Mehari v garaži

Začel/a garac, Oktober 10, 2008, 08:51:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

po dva kosa na mesec, čez 15 let bo pa morda sestavljen, sicer pa se nima smisla trudi s čiščenjem s krtačo, pa barvanjem, lepo odneseš stricem, da speskajo, zaščitijo in prašno pobarvajo, odšteješ ojre in problem rešen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Pa kaj potem še čakaš? To, da se ti 10 let valja pod nogami in te psihično bremeni tudi ni ničemur podobno,...
Eno orenk akcijo pa je lahko čez dva meseca že na cesti. :BigThumbs:
Magari s kreditom.

andraž

Kredit za avto... za hišo mogoče...

vinotoc

Citat od: garac;184965eno, po dolgem času... en kos pripravljen za privit, no ja 2

kaj pa sta ta dva kosa? Da nisi malo pomešal...
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

garac

kot je že Andraž rekel, za avto kredit? No way! Še hišo bo treba spet prej obnavljat, preden bo dokončana z mojo plačo. Pa da mi ne bi zdaj kdo predlagal, naj bom dom ob koncih tedna, da bom prihranil, al pa naj neham kupovat modelčke, ali ne daj bože, da bi se ženil

Vinotoč del pod nogami,
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

To pa tudi ni nič, da vlečeš sedaj že šesto leto,...
Ne vem no, mene moj pallas tudi že fino nervira pa ni skoraj nič takega za naredit (samo en kup malenkosti) in po slabem letu sem že fino živčen. Enostavno ni časa oz. je vse drugo prej in ko grem vsake toliko za kakšno uro zraven ravno uspem kaj splanirat in kako malenkost naredit (kaj očistit),... v glavnem nobene učinkovitosti.
Zato pa pravim, da je treba naredit akcijo. Ker to packanje po malem nikamor ne pripelje, le slabe volje si. Èe ne kredita, pol pa šparaj (je dolgotrajnejše) in do takrat vse skupaj nekam skrij, niti da ga ne gledaš.

tomaz555

Èojko, pa saj načeloma,se s teboj strinjam. Toda na srečo, smo ljudje različni in vsako tele ima svoje veselje. Ne beri, če te moti, mene ne. Sam sem neučakan in bi rad imel vse danes, drugi so potrpežljivi. Jaz jih občudujem in verjamem , da bo Garčev Mehari nekoč na cesti.

mirchi

Cojkota moti tak vse kar ni po njegoven al pa po njegovih prepricanjih.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Lovro

Po mojem ni tako hudo - po mojem je bilo čisto dobronamerno, Èojko je v redu dedec :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Èojkota nič ne moti, le svoje mišljenje pove na glas, nasvet če hočeš, ki ni nujno enak nekemu splošnemu javnemu prepričanju. Ga prebereš, razmisliš in si ustvariš svoje mnenje o tem, lahko podaš kontraargument, lastno razmišljanje, lahko se razvije konstruktivna debata,... ali pa zgolj dajaš neke opazke drugačemislečemu, ki te očitno moti, ker razmišlja drugače.

Da se vrnemo k temi, ki sem jo včeraj temeljito vso prebral.
- Mehari je rariteta
- Mehari je cenjen
- Mehari pridobiva na vrednosti
- Garač ima že nakaj časa v lasti en zelo soliden primerek, ki se ga je odločil res temeljito in vrhunsko obnovit. Kapo dol, ker to v praksi pomeni večkrtanik v času in denarju, kot če nekaj narediš na hitro. oz. samo da je.
- Večino kosov ima že nabavljenih
- Dela se je lotil po večini sam in ni mojster za to (si najmanj 3x počasnejši kot nekdo, ki to dela vsak dan).
- Dilema kvalitetno peskanje, ki ga seveda plačaš ali drgnjenje na lastne roke je še preklemano vredna razmisleka (saj tudi lastne roke in ure niso zastonj - lahko ta čas z njimi počneš kaj bolj konstruktivnega- več vrednega).
- Ko se lotiš nekega dela (karkoli) je najprej priprava, razmislek, začetek, ki gre bolj počasi in potem, ko si ene dva dni 100% v štosu steče vse bistveno hitreje. Vsaj pri meni je tako.

Èe se postavim v kožo Garača bi si najprej naredil čim bolj temeljit popis stanja - magari z razsrtavljanjem, da izločim kar se da največ neznank ali presenečenj pri obnovi. Sestavil načrt obnove, tako z nabavo kosov, obnovo kosov, kako se lotit (kaj sam, kaj dat drugemu), popis stroškov, ur dela,... in šele nato ko imam vse čim bolj realno zbrano se odločit kako in kdaj bom to izvedel. Na ta način je obnova lahko tudi bistveno ugodnejša, kot če delaš tako bolj na sproti in kot se ti odpira delo.

Še okoli kredita, proti kateremu sem tudi sam. Vzel sem ga za hišo in vzel bi ga tudi za obnovo oldtajmerja, če bi se tega zavestno tako lotil. To pa zato, ker je obnova če imaš zagotovljena sredstva precej ugodnejša (rezervni deli se tudi dražijo in vedno težje dobijo), je hitrejša in ker oldtajmerjem s časom raste vrednost. Ravno sedaj v času krize je najboljši čas za obnovo starodobniko, in najslabši čas za prodajo le teh. Vendar tudi to se bo čez čas obrnilo.

Ampak jaz sem Èojko in običajnio razmišljam nekoliko drugače od večine zato tudi ne pričakujem, da se boste vsi strinjali z menoj. Lahko pa vsaj razmislite o tem kar sem napisal, morda celo pokomentirate.

Pa tudi Gule bi morda še kakšno dodal na temo obnove in kredita iz lastne izkušnje in če b idanes še enkrat naredil isto ali kako drugače ob dejstvu, da se je odločil za CX-a, ki ga je takrat pripeljal domov.

gule

Æojko imaš prav v vsemu! Razlika med mano in nekaterimi, ki imajo doživljenski hobi obnove nekega vozila, je, da sem jaz Cx-a v roku enega leta končal in registriral...kar ne pomeni, da je bilo enostavno, ampak sem po naravi zelo trmast(Bosanska glava)in kar planiram naredim...pa, da se vse na glavo obrne...

Čojko

Saj ravno ta tvoja obnova mi je dala misliti v to smer.

Sedaj pa si predstavljaj iti še enkrat skozi vse to, pa da delaš tako bolj na izi, ko se ti kaj denarja nabere in ko imaš kaj viška časa, pa da polovico tega dela, ki so ti ga delali drugi narediš po novem sam,...ajajoj, da niti ne pomislim.

.... in glej ga vraga ko boš delal tako ti bo vedno zmanjkovalo tako časa kot denarja. Breme pa kar ostaja in ostaja, leta bežijo,... v glavnem jaz ne bi mogel tako.

Garaču pa želim, da Meharija čimprej, čimlažje in oldtajmersko porihta.

garac

vsake pol leta je kaj novega, nabavil vijake za pritrditev okvirja, rostfrei nalivek za gorivo, diske...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Počasi se daleč pride. Kdaj bo predvidoma na cesti? NE provociram!

srecko64

Hm, veliko sreče, veselja in predvsem vztrajnosti.
Pa da se meharisti enkrat dobimo skupaj.