ogledala c5

Začel/a atom, December 10, 2008, 01:53:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

atom

ali kdo od starih mačkov pozna način, da bi se pri c5-2 ogledala zaprla pri zaklepanju (tako kot sedaj), odprla pa šele pri kontaktu?
namreč zdi se mi neumno, da ko greš nekaj npr. iskat v kufer, ogledala brez veze "mahajo".
na servisu (jerovšek) pravijo, da to ni mogoče !!!?:Hammer3:

lp
janez

Citroenovc

Se bojim da imajo pri Toniju kar prav ...

Sem se tudi že jaz ubadal s tako idejo ...
OK

LP
Primož

yamatuma

Pozdravljeni !

Zadeva se da narediti. Je pa potrebno kar nekaj električarskega znanja. Zdaj dobi signal v ogledala preko računalnika ob odklepanju, v primeru, da želiš odpiranje ob kontaktu, pa moraš pač zadevo priklopiti na mesto kjer je elektrika ob kontaktu. Vmes pa moraš še vgraditi rele in elektroniko, ki elektromotorčku v ogledalu "pove" ali se naj zapre ali odpre. Motorček v ogledalu deluje nekje na podoben način kot servomotorji v modelarstvu. Sam ima končna stikala, torej "spremlja" pozicijo kje je. Kolegu so na C4 objestneži polomili oba egledala, ko je kupoval druga, je v Avstriji dobil zložljiva ceneje kot navadna. Ker v originalu tega ni imel, mu je zadevico na tak način priklopil lokalni avtoelektričar. Zdaj se mu ogledala odprejo ob kontaktu.

Stvar ni neizvedljiva, je pa z njo kar nekaj dela !
:funny34d: Ni važno kje, kako, kdaj, zakaj, samo, da je .......
 !

atom

no, saj sam imam nekaj tovrstnega znanja, ampak ker je avto še v garanciji, ne vem če je pametno sedaj brskati po njem?
lp
janez