Rahla obnova princese Dyane

Začel/a Mike666, November 17, 2008, 10:54:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mike666

Jap! zadal sem si cilj da do svetovnega srečanja na Èeškem mora bit fertik!
Saj vse gre hitro le finance so stalni problem in le finance so tista zavora!
saj bo!

gigo

Citat od: Mike666;43026Jap! zadal sem si cilj da do svetovnega srečanja na Èeškem mora bit fertik!
Saj vse gre hitro le finance so stalni problem in le finance so tista zavora!
saj bo!

Jaz sem mislil naše srečanje.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Mike666

Ja to bom če bo le možno itak prišel!

Mike666

Evo deli so bili pripravljeni in začelo se je sestavljanje!
Najprej menjalnik...

Mike666

Nato sem vstavil ventile v glave nakar sem jih seveda prej že zbrusil...

dyfan

Mike666,
vidim, da si se stvari lotil temeljito. Pohvalno. Želim, da ti operacija dobro rata , čim prej in čim ceneje.

Ko boš imel kaj lufta pa lepo prosim, če nam pojasniš nekaj stvari:
- si odprl blok samo zaradi čiščenja ali imaš v planu še kaj zamenjati v njem;
- zaradi česa si moral razdreti menjalnik;
- na kakšen način nameravaš rešiti problem z risom v cilindru;
- na drugi sliki brušenja ventilov je ventil videti malo čuden. Ali je tisto ventil ali kako orodje (kak poseben način brušenja)?

LP
Lep pozdrav!

Mike666

Nato pa še motor ampak ni še končan ker se je dobava nekaterih delov malo zavlekla...
upam da v kratkem dobim in lahko nadaljujem z motorjem!
Hladilni plehi so tudi že spucani in grejo na farbenzi!

Mike666

Evo odgovore;
1.-Jap zarad čiščenja sem ga odprl in pregledal kako je z odmično gredjo in glavno gredjo.
Avto je bil restavriran leta 2002 in se je delalo samo na karseriji,motorja pa takrat nismo odpirali ker je bil v odličnem stanju le servis smo takrat naredli.
Ko sem ga odprl je bil kar precej zapečen.
2.-tudi menjalnik zarad čiščenja ker se ob prestavljanju kar precej opilkov nabere,ter seveda spet pregled zobnikov (vse ok).
3.-Ris je že rešen sem zamenjal cilinder z drugim in seveda še čakam batne obročke da vse sestavim.
4.-Ja po sliki res zgleda čudno ja, Ventil spucam tako da ga dam v vrtalnik,nastavim tam srednjo hitrost potem z ostrim predmetom počistim na grobo (saje) nato pa še z finim brusnim papirjem in je skoraj kot nov!
Ležišče ventilov (na ventilu in na glavi) pa brusim z brusno pasto za ventile.
Torej ventil namažem po ležišču (robu) ga porinem skozi hodišče in na drugi strani prišraufam v "T" ključ (doma narejen) ter brusim levo-desno in to je to dokler je ležišče lepo svetlo in enakomerno pobrušeno!:BigThumbs:

dyfan

Hvala za pojasnila. Ja, sem opazil tisti "T" ključ in se mi dopade.
Vidim, da boš naredil res pravo generalno. Si kar predstavljam, kako bo motor lepo predel in dobro vlekel.

LP
Lep pozdrav!

amipick

No,končno je napočil trenutek ,ki si ga omenjal že pred nekaj časa!Veselo na delo vidim,da si se že spravil,zdaj pa kar korajžno naprej,ne obupat.Od kar sem naredil daka iz 0(nič),vem,da je vse mogoče,lp,Vojko
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

sivipas

kaj si sam šel razdret menjalnik? vsaka čast, jaz sem že parkrat 'asistiral' pri obnovi menjalnika, pa ne vem, če bi si upal razdret in sestavit zadevo čist samostojno.

Mike666

no malo po dolgem cajtu spet akcija!
Torej motor je skupaj tako daleč, da še plehe pofarbam in ga skompletiram in je pripravljen na brrm,brrm!

Mike666

Še malo motor...
Nato sem pripeljal princeso v garažo,nakar še mi je prišla hčerkica malo pomagat, ter prijatelj!

Mike666

Malo smo brusili in iskali rjico!
Žal smo je kar nekaj našli!

mirchi

Ej tole pa že malo presega rahlo obnovo...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!