Alu platišča za Berlingota

Začel/a jk70, Februar 04, 2009, 08:37:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jk70

Cao!

Fantje kle sm se pa zgubu!

Zanima me kakšna je širina k je dovoljena na berlingotu first!Kok col je dovoljeno pa kašne so možnostidobit dodatne papirje za kej večiga kot je sicer dovoljeno po homologaciji!

Pa naj mi nekdo še pove kak razmak ma berlingo med vijaki!

Pa ne vem kolk naj bi te cifre pomenile! primer  17×7.0    4×108    ET 35

Kaj pomen 17 vem(coll)! 7.0 vem da je širina sam kok(a obstaja tabela)!4×108 vem da je širina med vijaki(a je to 108mm:Hammer3: ) !Pa kaj pomen ta ET 35!Obstajajo tut drugi et sam ne vem kaj pomen številka za oznako!

Ve da je kle par majstrou tko  da upam da mi boste lohk pomaga mau znanje povečat!

Hvala!ÈAo

Xandrej

Še google translate to ne zna prevest...:Hammer3:

karel

Citat od: jk70;46318primer  17×7.0    4×108    ET 35
Lepo po vrsti 17X7.0 je velikost platišča ki jih merimo v inčih.Inch=25,4mm
17 je premer,7.0 je širina (preračunaj si sam)

Oznaka 4x108 pomeni, da je platišče pritrjeno s 4 vijaki, ki so razvrščeni na obodu 108 mm in ja Berlingo ima to mero.

Oznaka ET označuje razdaljo med simetralo platišča in naležno površino platišča. ET torej označuje, ali bo 'guma' gledala ven iz blatnika, ali pa se bo dotikala notranjih delov blatnika,no takole pa zadeva izgleda:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

jk70

Kako je pa z homologacijo?Èe se ne motm je max 15 cool na berlingotu!Kako je pa pol stem oz. z homologacijo!Kok to stane a kok kej komplicerajo!

Hvala!

Xandrej

Na berlingota lahko homologiraš tudi 19 ni problema. Homologacija pa je menda nekje 60€...

point

Citat od: Xandrej;46347Na berlingota lahko homologiraš tudi 19 ni problema. Homologacija pa je menda nekje 60€...

Ne vem, če je res tako kot praviš. Da vpišeš novo dimenzijo v homologacijo moraš najprej imeti TUV (ali podoben) certifikat proizvajalca platišč. Šele, ko to imaš greš lahko vpisat v tvoj kartonček. Do sedaj nisem zasledil, da bi imel kdo TUV za več kot 16 col, pa še to za berlingota III. Popravite me, če se motim. Tak postopek sem moral nardit tudi za izpuhe na motornem kolesu.

Spot

Točno tako, kot ti je Karel že razložil! Imaš pa tudi tudi na strani od *********, od koder je sličica,  razloženo, kaj katera cifra pomeni: http://www.*********/2004/platisca/iskanje.asp

Lp

Xandrej

Citat od: point;46355Ne vem, če je res tako kot praviš. Da vpišeš novo dimenzijo v homologacijo moraš najprej imeti TUV (ali podoben) certifikat proizvajalca platišč. Šele, ko to imaš greš lahko vpisat v tvoj kartonček. Do sedaj nisem zasledil, da bi imel kdo TUV za več kot 16 col, pa še to za berlingota III. Popravite me, če se motim. Tak postopek sem moral nardit tudi za izpuhe na motornem kolesu.

TUV dobiš kakšen hočeš... Naši pubeci na Saxojih 1998 letnikih vozijo 17 col felne brez problema. Zraven feln dobiš tudi TUV če kupiš rabljene pa jih ni jih sprintaš iz strani proizvajalca in to je to.

Kaj pa je vpisano serijsko v te naše kartone pa je itak za kozlat, vedno samo eno dimenzijo vpišejo samo, da kasirajo. Pač kaj češ tak je.

point

TUV dobiš kakšen hočeš...

Seveda dobiš, na njemu pa mora pisat znamka, model vozila, če tega ni, ti ne bodo vpisali v karton. Èe pa ta TUV prilagodiš je pa že kaznivo dejanje. Nekateri se igrajo.

Xandrej

Daj ne se kregat z mano na citroenih sem imej več litih feln kot si jih ti videl pa vse homologirano. Vsepovsod sem dobil zraven TUV šel na homologacijo pa to uredil. Èe še nisi bil tam pa videl te ''strokovnjake'' ne bit pameten. To je čista kraja denarja ljudem oz. pubecom ki to delajo. Pride ''strokovnjak'' do avta pa 2 uri išče na C5 številko šasije. Potem pa prepiše številke dol iz platišč in to je to. Aja imajo celo fotoaparat in to slikajo.:argue1:

point

Citat od: Xandrej;46408Daj ne se kregat z mano na citroenih sem imej več litih feln kot si jih ti videl pa vse homologirano. Vsepovsod sem dobil zraven TUV šel na homologacijo pa to uredil. Èe še nisi bil tam pa videl te ''strokovnjake'' ne bit pameten. To je čista kraja denarja ljudem oz. pubecom ki to delajo. Pride ''strokovnjak'' do avta pa 2 uri išče na C5 številko šasije. Potem pa prepiše številke dol iz platišč in to je to. Aja imajo celo fotoaparat in to slikajo.:argue1:

In kaj si hotel s tem povedat?

Xandrej

Da lahko na berlingota homologiraš 23 col felne pa gume če jih le gor dobiš.

Ti pa trdiš obratno! :BigThumbs:

point

Glede papirjev, LPP-ja,homologacije,felg,auspuhov,...... mi je že dolgo vse jasno, mogoče sem bil pa jaz večkrat tam kot ti. Ne napihuj se tolko, da te ne raznese.

Xandrej

Očitno ti ni vse jasno glede na to, da zdaj že žališ... Jaz sem ti povedal kako je s tem ti pa kakor želiš. Zdaj ko v peskovniku kdo je kje bil večkrat. Očitno si več kot 5 avtov predelal, da si toliko tam okoli hodil. Zdaj pa se naphujem... Svašta! Svaka čast.

Na berlingota le 15 col. Pa smo zaključili...

Enih par feln na citroenih od naših pubecov. Vse homologirano pa vpisano. Šipe, izpušni sistemi, spoilerji, podvozja itd itd...

point

Preberi si malce nazaj tvoje poste kdo je koga žalil. Ko mi boš pokazal TUV za Berlingota (originalen od proizvajalca) kjer je zapisana dimenzija večja od 16" takrat ti bom verjel in pika. Take bi tudi jaz rabil (17")
Zaključena zgodba.