Vsa mala CX vprašanja

Začel/a hlodek, Januar 08, 2009, 01:20:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hlodek

Odpiram temo v kateri predlagam, da zbiramo vsa mala vprašanja in odgovore o CX-ih :BigThumbs:
Začnem kar sam. Kolikšen ima CX serije 2 točen razmak med luknji platišč in kako veliko ima sredinsko luknjo, skratka platišča od katerih avtov se še da montirat na CX poleg originalnih?

gigo

Sicer dimenzije nevem ampak vem da je Vojko imel od alfe platišča. Èe se ne motim so bla od kake 164.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

hlodek

Hvala aygo, sem prav včeraj (prehitro) brskal po tej strani, ampak sedaj vem, odgovor je 5X98, torej zelo redka reč.

Mike666

psihopat100posto

hlodek

Ja, na žalost niso izmenljive. Sem pa našu ene lepe od lancie ampak so drage, da je joj. Kaj čmo, lepota ni poceni.

dani77si

Lep pozdrav.
Iščem iščem pa ne najdem.
Namreč servisni priročnik za CX-a serije 2, po možnosti gti turbo.
če lahko kdo pomaga pade pivo ob prvi možnosti.

bizi

Ma Bizi.Ma je kar velik tako da ne gre na mail.Pokliči 031354904 pa se zmenmo.

dani77si

dani77si

No, da malo oživim tole temo.
Zanima me, na kaj je treba biti pozoren pri CX-ih.
Ker bom kmalu lastnik serije2 predvsem o teh.
Kaj lahko doma postoriš brez hudega avtomehaničnega znanja? (sam sicer servisiram svoje motocikle)
Kakršenkoli nasvet bo več kot dobrodošel.

hlodek

Najprej povej s katerim motorjem ga isces.

Pozoren je treba bit najbolj na rjavino, ostalo se da veliko ugodneje in hitreje popravit, delov je na pretek.
Za sraufat je dokaj enostaven avto, tako da razen kaksnih ergonomskih presenecenj pri vijacenju si lahko brez skrbi.

dani77si

No, v bistvu ga ne iščem, samo še čakam da se ene tri rjave pikice zrihtajo pa ga grem iskat.
Na štajersko - se pravi k vam @hlodek
Je pa bencinsko gnan z dodano Garretovo veternico.
Èe prav razumem je do kakega vijaka na prvi pogled skoraj nemogoče priti?
Fino da je delov dovolj, upam pa da jih bom rabil čim manj.

amipick

Pozoren moraš biti tudi na ležaje rok,tako spredaj kot zadaj-rad tuli med spuščanjem.
In pozornost tudi pri vpetju prednjih spodnjih rok na šasijo.Še posebej,če je motor močen,red dobi "luft" kjer je roka privijačena na most.Roka je privijačena na most preko posebnih jeklenih puš,katere so privarjene na most-šasijo,in lahko se zgodi,da ta puša(var)popusti in dobi roka zračnost.Rešiš z demontažo roke in ponovnim varjenjem puše na svoje mesto.
Potem pozornost velja tudi pri steklih prednjih luči,se rade odlepijo-isto ogledala.
In zadnje,ne pa najmanj važno-"hobotnica",glavna cev hidravlike iz posode na cel avto-če je preperela,nujno menjat,različna za modele z klimo ali brez,lp
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dani77si

no, mislim da je bil tale moj bodoči CX v dobrih rokah in ni bil rabljen kot kaka turbo petka ali golf gti.
bo pa najbrž vseeno treba konkretno vse skupaj pregledat, da se kaj ne zalomi po nepotrebnem.
bom pa vsekakor še imel več kot dovolj vprašanj.