Bencinc

Začel/a odar12, Oktober 31, 2008, 05:48:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

odar12

Nameravam kupiti C5 I. Glede na to da so HDI motorje kupovali vozniki na dolge ture in glede na to na je diesel gorivo šlo gor, nameravam kupiti C5 bencinarja 2.0. Kolega mi ga odsvetuje, češ da se kvari? Ali ima kdo kakšne izkušnje ali informacije?
marko
:bombs:

garac

navaden dvanula se ne kvari, ker je klasična mašina, glej le, da ne kupuješ HPI, ampak bencinarjev že na splošno ni, Hapeijev pa še manj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Stric je vozil C5-ko I ... 2.0i kake 2-3 leta, brez enega samega problema. Sedaj je prešaltal na C5-ko II , 2.0Hdi.

Z obemi mašinami je bil zadovoljen.

Lp
Goran

odar12

Hvala za odgovore. Kaj pa manjka HPI-ju?

Gox

Citat od: odar12;42165Hvala za odgovore. Kaj pa manjka HPI-ju?

HPI ni bil posrečen motor in so ga hitro umaknili iz prodaje, kaj točno mu je bilo pa se ne spomnem ... Vendar dvomim da boš pri iskanju avta naletel glih na HPI-ja ... no vsekakor, bolje prej vedet, kot pa kupit, pa da je potem kaj narobe.

Lp
Goran

Citroenovc

Ja v bistvu bo pa skoraj lažje naletele na HPi-ja kot navadnega 2.0 16V (sploh če bo kupoval bolj z začetka produkecije) ... Tistih nekaj 2.0 bencincev, ki se že pojavijo - so običajno ravno HPi Exclusive ...
HPi je zahteval visokokvalitetno gorivo, kar so pa v SLO bolj ko ne neuresničljive sanje ...

Je pa tako - s takim planom sem tudi jaz štartal pol leta nazaj (OK, želel sem fejsliftanega bencinarja) - ker sem po ene 2 mesecih obupal - sem potem nabavil dizla.
Mi je žal?
Ne.
Je pa res, da se po nekaj ogledih parih primerkov nisem želel zaj..t z rabljenim dizlom in sem se potem odločil za nov avto. Pri bencinarju bi se lažje odločil za rabljen avto.
OK

LP
Primož

Lamy

Obrni se na Xandreja, mogoče ti bo on lahko kako pomagal, mogoče vprašal koga? Pozna ogromno ljudi.

Sam pa nima izkušenj z 2.0 motorji
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

2.0 HPi je bil poizkus citroena, da je naredil bencinca s common rail tehnologijo ampak jim nekak ni ratalo. saj motor je dober pa vse ampak avto cuka pa da se na glavo postaviš. 2.0 16V motorji so preizkušena varijanta iz Xantie niso kaj dosti spreminjali in motorji grejo. Lansko leto je kolega kupil C5 2.0 16V u 30 000 kilometri od prvega lastnika letnik 2002 in je bil avto kot iz salona... Sreča kaj češ.

Na a-v-t-o-n-e-t-u imaš oglas sicer brez slike letnik 2001 z 41 000 kilometri greh ni it pogledat če to iščeš... Pa še bi se kaj najdlo

visar

HPi motorji so zakon, ampak le če jih tankaš v tujini.
Obstajaja en model ki ga ima že od samega začetka in tanka le v tujini in do sedaj BP.
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Mogel bi še probat s OMV 100 oktanskim kaj bi delala...

Tma

Tudi v tujini so imeli HPI motorji precej težav - delali so perfektno samo z testnim gorivom - ostalo je bilo treba imeti srečo in kot sem zgoraj omenil dobit vedno perfektno gorivo.
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

Ibanez RG

Tezave so vedno, ce se avto ne servisira redno - pa še rima se...
Treba je kdaj pa kdaj tudi pri bencinarju kaksen filter za gorivo menjat, ne pa samo terat in gonit. Po zanesljivih podakih (znanec) ima 2.0 HPI (High Pressure Injection - common rail) 103 Kw, 192 Nm navora in porabo od 9 do 12 litrov bencina. peljal se je do 200km/h, vec si ne upa in prav je tako.
Pravi, da je ta motor C5 kot Yugov motor: ne sprasuje kateri bencin tankas, le da je ta v rezervoarju in da ga ne zmanjka - sicer bos hodil peš.
Olja ne zre niti malo, le nad porabo goriva benti. Zato pa so diesli, kajne? Ok, za moj okus je najlepse vozit bencinca - ni tresljajev motorja itd, pospesujes lahko od 1 - 8000 o/min, lepsi oz. bolj (evil) sporten zvok motorja. Pri dieslu po pritisnjenem pedalu za plin "do daske" cakamo 2-3 sekunde, da se smotani medved pod motornim pokrovom zbudi in sele nato s kratkim a silovitim udarcem bliskovito izbije vse zobe v tazadnjo; ce hocete.
Pac so tu prisotne vibracije, ki jih pri popolnoma novih vozilih ni (novi C5) in tudi elasticnost motorja (razporeditev navora) je tu zelo enakomerna. Res pa je, da dieslu hitro zmanjka sape, ker je njegovo uporabno oz. koristno obmocje stevila vrtljajev razmeroma zelo omejeno (od 1500 do 3500 o/min).
No, naj bo dosti o medvedih...
Prej sem vozil Xantio 1.8 16v in moram reci, da je ta motor (njene motorje 1.8 16v in 2.0 16v vgrajujejo tudi v C5) izredno vzdrzljiv, zelo elasticen in z zadosti skromno porabo goriva - 7l/100km.
Ce denar ni izhodisce - 2.0 HPI in 3.0 V6 - just go for it!!!!
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

dvorjan

Mah, jaz 2.0 HPI sploh ne bi gledal, tudi ce ne bi bil tako obcutljiv glede porabe. Ves koliko vec zavarovanja placas vsako leto zaradi tistih 3 kW=?

Raje poisci navadnega bencinca 2.0 16V, ki ima 100 kW, samo so precej redki, dizlov pa je kolikor hoces, zal velika vecina uvozenih, no so vsaj poceni.

@off-topic:
Zadnjic nisem mogel verjeti, ko mi je znanec povedal, da je svojo problematicno Laguno, 1.8 16v, l. 2002, limuzina, rocna klima, radio na kasete, nic od opreme skratka, prodal za debelih 7.400€ ... Na kaj takega upati pri Citrotih je skoraj nemogoce ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gregor

Citat od: dvorjan;42295@off-topic:
Zadnjic nisem mogel verjeti, ko mi je znanec povedal, da je svojo problematicno Laguno, 1.8 16v, l. 2002, limuzina, rocna klima, radio na kasete, nic od opreme skratka, prodal za debelih 7.400€ ... Na kaj takega upati pri Citrotih je skoraj nemogoce ...

Srečko.
Èe bi imel pa dci, bi tudi bilo nemogoče upati na kaj takega.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio