Citroen AX spušča olje

Začel/a videosony, Oktober 22, 2008, 07:11:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

videosony

Pozdravljeni!
Pred 1 mesecem mi je začelo puščat olje na AXu. Olje redno kontroliram in dolivam. Po moji oceni bi vse od max na min steklo ven v 3-4mesecih.

Problem pa je da ne vem kje teče.
Mastni madeži se začnejo pri motornem bloku (tesnilo) nevem pa če teče tu ali teče iz semeringa pa se cedi do bloka in naprej. Spodaj je vse zelo mastno, alternator je celi masten pa levi del karterja, leva spodnja roka(verjetno zaradi vetra med vožnjo).

Je pa pred 1 mesecem bil menjan klinasti jermen in vodna črpalka in ta problem se je nekako začel pojavljat od takrat, mogoče samo naključje ali?
Delal je izkušen mehanik ki ga poznam in bil sem zraven ko je delal.

Lahko pa jutri pripnem kakšno sliko.
Hvala
lp

Gox

Pozdravljen,

verjetno bo kar tesnilo glave za menjat, pa pobrusit glavo.

Lp
Goran

garac

vodna črpalka nima veze z iztekanjem olja
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

amipick

Klasičen problem pri vseh citronih s tem motorjem-tesnilo glave,kot je reku gox,menjava tesnila+brušenje glave!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

videosony

Hvala za odgovore.
A je treba pri menjavi tesnila kolektorje tudi dol odšraufat ali gre tudi če ostanejo gor pa se odšraufa za kolektorji?
Kako delate vi to?

Mike666

ja najboljše je.
lažje bo pobrusil glavo.

cxfranc

Prej kot menjati tesnilo glave je potrebno ugotoviti kje izteka olje. To sploh ni težko, saj je potrebno le ugotoviti od katere točke navzdol je vse mastno.
Menjava vodne črpalke in jermena nima prav nobene veze s tem, ima pa mnenje izkušenega mehanika(ki je to delo opravil kot navajaš), ki bi pri tem delu lahko hitro opazil kje olje izteka. Takole iz 100 km razdalje bi jaz najprej posumil na tesnilo pokrova ventilov, ki je pogosto razlog za puščanje.

CX Franc

Pyr0Beast

Sami vijaki pokrovov imajo pod glavo gumjasto tesnilo katero rado prepari. Posledicno zacne olje polzeti iz utorov za vijake.
Vsaj zarjavel ne bo ! :)
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

andrej1

Ja to je tak tudi jaz sem menjal vodno pumpo ker mi je zablokirala vrgla dol jermen zvila ventile...nebi zaj o tem v glavnem mam menjano vse in tudi novo tesnilo na pokrovu za ventile ampak odkar je blo to menjano imam tudi jaz zelo mastno mašino veliko madežev imam po tleh zaj pa ne vem grem še na štelanje ventilov ker sem naredo že 500 km in takrat se baje to tesnilo prav zategne pol bom pa vido upam da bo malo manj olja pol po tleh :(

vogiv

samo bi ti pred brušenjem predlagal kontrolo ravnine ker v več kot polvici teh posgov brušenje sploh ni potrebno je pa to res klasicna napaka :bombs:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

andrej1

saj nisem dal nič brusit samo sesalni ventili pa izpušni so menjani pa tesnilo brušeno je pa že baje kr fejst