Xantia 1.8i 16v - koliko Ah je serijski akumulator

Začel/a Saso89, Januar 04, 2009, 05:25:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Saso89

Zanima me koliko Ah mora biti serijski akumolator in koliko Ah akumolator uporabljate vi?

Lp

deyo

To zanima tudi mene, ker ga bom moral kmalu zamenjati. Trenutno uporabljam 47Ah, kar pa je po mojem občutku premlo za Xantio. Pa še avto Hifi sistem mora poganjati.
Računam, da bom dal enega 70Ah, če bo šel noter.

Gox

A samo 47Ah imaš? Ali si se morda zatipkal in si mislil 74?

47Ah se mi zdi malo, akumulator v mojem Axu ima malo manj Ah.

A ti sedaj v tem mrazu vžiga normalno avto? (Al počasi?)

Lp
Goran

deyo

Ne nisem se zatipkal. Res je 47Ah. Vžge normalno.

garac

Fantje, v navodilih za uporabo je tudi ta podatek, pa še kak drug. Navodila pa itak so na forumu kolikor se spomnim
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

michoBX

Na naši je bil 44Ah original - sem zamenjal z 74Ah Bosch Silver. Večji ne gre noter, brez modifikacij.
Hja, dougcajt mi je ja...

deyo

Citat od: garac;44736Fantje, v navodilih za uporabo je tudi ta podatek, pa še kak drug. Navodila pa itak so na forumu kolikor se spomnim

Garač, v navodilih Xantie ni podatka o tem kakšen naj bi bil priporočljiv akumulator.

Gox

V navodilih, sicer za MkI piše za motor 1.6i - 1.8i akumulator L1 250, L2 300. Za motor 2.0i pa L2 300 ali L2 400. (Drugih oznak ni opaziti) Kakšne pa so to šifre Akumulatorjev ne vem.

Po Autodati ima Xantia 1.8i 16V akumulator 50Ah.

deyo

Evo že bolj otipljiv podatek. Sam mislim, da bom kot @Micho dal noter 75Ah.

gregor

Citat od: deyo;44752Evo že bolj otipljiv podatek. Sam mislim, da bom kot @Micho dal noter 75Ah.

Èe nimaš kakih hudih porabnikov pri ugasnjenem avtu(feršterkerija), je to po mojem nesmiselno.
Èe vzameš par Ah več "za rezervo" za mrzle zimske dni, bo dovolj. Ko bo crknil, bo itak crknil.
Razen če ga dobiš kje za isto ceno, kot 55Ah.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

sop

uporabljam 55Ah BP, vendar opazam da mi ob vklopu vecjega porabnika (gretje sip in ogledal) za nijanso mrkne osvetlitev.

CitroX

Nisem čisto prepričan, gre tudi 45Ah akomulator.
Ni smiseno neskončno velik akomulator, je pa menda pomemben "zagonski tok". Tukaj imate pa lahko težave.
Tisti, ki se spoznate, rečite kaj na to temo.
Tukaj preberite več:
http://www2.arnes.si/~afirma/pouk/akku.htm
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

garac

Ja še eno vprašanje z moje strani, sploh, ker ste nekateri tule gor tudi audiofili: Ali ima kdo akumulator v svojem avtu, ki je polnjen z nekakšnim želejem, torej nima destilirane vode, kisline in teh variant ali kako?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

C16_Žaba

Dovolj je npr.Topla 50 Ah ali 55 Ah,največ 60 Ah vse kar je več je potrata evrov, okolski problem in odvečna teža v avtu.
Razen,če imate dizla ali pri vgasnjenem avtu poslušate radijo na ful cel dan.

p.s.novi akumu. imajo pri isti amperaži močnejši-večji zagonski tok,kot stari
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

grozny

ma js mam u moji 75Ah pa vam povem da prau paše met tako beštjo not ki ni panike za užiganje. pa tudi viličarja. nam u službi ni hotu užgat-švoh akumulator. pa še dobro da mam u kofanu vedno kable
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence