Različni motorji

Začel/a mkadis, November 03, 2008, 06:08:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mkadis

Pozdrav,

zanima me, če kdo mogoče ve, oziroma če je že kje bil objavljen kakšen "seznam", katere motorje lahko vgradim v svojo xantio 1.9 TD? Nekje sem bral da od enih scudonov in pa jumpyjev gre. Oznaka motorja po homologaciji je DHX.

Je mogoče že kdo slišal, da bi se dalo vgraditi tudi motor 1.8 TD?

Hvala že vnaprej!

MK

garac

ja tudi BX motor bo pasal, ali pa 2.1 (td, ali d XM) Grega ti bo stresel podatke iz rokava, xantia D motorji so njegova specialnost. Sicer so bili ti motorji tudi v sorodnih znamkah, torej peugot itd

Kolega je pred časom vgradil v Xantio break navaden 21d, ki ga je vzel iz XM
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mkadis

http://en.wikipedia.org/wiki/XUD

Tu se najde kaj koristnega. Lepo je vedeti kateri avtomobili so ime vgrajene podobne motorje, ker potem veliko lažje išče človek.

Bi pa prosil še za eno informacijo...Na kaj naj bom pozoren ko grem gledat drug motor? Na kakšen način se ga da najbolj učinkovito preskusiti, da lahko z največjo gotovostjo potrdiš, da je motor v redu in da ne bo čez 2k km riknil?

Hvala!

EDIT: Bi bila možnost, da pride nekdo, ki ima toliko znanja o diesel motorjih zraven, ko  grem po motor za moj avto?

Plačam potne stroške, kebab in pivo ;)

gregor

mkadis: A si mogoče ti tisti, ki ima xantio, za katero rabi spodnji del mašine (je menda blajerca ven iz bloka pogledala)? Kolega Boštjan me je v nedeljo nekaj spraševal glede 1.9TD...

1.8TD in 1.9TD

http://forum.andre-citroen-club.de/showthread.php?t=74792&highlight=1.9td+1.8td

Torej blok je isti, glavo bi moral dat od 1.9TD, (če imaš še dobro). Ostale stvari (turbina, boschpumpa, karter, nosilci klimakompresorja, alternatorja, hidravlične pumpe...) bi itak prestavil od stare mašine.

Jaz bi v vsakem primeru menjal tesnilo glave, ko bi imel mašino zunaj avta. Ker kot si verjetno že sam ugotovil, je vse tako stisnjeno, da ti avti še rjavet ne morejo.

DHX mašine imaš v:  P 406, 806, Expert,
C Evasion, jumper, Jumpy, Xantia
Fiat Ducato, Scudo, Ullyse

DHY imaš v Xantia, Xsara(starejši letniki), ZX
P 306, 405 II, 406,  806, Boxer

Tudi D8A in D8B bi naj pasale, ampak nekje sem zasledil, da je turbina drugačna.
Imaš pa na avtonetu eno xantio za 700E iz avstrije, brez slovenskih papirjev. Samo Garac pravi, da pri tistem prodajalcu se ne da kaj pametnega dobit. Mogoče bi pa vseen bilo za pogledat.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

če boš popravljal obstoječi motor, bi se morda našlo dele zanj
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mkadis

Ne, meni zadnji cilinder ne dela, sem pred časom pisal po forumu, potem pa sem ga dal na servis in po skoraj letu dni, se ni še nič spremenilo. "Strokovna" ugotovitev mehanika je bila, da je treba motor menjat, ker bi naj bil cilinder preveč obrabljen in morda celo razpoka v glavi... Ne vem ali se to splača popravljati?

Tista xantia za 700€ je že šla, sem jo včeraj hotel pogledat pa je ni bilo več. Ima pa taisti prodajalec mašino 1.8 TD, pravi da je prva klasa in jo grem gledat v četrtek popoldan (450€), zato bi mi pa prav prišel kakšen nasvet kaj naj preverim, pogledam, poslušam, pokusim :), ...

Torej bi naj ta 1.8TD šla v mojo xantio (je letnik 1997)? Ali bi moral potem dobiti še dobro glavo od 1.9TD?

Morda kdo ve, če se še kje prodaja kakšna mašina, po možnosti 1.9 ali višje, lahko pa tudi cela xantia, če je cena ugodna (nekje do700€) in če ima dober motor?

LP

P.S.: Nemški jezik mi ne leži najbolj, zato si tudi nisem imel kaj dosti za pomagati s tisiem forumom. Hvala vseeno :)

Xandrej

Uporabiš Google translate pa ti prevede še kitajščino v slovenščino kaj nebi nemščine...

V iskalnik napiši google translate pa imaš!

Ibanez RG

Kurbarija, jaz to ne zastopim ama ništa... Se slovensko tezko, tisto pa ne vem - rabim se ustnega prevajalca zraven.
Dobro je, vsaj nasmejes se...
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

gregor

Verjamem, da prodajalec pravi, da je prva klasa. Pri 15let starem dizlu, kateri je znan po pokanju glav(pa še kaka blajerca je rada prišla mal ven pogledat), lahko pa res brez problema zatrdiš, da je vse v 1A stanju, sploh če si z avtom mogoče samo par kilometrov po dvorišču naredil. :-)

Bodi fejst previden  pri tem prodajalcu.
Garač: oni iz vaših krajjev nekje, o katerem si mi pravil, ki iz tujine fura same čudne poceni dizle.

Od zunaj je vsaka mašiina fina. Tudi če ima glava komore že napokane, boš to zvedel šele čez nekaj mesecev.

Tam na andre forumu so pisali, da menda izpušni kolektor ne paše na glavo od 1.8td iz BXa. Pa seveda rabiš drugo glavo, ker na 1.8td  od BXa ne moreš dat vakkuum pumpe. Sicer, vakuum pri xantijji rabiš samo za kkrmiljenje EGRa in poviišanih obratov pri mrzli mašini, to bi se dalo kaj "sčarat". Èe pa je mašina iz kakkega P 405, pa ne vem, ta verjetno nima jermeniice na menjjalniški strani.
500 eur dat za mašino ki ti ne paše direkkt, se mi izdi neumno.

Sem šel gledat zdaj nazajj tvojje objajvve.
A ste zmerli kompresiijo na nedelujočem ciilindru?
Jaz bi dal mašino narazen. Pa potem vidiiš, kaj je.
Brezveze celo mašino menjavat, če je recimo samo z glavo kaj.

(se opravičujem za podvojene črkke, tipkovnica na notebooku me jjebe pa se mi jej na polovici naveličalo popravljat)
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

mkadis

Je rekel prodajalec da se da mašino preizkusiti, tako da bomo videli kaj bo.

Kompresijo smo izmerili že na začetku, in je ni :)

Drugače pa je imel mehanik mašino narazen in so bili zapacani ventili, jih je očistil, zamenjal dihtunge, teflone in ko je sestavil nazaj, je  pri mrzlem motorju delovalo vse lepo, ko pa se je zagrel pa je 4. cilinder spet ugasnil.

Nimam več idej komu naj dam popravljat, vsak ko samo malo pogleda pokasira 100€ minimum. Zato sem upal da dobim drugo mašino (dobro) in potem bi naj vsi problemi čudežno izginili :)

LP

garac

dobro si napisal na bi... a 19motor ima teflone? 1.8jih namreč ni imel, je imel dročnike
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gregor

uf. Zanimivo. Torej ste imeli narazen, pa nič zrihtali. A glavo ste dali kam testirat? Al ste jo kar "na oko" ocenili, da je dobra?

Na bolhi še imaš nekaj od mašin v prekmurju, išči "peugeot TD", uporabnik letonja

Garač, 1.9 nima dročnikov.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

mkadis

Sem našel na bolhi, bom zdaj poklical, upam da kaj spusti ceno, trenutno je 500€.

Za glavo je rekel mehanik, da bi naj glede na simptome bila poknjena in zato bi se mi najbolj splačalo menjat celo mašino, glede na to, da ima še druge težave...

garac

pa po moje bi blo dobro menjat še mehanika
[SIGPIC][/SIGPIC]