Mehari v garaži

Začel/a garac, Oktober 10, 2008, 08:51:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

saxovts

a imaš za nosilce odvit kluč ali klešče??

vinotoc

Citat od: saxovts;111186a imaš za nosilce odvit kluč ali klešče??

@ Žiga: Ključ. Ja sem si pa hotel pomagati ali sem si celo pomagal s rorcangami :(  Vidim da so sosedove :)
Ampak Garač je zlomil štangco. Sliko sem mu pripel, ker sem ga "opozoril" :), da mora vse špricati z odvij sprejem.
@ Janez:Si hotel rečti, da s plinskim gorilnikom, onim na plinsko kartušo, to pogreješ in popusti?
LP vinotoc
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

ModelJT

Citat od: vinotoc;111190@ Žiga: Ključ. Ja sem si pa hotel pomagati ali sem si celo pomagal s rorcangami :(  Vidim da so sosedove :)
Ampak Garač je zlomil štangco. Sliko sem mu pripel, ker sem ga "opozoril" :), da mora vse špricati z odvij sprejem.

Po moje je on vse tvoje nasvete poslušal, samo je tukaj moč v igri. Vi ste vsi švoh :).
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

ma našpricano je blo že tudi prejšnjič. Lepo zašponam v šraufštok, potem skozi zanko vtaknem cev in lepo počasi, ampak nočem preveč na silo, da ga spet ne "odcvikam"
Novi tip je sicer, tudi prejšnji je bil novi tip. Lahko bi ga sicer pustil gor, ampak ker hočem določene dele pocinkat, pač moram razdret
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja Vinotoč, z malim plinskim gorilnikom na kartuše... zagreješ samo steblo ušesa - noža da se malenkost razširi in rja popusti.

Garač, tudi če greš počasi je sila velika... še posebej če imaš veliko ročico in potem nimaš občutka za moč s katero obračaš. Èe že, grej, obračaj dvakrat naprej enkrat nazaj da ga "zmrdaš".

vinotoc

@ Janez hvala. Dobra novica, da za vsako sranje ne vozim h kolegu na brener :) Ker nisem strojnik-mehankar sprašujem, zakaj si to "cev z navoji" imenoval nož?
@ Garač, seveda razdreti. Nekje tu je nekdo omenjal, da se tube fedrov odprejo itd. Zakaj?
LP Vintoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

janez

Z acetilenom hitreje zagreješ... z navadno kartušo pa čik v gobec, nogo na stol, komolc na koleno z drugo roko pa prenar držiš pa greješ... ko skadiš je ravno dovolj toplo da lahko odtegneš...

Tube fedrov se odpirajo...

zaradi menjave pokrovov tub
zaradi čiščenja notranjosti
zaradi pregleda stanja fedrov
zaradi menjave drsnih oblog v notranjosti
zaradi menjave oboda tub
...

To, da jaz imenujem tist kos "nož"... hja, čist tak je to prišlo. Nihče ni imel pravega slovenskega izraza za tist kos pa sem si jaz izmislil imenovanje "nož". Tak da v mojih arhivih in zapiskih za leta nazaj vem kaj sem delal in kaj sem s tem hotel povedat ko sem zapisal nož. Je pa v bistvu prevod iz tujih jezikov imenovanje "knife edge" po domače.

Drugače pa... v originalu iz knjige...

EMBOUT
ENDSTUCK
END PIECE
TERMINAL
TERMINALE

dyfan

Jaz si predstavljam, da je izraz "nož" verjetno v povezavi s tem,
da gre skozi oko (nekatero oko ima šestkotno obliko) tega elementa sornik, ki ima obliko klina (noža).

Derfranzose ima za ta "nož" eno čudno sestavljenko: "Federstrebeneinstellende mit Auge",
kar bi v prostem prevodu pomenilo "nastavljivi končni del vzmetnih opor z očesom".

Uf, je kar bolj praktičen izraz nož, kot pa vsakič opisovati s celim stavkom. :Hammer3:
Lep pozdrav!

garac

Kupil 46 ključ, za samo 9€ + drobiž.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

V Merkurju sem ga jaz kupil, pa še za ami fedre tudi. Pred leti, ful poceni Indijska roba, črni, enostranski. Fino se da delat z njimi... Tudi kako težjo macolo so že preživeli.

garac

ravno takega, kot si opisal sem kupil, saj si že prej enkrat rekel in sedaj je Merkur spet nekaj police nafilal, pa sem ga vzel
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mirchi

Pravi kljuc za pravega dedca.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Jagoda

... Gre za urarsko orodje :)
Dober je za kogar je ...

janez

Pa orožni list moraš imet...

garac

ja finomehaniki in kirurgi imajo tovrstni pribor ja