Orodje v avtu

Začel/a garac, Marec 13, 2007, 10:00:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali imate v vozilu orodje za manjša popravila?

e, ga ne potrebujem
4 (7.7%)
e, ga ne znam uporabiti
2 (3.8%)
bsolutno, vedno pride prav
31 (59.6%)
em èlan AMZS in koristim ugodnosti
2 (3.8%)
ozim citroen orodja ne rabim
10 (19.2%)
rugo
3 (5.8%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 15

garac

V romanti?nih časih avtomobilizma je skoraj  vsak voznik vozil s seboj vsaj osnoven komplet orodja. Unior je recimo celo ogla?eval, posebne komplete za določen model. Nekateri so imeli v avtu tudi zračno tla?ilko, pa oddejo, da se lahko vlečejo pod avto itd.
Ali imate v svojem vozilu orodje za manjša popravila? Vsaj kle??e in konec ?ice? Patex trak? Osebno imam le omeneji trak in 10-11 kluč pa kluč za menjavo kolesa in kle??e. Vozim citroen in orodja ne rabim
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Lahko odgovorite tudi na dva odgovora recimo: Sem član Amzs in Imam orodje v avtu...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

hadei

Kot sem ?e napisal v drugem postu. Zelo malo prostora vzame. Koristi pa lahko ogromno. V avtu imam tudi večjo akomulatorsko svetilko. Pripravljen na vse situacije. boljše ve? kot manj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

V mojem AX-u imam vedno en dolg izvija?, kle??e, ključ 10 in 13, kos ?ice...cca 50cm in ključ za od?raufat kolo. Pa ?e nekaj plastičnih vezic. Nikoli ne ve? kdaj je treba kaj po?raufat.

Aja, ?e ve? kot leto imam v prtljažniku komplet rezervnih gumic za plinsko jeklenko..?e zdaj ne vem od kje mi to v avtu in od kdaj, pa vseeno nisem ?e tega ven vzel.

Poleg tega pa ?e gasilni aparat pritrjen v prtljažniku :-)

hadei

To ?e je edino kar bi rabil in tudi razmišljam v tej smeri, da ga nabavim.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lovro

Včasih sem s seboj vozil nekaj orodja, zdaj ne ve?. Imam le tisto, kar je ?e tovarničko noter. Res pa je, da s seboj vozim ?otorsko krilo in deko, v avtu so vedno tudi v?igalnik, lopata, kleme in "pajki" (tiste elastike za privezovanje tovora). Imel sem tudi baterijsko svetilko in gasilni aparat. Svetilko je nadomestil mobitel, ki tudi lepo sveti, gasilski aparat se je preselil v spačka, kjer imam tudi torbo z nekaj orodja ter vle?no vrv, seveda tudi deko ter svetilko, ki pa je - saj res - tam ne morem uporabiti - deluje namreč preko vti?nice 12V, ki pa je spaček nima - najboljše, da jo preselim nazaj v xantio - je pa? v torbi z orodjem, ki sem jo preselil v spačka.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

tct

Jaz vozim ta mali komplet orodja, ker imam hidravlični Citroen. Tu so razne objemke, ko??ki cevi, kovinski elementi za ?tukanje cevi, 1l LHM, minerska ?ica za fiksiranje odpadajočih delov, OLFA no?, par vijakov in matic in en taveliki pajsar za razklepanje pločevina pri karambolih in bli?nje borbe z nasilnimi ?oferji.

gigo

No jaz pa za razliko vseh imam celo škatlo orodja z vsem kar srce poželi, posebno torbo v kateri je svetilka, vlečna vrv, zategovalci, rokavice, dodaten ključ za platišča, rezervni releji ter dodatna oblačila.

Nikoli se neve!
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

michoBX

V avtu imam ene tamle gedorce, kri? in navadn ?raubncigar, kle??e, nekaj ?ice, objemke, litr LHMa, WD40, stikala za šipe, vle?na vrv, pa ?e ena 1/2" cev nasajena na kri? z 19 gedoro (me je toro dons prou ?udn pogledu, k sm tisto vn potegnu, k sm podiru enga bxa), seveda deko, pa tavelko marelo...
Skratka prava mala delavnica;)
Hja, dougcajt mi je ja...

boga

Orodje imam pa vedno s seboj. Sicer ne nosim ?raufncigerjev pa to, imam pa dekico in gumice pa čistilne rob?ke.
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

rok.si

Jaz poleg 11 ključa, akumulatorskih kablov (jih bom dal ven, ker sem kupil nov akumulator), sekudnega lepila in ?raufencigerja vozim ?e ključ za svečke (odkar mi je eno zaradi prene?ne montaže odpihnilo) in kondenzator (za primer, da mi dodani moderni elektronski v?ig zataji). ?e pa grem kam dale? pa dodam ?e malo ve? orodja pa kak liter olja.

Jerry

Men je pa fotr dal en pameten nasvet, da je dobro imeti kakšen kos orodja s sabo. Prav sej ni nujno, da sam popravi?(lahko kdo drug zna pa nima s kom) po drugi strani pa lahko ?e komu pomaga?.
Druga? pa: kleme, WD, 1l dest vode, olje, orodje itaq, ključ za kolesa, tla?ilka na 12v(mi vedno prov pride ko imam nove gume, takrat jih je treba krstit), pa rokavice obvezno.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

garac

Patex trak je spet prišel prav, počeno cev za čiščenje stekel sem namreč začasno zakrpal kar z nekaj mm traku.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

neyc

pri men se pa najde... koca, kantica za benz, rokavice, vle?no vrv, kluč za odtegnit ?ravfe na felnah (18,19,21,22 mislim da je tak), svetilko, pozimi ?e rokavice + ketne + standard oprema (?rej za odmrz., ''?ohalo'',..), kri?ni, navadni izvija

janez

Standardno ročno orodje, orodje za ?telanje v?iga (?pijuni, 6mm ?tangica, 12v fazenprifer,...),komplet za flikanje gum,pumpa (seveda ročna) kabli za v?ig, olje tako in druga?no,rezervni deli (cinšpula, svečke,kabli za svečke, platine in kondi?, ohišje od v?iga, nekaj vijakov in matic,bencin pumpa,regler,...). Obvezno pol metrski uniorjev nasadni ključ 11 z zglobom na koncu (za menjavo b. pumpe). V predalih imam vedno kak 13 ključ in kri?ni ter navadni izvija?.Pa ena stara deka za na tleh sedet. Pajser, večje kladivo,...Zajle za gas, ročno, kuplungo. V?igalnik.

In potem grem 1000-krat iz Garaže do avta in nazaj.

Ne, varilnega aparata pa ne vozim zraven.

Ke?a