Težava - el. pomik stekel (tik, tik, tik, tik)

Začel/a MatjazMB, Oktober 28, 2008, 10:36:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MatjazMB

Imam probleme z električnim zapiranjem sprednjih šip pri 4 mesece starem avtu (C4 Grand Picasso).

Ko sprednjo desno šipo zaprem do konca, mi še enih 6x naredi tik, tik, tik, tik, tik, tik (s presledki 2 sekund). Pelajal sem avto na servis, kjer so rekli, da so na novo nastavili max zapiranje. Zdaj pa se mi enako dogaja še na sprednji levi šipi. Res ne vem kaj so delali na servisu? So rekli, da bo treba mehanizem zamenjat, če se bo ponavljalo. Jaz pa sem mnenja, da so samo nesposobni pravilno nastavit meje zapiranja. Pa ne bi rad takoj nekaj menjaval, zato me zanima vaše mnenje.

Ali imate kakšne izkušnje s tik, tik, tik, tik, tik, tik v oknih in kako ste jih rešili.

Kako si sam nastavim min in max?
Spustim okno čisto navzdol, potem pa še nekaj sekund držim stikalo. Ali moram med spuščanjem držat stikalo ali pustim, da se okno čisto odpre in potem še nekaj sekund držim? Ali se zasliši kakšen signal?
Ali naj pri zapiranju vstavim kakšno 5 mm palico, da se okno ne bo čisto zaprlo in bo potem po nastavitvi vredu ali pa se to ne sme?

Xandrej

plastična vodila kot na C5 nimaš kaj treba bo zamenjat. Mi smo glih na Peugeotu z 50 000 kilometri zamenjali... 607 stane ap 340€ svašta. Vtrgalo je zajlo! Kak je to mogoče pa mi nebo nikoli jasno!

garac

Sonckov C4 pic je bil zadnjič na servisu 40.000tkm. Podoben problem je bil na prednjem desnem pomiku stekla, saj se pri višjih hitrostih okno ni zapiralo, ampak je šlo parkrat gor dol, preden se je zaprlo.
Menda so nekaj nastavljali mehanizem, v glavnem naj bi bilo zdaj vse ok.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/