Akumulator

Začel/a format, Oktober 08, 2008, 08:25:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

TICKO

ja sej je brez vzdrževanja če ga pač uporabljaš, potem se pa najde nekdo ki akomulator postavi nekam v kot in se nanjga spomni čez tri mesece, pa se zamisli kaj če bi blo fino to met priklopljeno na en pameten digitalni polnilec, ki ima funkcijo da TI GA NE PRENAFILA...... to je smisel vzdrževanja takih akutov drugače pa v avtomobilu ki ga uporablaš vsaki dan ni potrebno postoriti popolnoma nič. je pa v praksi tako da taki akuti stanejo od 200e pa naprej tko da vska pomisli na uzdrževanje ko pač ne upporablja akuta....

frodo1

Da je brez vzdrževanja, še ne pomeni, da ga ni potrebno nikoli odpret in pogledat, če tekočina prekriva celice, drugače je poterbno dolit destilirano vodo do 1-1,5 cm nad celice. Po novejših tehnologijaj, ki jih uporabljajo sedaj(ag-ca; ca-ca), pa je možnost izhlapevanja veliko manjša, pa tudi samo tesnenje akumulatorja je bolje narejeno, kot nekoč. Jaz sem sedaj tudi menjal akumulator, me je služil 7,5 let, vstavil sem pa največjega kar je možno; za xsaro 2.0hdi 75Ah, 720A po EN in upam, da me bo služil kot prejšnji,...
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

bronco

Pozdrav fantje,

sem ponosen lastnik xsare 2.0 HDi in akumulator je pri koncu (dolil vodo pa jo je malo vrglo ven pri tisti luknjici) in sedaj se mi je ponudla prilika za vzet Banner 75 Ah - mere pa so: 278 (d) x 175 (š) x 190 (v). Ali je taka moč primerna za ta avto? Èe ne katera bi bila primerna?

Hvala za odgovor