Satelitska Navigacija

Začel/a garac, Marec 05, 2007, 09:39:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

marjank

no po dolgem  tuhtanju sem tudi jaz nabavil Garmina 250 majhen in simpel ,po Ljubljani dela super za naprej bom pa ?e sprobal
, res da se ?is ne znajdem glede radarjev in teh dodatnih opcij pa bo ?ekopalnicoima

deyo

@marjank : V opomnik - preden greš z njim na dalj?o pot, ga napolni, ker 250 serija ko je priklopljena na napajanje je ne moreš uporabljati kot pripomoček pri navigaciji - takrat se samo polni.

marjank

sem to ?e probal pa dela tudi takrat ko se polni in tudi glas je malo večji, ter zaslon se podnevi bolj osvetli .
me pa veseli ,da mi kdo postre?e z dobro info.. in ?e je ?e kaj kar bi moral in lahko vedel  se močno Priporočam seveda bom zelo vesel vseh iformacij

deyo

Citat od: marjank;17726sem to ?e probal pa dela tudi takrat ko se polni in tudi glas je malo večji, ter zaslon se podnevi bolj osvetli .
me pa veseli ,da mi kdo postre?e z dobro info.. in ?e je ?e kaj kar bi moral in lahko vedel  se močno Priporočam seveda bom zelo vesel vseh iformacij

Opa ta je pa nova. Morda  novi software na novejših 250-tkah, ker na ta prvih sigurno ni "navigiral" med polnjenjem. Moram v ponedeljek takoj preverit.

marjank

ponoreli garmin včeraj delal v eno smer super  vožnja domov zelo slabo klup temu da se bi moral izogibati avto cest je na vsak Našin hotel le po njih in seveda ves čas preračunaval ravno takrat ko sem ga rabu

danes pa proti Kr?kem do izvoza okej seveda po ac potem se mu je pa čisto utrgal tako da se je kar sam ugasnil, da ne govorimo o povratku v Ljubljano zopet hoče samo AC in se ?e dvakrat kar ugasne

skratka nevem nevem.... ima kdo kakšen odgovor na to ,seveda resenkopalnicoima

deyo

Ali imaš naloženo AdriaRoute karto?

marjank

imam tudi vse nadgradnje AdriaRoute je 1.80 no vozil sm se ?e z predzadnjo verzijo in navigatorjem

deyo

Poskusi najprej izklopit karto Evrope in poizkusi samo z Adriaroute. ?e ne bo uspeha povej pa iščemo rešitve naprej.
Razlika v navigiranju je tudi med nastavitvijo "Najkrajši čas" in "Najkraj?a razdalja".
Poigraj se malo pa sporoči rezultate.

marjank

mora bit res kaj v nastavitvah ampak men to ni nič logi?no ,?e izklopim-sepravo obklukam izogibanje makedama me on ustrajno vodi po njem ,mora ,bit neke med hitroin najkraj?o -nastavitvijo --po mestu pa dela dobro celo na radarje obve??a neki skrit ,morajo bit res skriti ker nisem nič opazil
svetujte kater nastavitve gred skupaj kopalnicoima

deyo

@marjank - Nastavi navigacijo ko greš ven iz mesta na "najhitrej?i čas", ker ?e imaš Naštimano na najkraj?o razdaljo, te bo kdaj peljal po poti, ki ti ne bo najbolj ustrezala (osebno preverjeno). Z to nastavitvijo te bo vozil po obvoznicah in avtocestah oz. po cestah za katere predvideva da bo najhitreje prišel do nastavljenega cilja. ?e ti pa to ni všeč in bi ti vseeno rad peljal nekje drugje si na izračunano ruto nastavi VIA točko. Potem te bo peljal iz ?tartne lokacije preko VIA nastavljene točke do cilja.

Na najkraj?o razdaljo imam ponavadi nastavljeno v večjih mestih.

marjank

hvala-deyo- bom probal in poročal:emot167:

garac

Citroen fr poleg garmina ponuja tudi tomtom
V priponki del ponudbe
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Markolin

Kje skinem kako karto za garmina ique M5, imam ga na posodo, pa mislim d ne dela glih prav, pa preden za?e delat, in najde povezavo s satelitem, sem jest  ?e v ajdov??ini. Sicer ga bom rabil, za dolo?anje nekih  pozicij objektov pa vendarle, mislim da prej najdem po ob?utku, ko pa ta naprava.

LP

marjank

Slovenija res ni prav velika se za zgubit, so pa poti izven doma?ih krajev tam ti pa pride prav.sem zadevo ?e kar Naštudiral vse je v nastavitvah
prvič pa res malo dlje išče satelite ?e si v mestu in pa ?e imaš atermi?no steklo a ko si v ?kripcih to vse odtehta . kopalnicoima

deyo

Glavno je da si "misterij" tvoje navigacije Naštudiral in da sedaj sluči svojemu namenu.

Zadnji? sva tudi rekla besedo dve o 250-tki, polnjenju in navigaciji med polnitvijo. Navigacija deluje tudi med polnjenjem, sam kot kaže sem imel "srečo" in takoj po izidu te serije naletel na 3 navigacije ki niso tako delovale. V takem primeru je potrebno nadgraditi programsko opremo.