Težava :(

Začel/a amaskembla, Januar 29, 2009, 05:06:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amaskembla

No, pa sem jih dobil od Citroena. Pa tako sem bil zagrizen pristaš nemških znamk. Prestavim na Francoza pa jih takoj dobim po glavi :breaking_pc:

Stvar je sledeča. Kar naenkrat se mi na displayu pokaže oranžen zbnak motorja. Ustavim, ponovno speljem in se mi na displayu prikažejo lučke ESP fail, auto hand brake fail, SERVICE. Avto pade v zasilni program in komaj prijajcam do servisa. Ga priklopijo na servis, naštejejo nekaj napak (slab tlak nafte, FAP filter,....). Preventivno zamenjamo filter goriva in odidem domov. Po 5km vožnje se vse zopet ponovi. Servis dela so 16h, grem jutri nazaj.

Je imel kdo mogoče podobne težave. Hudič je ko je avto pravkar iz garancije, stroški popravila pa lahko sežejo v višave :(

Dva dni imam citroena pa mi že serje po glavi (oprostite izrazu vendr sej jezen ko ris)

lp

garac

kje pa si kupil ta avto? Privat ali od posrednika? Pelji nazaj, očitno gre za prikrite napake na vozilu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

@amaskembla:
Tako kot je Garac rekel, pelji nazaj k dilerju pa mu daj eno okoli uses ...

@Garac:
Zdaj samo cakam, da se javijo se tisti modeli, ki so kupovali C8 z 69k km ... kako ne dela to in ono ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

amaskembla

avto je slovenski z servisno knjigo, realnimi kilometri - preverjeno na Citroenu. Avto pa sem kupil prek avtohiše.

od nakupa pa do prve napake ki se je pojavila sem naredil cca 400km

koliko imam časa da avto peljem nazaj? 8 dni?

Drugače pa sem na nekem forumu zasledil da tako nardi ko gre za slabo kvaliteto goriva. Zato sem sedaj iztočil vso nafto iz rezervoarja in nalil drugo - iz druge črpalke. Lučka za motor sicer ni ugasnila, niso pa se pojavile ostale napake in avto je normalno laufal. Bom jutri peljal nazaj na servis in da vidimo kaj bo javil tester tokrat.

lp

garac

Tista lučka je za motorno diagnostiko, tudi ko se pojavi antipolution je ponavadi še ta lučka v kombinaciji zraven. Slaba kvaliteta goriva ne sme v tolikšni meri vplivat na delovanje motorja
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

@amaskembla:
Ti pelji avto nazaj takoj, ozr cim prej in zahtevaj, naj ga porihtajo ali pa vrnejo kupnino.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

amaskembla

mehanik mi je predlagal ponovni prepis softwere-ja tako za motor kot menjalnik. Strošek cca 110EUR. Sicer so te akcije vpisane v servisni knjižici, vendar na testerju ni zaznal nobenih novejših softwere-ov. je sedaj možno da jih sploh niso popravili. Avto pa se je do sedaj servisiral pri Avto Slejko - Dobravlje

sem sedaj še malo bolj pozoren in sem opazil da pri speljevanju avto rahlo cuka. Je to normalno pri tem menjalniku (robotiziran 6pr)?

lp

amaskembla

Citat od: dvorjan;46081@amaskembla:
Ti pelji avto nazaj takoj, ozr cim prej in zahtevaj, naj ga porihtajo ali pa vrnejo kupnino.

avto je kupljen pri avtohiši ki pa ni uradni prodajalec za Citroen ampak Opel. Za avto je izdan normalen račun. O sistemu videno-kuplejnu ali kakšni garanciji ni nič napisano. Koliko imam časa? 8 dni?

lp

garac

Menda, magari prej pokliči odvetnika, da ti svetuje kako in kaj, bo še vedno ceneje, kot pa maček v žaklju
[SIGPIC][/SIGPIC]  

amaskembla

bil pri mehaniku, tester je javil napako na tlaku goriva. Filter goriva je bil zaemnjan, kaj hudiča ga matra?

lp

Tma

O Avto Slejko jaz osebno menim vse najslabše....

Napaka bi pa bila lahko na visokotlačni črpalki skupnega voda - ali pa pri kakšni črpalki, ki gre od rezervoarja do te črpalke.

LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

amaskembla

Priporočali so mi servis v Citroen Jerovšek v Grosuplju. Ima kdo izkušnje z njimi?

lp

krtija

Poleg Merlaka definitivno prava izbira...

Citroenovc

Citat od: amaskembla;46093Priporočali so mi servis v Citroen Jerovšek v Grosuplju. Ima kdo izkušnje z njimi?

lp

velik del tega foruma.

se sicer človek načaka - ampak storitev je pa kvalitetna.
OK

LP
Primož