roko odobrit in da VE da so napake ampak tega pisno ne sme priznat!!!
Ja tako je to tko da treba se je zglada skupaj zdruzit pa skupaj udarit po citroenu slovenija al kako?? Pomoje nas je veliko ki imamo problem tresenja baje da tudi berlingoti tresejo!!

tomaz lahko se slisiva ti imas plavega c4 ce se nemotim?? jest mam belega
moj email-vsekakor@hotmail.com