AX pod 0 stopinj Celzija

Začel/a premak, November 25, 2008, 01:20:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cxfranc

Gigo živjo!!!
A si imel občutek, da bom po 22 letih dela vrgel orodje v LHM? Saj sem se šele dobro začel soočati z resnimi problemi... Odgovor je torej DA! Polnim krogle, menjavam hidravlične napeljave in podobno, le oglasi se.
Kar se tiče zapiranja vrat na AX. Lahko mi pripelješ AX-a brez mehanizma za zapiranje vrat in vrata se ti bodo!!!!!! po mojem posegu zapirala tako kot je treba. WD....da, za preprečitev škripanja in gladek tek tečajev vrat...in samo to. WD niti katerikoli spray oz. mast ne popravita mehanizma vrat. Popravljam tudi napake pri centralnem zaklepanju...
CX Franc

Markolin

Citat od: cxfranc;43842Glej, zadeva le ni tako enostavna. Mehanizem je potrebno ustrezno nastaviti, se pravi razdreti vrata in priti do njega, potem se bodo zapirala brez težav. Sam namreč živim v hribih in sneg, burja in zmrzal so na dnevnem redu pozimi, pa imam AX-e že nekaj let in še nobeden mi glede zapiranja vrat ni nagajal. Èe rabiš pomoč pri odpravi napake, pokliči 041/******* Franc Celje.

Predvsem me zanima od kdaj piha v celju burja?

LP

Lamy

Obljuba dela dolg. Sicer malo pozno pa vseeno.

Sem obljubil, da bom malo povprašal, če obstaja kaka posebna mast ali kaj drugega.

Z vsemi, ki sem se pogovarjal o tem, nima dobena firma kakšne posebne masti ali kaj podobnega. Majo pa 1M drugih masti,itd.....:argue1:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Pyr0Beast

Gibljive dele mazite z oljem in ne mastjo. Zelo dobro se obnese navadno olje za motor.
Mast pri nizjih temperaturah ne doseze vseh delov mehanizma in je uporabna edinole ko se mehanizmi sestavljajo (ali pa na delih, kjer stvar nalega) in imas moznost dobro namazati vse dele.
S casom nastane -strdek- masti in prahu ter ostale umazanije ki se bolj najeda vse skupaj, kar je potrebno pred kakrsnim kolim nadalnjim mazanjem odstraniti.

Podobno je potrebno mazati lezaje motorckov ter njihove zobate letve/polze, karkoli ze imajo. V kolikor se to ne dela lahko pricakujete da bodo kmalu odpovedali.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

premak

Fantje hvala za informacije, nisem mogu prej na forum, ker neki ni delalo kot bi moglo...

B-D_

Meni se je pozimi dogajalo isto, zadevo je rešilo ogrevanje avta v pokriti garažni hiši (mercator center).

Kratkoročno rešiš problem tudi če zapreš srednji zračnik, tiste pri oknih pa usmeriš v smeri sredine vrat in jih našponaš da na max pihajo vroč zrak v vrata. Tako se po nekaj minutah stvar popravi sama od sebe in lahko na cilju vsaj zapreš vrata.

Ironično vrata ob prvem poizkusu praviloma delujejo, ko jih pa probaš drugič zapret se pa nočejo več.

jokl

Meni se to zgodi dvakrat ali trikrat na zimo. Enkrat se mi je zgodilo, da sem voznikova vrata celo pot do šihta držal (15 minut), pa se mi tud na cilju niso zaprla. So bla celih 8 ur odprta in pa seveda tudi celo pot nazaj domov. Pa se mi vseeno ni zdelo vredno podirat vrata za to...