Spuščen berlingo!

Začel/a jk70, Februar 17, 2009, 08:00:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jk70

Spet milijon informcij! Sem se pozanimau pri več mehanikih ki bi mi znižal mojga berlingota!Pa sm zdj mal zmeden k se cene čudno giblejo od 1000 do 3000 €!Si znam predstaulat da ceno mal pogojuje kaj daš na podvozje!En mi je celo reku da lahko obržim iste amortizerje!Zdj pa jst ne vem kok oz kaj in kok naj ulagam na amortizerje!Spet kera firma bi bla dobra pa kok se ga lohk spusti!

Mehankar mi lohk naklada kokr mi hoče najraj pa kle uprašam k ste nekateri fantje to že čes dal!Pa bi raabu kšno usmeritev kaj naj dam na auto pa pr komu bi blo fajn itd.

Hvala že u naprej!

garac

Ja amortizerji ostanejo isti, razen, če bi rad imel kakšno športnejšo, tršo variatno. Spredaj se zamenja vzeti s tršimi in nižjimi, torej športnimi, zadaj se spusti torzijo za kak zob, odvisno, koliko nižji avto bi rad imel.
Cene, ki jih navajaš so pretirane
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

jk70

kako je pa potem z nosilnostjo avtomobila?med vikendi veliko prevažam glasbeno opremo pa je to kr precej težko!A to kej omejuje ?

Hvala!

Aja kdo bi mi pa to najbol naredu?

garac

recimo, tavčar iz žirov, več ti bo povedal saxoVTS, ali njegov sokrajan dirkač Bce.

Kar se tiče fedrov, ti bo najbolje znal svetovat Xandrej kaj vzeti, kolikor se spomnin se Eibach dobi za berlinga, ne vem mogoče H&R, omp?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

leina

glede teze se nic ne pozna edino moras pazit na podatek za koliko se fedre posedejo po dolocenih km!!! to se pravi avto spustis za 3-5 cm pol pa se se fedra posede za priblizno 1-2 cm! to se pravi koncni spust pol znasa recimo 7 cm!!! problem ki nastane pa je ta da serijski amortizerji imajo daljse bate in lahko pride do preboja amortizerja na spodnji strani ker si nizal fedro in zato dela amortizel v nizjem delu kot je delal prej!!! zdaj ce bos tovoril vecjo  tezo ti priporocam fedre komplet z amortizerji(bolj varno) to se pravi ti rabis samo 2 amortizerja in stiri fedre!!! malo precekiraj po netu(nemcija)!!!
ko sem jaz imel spuscen avto samo z fedrami in sem zadaj priklopil coln to se pravi enih 75 kg pritiska na kljuko sem ob malo vecji luknji cutil da amortizer vdariol v dno!
odlocitev je tvoja!

jk70

Hvala za podatke!men že zdj spredi ob večji lukni udar u dno amortizer!To se mi je zgodil ene parkrat!To pomen da bo treba še fedre zamenat!

jk70

Dobijo se gumice za amortizerje če jih zabija!Bi blo dost če bi to uporabu ?

leina

glede teh gumic ti ne vem nic svetovat ker se jih nisem vgrajeval oz jih nisem poizkusil
probat ni greh

neyc

cene so konkreto pretirane, lahk spustiš avto pa še na dopust greš...

npr. za c2 -5cm vzmeti H&R so bile 160€

če pa hočeš nastavljivo podvozje,.. recimo pozmi ga dvigneš poleti pa spustiš kolk pač želiš pa je od 200€ navzgor pa do cca 1000€ (to pa so že pol nastavljivi po višini in trdoti..)

fedre se nič ne posedejo če so kvalitetne,... pravli so da se Apex poseda, ampak meni se na prejšnjem avtu ni...

če ga misliš spustit več kot -3cm je priporočljivo še menjat amortizere, al pa pelat k Vugi da ti batnico skrajša pa še strša ti po želji...

jk70

A kdo ve kok se berlingo spusti?mislm tko da ni preveč k ga nočm met na tleh ampak tok da se vid pa da sta uzadi in spredi enak!Pa kdo je ta VUGI!kšna števila al pa kej?

jk70

Tko bi meu k je na tej fotki pa mogoče še kšn centi spredi niži!

maxss

Obstajajo tudi vzmeti za povečat nosilnost vozilu tudi ko je znižano ... znanec je znižal Yumpija in ker je avto, ko je bil naložen plaval ( premehko nastavljeno podvozje ) ga je utrdil ... zavedati pa se moraš tudi tega, da ko je tako vozilo prazno postane moteče trdo in ne vem če ti bo všeč ... spredaj boš težko našel nižjo varijanto ker kjer je motor ni dobro zaradi njegove teže preveč približat karoserijo tlom da ga ne boš ubil ko si naložen na kakem ležečem policaju, ki ga v mraku zlahka spregledaš ... predlagal bi ti Turnška - če ti ni predrag za stršat amortizerje da ti vsaj vzmeti proda in hkrati homologira pri Vugi pa amortizerje skrajšaš in stršaš ...

garac

http://www.amortizer.si/  Tole je firma, ki jo predlaga Maxxs, bi se kar strinjal z njim, imajo dolgoletne izkušnje na področju avto športa
[SIGPIC][/SIGPIC]  

neyc

Vuga je iz Nove gorice če se ne motim... poišči mal po imeniku, al pa google pa po kakem forumu...

jk70

Sj ne nalagam auta do podna!Naložim ga samo kakih 200kg + 1 do 2 osebe!Pa še to zice podrem tko da je po celem ne samo na zadni osi!