Ropot podvozja - XP

Začel/a ledi76, Marec 01, 2009, 07:00:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ledi76

vsem lastnikom xp lep pozdrav.podvozje nabija ko se peljem po slabši cesti.nabija podvozje spredaj in zadaj.če je mel kdo tak problem prosim naj odpiše kaj bi to bilo.l.lp ledi 76

Mike666

Nekaj je bilo govora o slabših amortizerjih.

ledi76

l.p. vsem lastnikom xp.mi mogoče kdo ve povedati če je že mel izkušnjo z nabijanjem v podvozju spredaj in zadaj pri vožnji po zelo slabi cesti? če kdo ve naj mi prosim odpiše vzrok nabijanja.bil sem na servisu menjali prednjo levo vilico pa isti k.... l.p.ledi1976:Red-Irate::Red-Irate:

Spot

kaj pa palčke staboilizatorjev spredaj so že bile kdaj menjane?

ledi76

ne še.kolko pa stanejo te palčke?

garac

palčke so po moje okrog 20€ kos, rabiš pa dve
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ledi76

pa je to cena za original palčke al kakšen ponaredek?pa še to avto ma 142 000 km

Spot

Palčka stabilizatorja je "domač" izraz. Uradno se reče drog stabilizatorja.
Na tem drogu sta 2 zgloba, ki s sčasoma izrabita. Na naših slabih cesta pa še toliko prej.

Za Peugeota sem pred časom nabavil ponaredke od podjetja Vargalant.  Se odlično obnesejo že zadnih 60.000 kilometrov. Cena je pa nekje 40€ za par.

Poglej še tu: http://www.vargalant.si/html/osebna_vozila.html

pa tu: http://www.avtodeli.net/katalog/product.php?cat_id=12&product_id=1022342620

Èe še nikoli niso bili menjani je to po mojem sigurno to.

Lp

ledi76

no sem bil na servisu.pregledali komplet podvozje in sva se z serviserjem peljala po slabši cesti.pravi da je to normalno da če bi bile palčke stabilizatorja ali karkoli drugega bi nabijal kovinski zvok.ropot pri mojem picu pa je votel.serviser je obrazložil da je to zaradi tega ker je podvozje vpeto na gumerane vložke na vilicah in da je to obicajno.no prej sem vozil octavio letnik 99 pa takega ropota ni bilo!!tako da to je to pac taksno podvozje.no sem zatrdno preprican da citroena ne bom nikoli vec kupil.pac je prevec slampast narejen.in ne mislim samo na podvozje,so se druge napake. l.p.vsem citroenarjem

Gox

Citat od: ledi76;48299no sem zatrdno preprican da citroena ne bom nikoli vec kupil.pac je prevec slampast narejen.in ne mislim samo na podvozje,so se druge napake. l.p.vsem citroenarjem

A si na podlagi samo te izkušnje prišel do take izjave? (Mislim na model XP)

Si preizkusil še kakšen drug model?

Lp
Goran

CitroX

Na xsari se to tudi dogaja.
Na citroenservisu stane gred stabilizatorja 24€, neoriginalna kje drugje 12€.
Moram pa omeniti, da je v mojem primeru najprej odpovedala na desni streni in "sem" zamenjal z originalno. Kako leto kasneja, je odpovedala tudi na levi in je takrat mehanik vstavil neoriginalno gred.
Decembra (po nekaj letih) je crknila najprej neoriginalna, januarja pa še starejša, originalna. Seveda sem decembra šparal in menjal samo na desni strani in sem tako moral januarja spet na servis....
Glede na ceno rezervnega dela ter nezahtevnost in ceno dela predlagam, da zamenjaš kar obe, na leni in na desni strani torej (original). Ko je avtu na dvigalu, je menjava 5 minut za obe.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Spot

@ledi 76

Ali si imaš avto od novega ali si kupil rabljenega? Ker me zanima, če prej tega ropotanja ni bilo ali ga nisi opazil? V družini imamo po leta staro (oz. novo) Xsaro Picssso 1.6 16V,  s katerim sem prevozil že kar nekaj kilometrov in tega ropota zagotovo ni. Ti lahko povem iz prve roke. Sem pa tudi sam na to zelo občutljiv in bi sigurno opazil.

To glede vpetja, ker ti je razložil serviser je iz trte zvito in se ne morem strinjati! Namen elastičnega vpetja z gumijastimi nosilci je ravno v dušenju vibracij! In pri novem avtu tega sigurno ni.

Èe si vsaj malo tehnični tip človeka lahko dogove stabilizatorjev zamenjaš sam, v roku 3/4 ure na obeh straneh. Zadaj bi pa še lahko preveril pritrditev rezervnega kolesa in dvigalke, ki lahko spuščata zamolkle glasove, če je njun nosilec slabo privit.

Srečno!

ledi76

ja sem vozil saxo pa isti k....!kot sem rekel na servisu so avto dvignili in preverjali luft po celem podvozju z ornk štango.tko da pač tko je!!sem pa pred dnevi testiral novega pica 1,6 16 v in moram rec razocaranje-enako nabijanje na slabi cesti!!moj pic je star 4 leta ma pa cca 144 km.je pa res da so vzmeti na amortizerju pri citroenih še enkrat tanjši kot pri škodi.ja kokr sm reku slamparija.no sam ce gledate je pa velik opreme za normaln denar.sam to mene ne gane vec!to je prvi in zadnji citroen.l.p

garac

ledi76, kakšne vzmeti misliš na amortizerjih? Prvič slišim, da ima amortizer kako vzmet
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ledi76

garac vsi prednji amortizerji imajo vzmet ali feder po domac okoli blažilca.in ta vzmet je 50 posto tanjša od škodine.in tud ta vzmet nekoc pri blažilcu ko je avto star lahko pregnije in se lahko zgodi da avto pocepne!!tako kot se mi je pripetlo pri r-19.seveda je treba menjat obe vzmeti.:Hammer3: