Satelitska Navigacija

Začel/a garac, Marec 05, 2007, 09:39:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boga

Playbojev model mi je všečen. Od nekje mi deluje znano.
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

garac

Ja boga, menda je ta stara bila po televiziji v velikem bratu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Citat od: garac;14617garmin novosti za morjeplovce in popotnike, žal ni deya, ki bi znal kaj ve? povedati, kaj se izplača in kaj ne

Za info : serija 5000 - model 5012 = 4.799,00 ?

eTrex Hcx ročna - 429?

deyo

Garmin uporabniki AdriaRoute kart :

Izšla je nova nadgradnja v.1.80.

gigo

No ker se svet avtomobilizma posodablja sem rekel, da moram ?e sam nekaj postoriti. Navigacije v avtomobilih, telefonih, dlan?nikih so postale nekaj vsakdanjega zato sem si omislil originalno navigacijo za XM-a DMRG oz. dual mode route guidance. Res, da je stvar iz 91-ga sam mislim, da bo služila svojemu namenu. ha ha ha

P.S. Bom mogu ?e armaturko mal predelat! Uffff!!!!
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

deyo

V prodaji ekskluzivno v  Big B*** je nov model navigacijske naprave NUVI 250W

Karakteristike

Osebni potovalni pomočnik s prednaloženo kartografijo zahodne evrope in ?irokim zaslonom

Garmin predstavlja nov osebni GPS navigator, primeren za vsak ?ep - n?vi 250 Wide. n?vi 250W vam v elegantnem, izjemno tankem ohi?ju ponuja vse močnosti vgrajenih avtomobilskih navigacij po dostopni ceni. Z uporabo na dotik ob?utljivega zaslona lahko enostavno nastavite pot do restavracij, hotelov in naslovov? n?vi vam bo do cilja samodejno nastavil pot in vas usmerjal z grafi?nimi in glasovnimi napotki v slovenskem jeziku.

n?vi 250W ima prednaloženo popolno cestno kartografijo Zahodne Evrope in nekaj Vzhodne Evrope. Kartografske podatke ureja NAVTEQ, vodilno svetovno podjetje na področju digitalne kartografije. Na n?vi 250W lahko naložite tudi podrobno cestno karto Slovenije, Hrva?ke in Bosne - AdriaRoute.

Na n?vi 250W lahko nastavite slovenske menije in govorno vodenje.

Lastnosti:
Elegantno, izjemno tanko ohišje ? enostavno ga pospravite v ?ep
?irok in svetel, na dotik ob?utljiv WQVGA TFT zaslon z diagonalo 4.3? (10.9 cm) in lo?ljivostjo 480 x 272 točk
Samodejni izračun poti in turn-by-turn navigacija z zvo?nimi napotki v Slovenščini
Prednaločena kartografija Evrope
Prednaločeni prometni radarji za Veliko Britanijo, Francijo, ?panijo in Beneluks
Vgrajen potovalni komplet vsebuje pregledovalnik slik, svetovno uro, pretvornik valut in merskih enot ter kalkulator
reža za SD pomnilničke kartice
Garmin Lock - napravo lahko zaklenete, za odklepanje potrebujete PIN
različne ikone vozil na strani Karta ? uporabnik si lahko izbere razli?na vozila za svojo ikono; veliko različnih vozil je na voljo na spletni strani http://www.garmin.com/vehicles/
Izbirate lahko med 3D pogledom na karto ali 2D pogledom iz ptišje perspektive
Velikost: 12.2 cm x 7,3 cm x 2 cm
Te?a: 173 g
Vgrajena polnilna litij-ionska baterija
Trajanje baterije: 4 ? 5 ur, odvisno od uporabe
Vakuumski avtomobilski nosilec omogoča preprosto namestitev
Dve leti garancije
Poenostavljeno priključevanje na PC, podobno kot pri digitalnih fotoaparatih; uporabljen Našin USB Mass Storage za dostop do internega pomnilnika ali pomnilničke kartice SD*
Z uporabo programa POI loader (na voljo vam je brezpla?no na //www.garmin.com) lahko uporabniki nastavijo bli?inske alarme za cone ?ol, prometne radarje...*

*Potrebujete USB kabel (dodatna oprema).

Osnovni komplet: n?vi 250W, prednaločena cestna karta Evrope City Navigator NT, vakuumski nosilec, 12V napajalni kabel, disk za na armaturo, navodila

--------------------------------------------------------------------------------
Priporočena prodajna cena z DDV: 349,00 ? (83.634,36 SIT)

vir:Garmin Slovenija

žabec

Pri leto?njem potepanju po ?kotski sem opazil, da je vodenje prek NUVI-ja v okolico INVERNESS-a prenehalo delovati. Javljal je napako, da ne najde satelitov. Ker smo bili ravno v mestu sem mislil, da je to vzrok, ko smo se premaknili ven in celo na hrib, je bila situacija ista. Me je pa NUVI zašel spračevati, ?e sem v Veliki Britaniji in ?e je datum res tekoči datum. Kljub odgovorom navigacija ?e vedno ni delovala. V samem Inverness-u je občasno celo dobil signale vendar le za par minut. V mislih sem ?e imel uveljavljanje garancije, vendar je NUVI kakih 100 km severneje spet prišel delovati in nas zelo nata?no vodil tako po podešelju kot po velikih mestih. vožnja in iskanje je tako zelo poenostavljena, da je pravi ?udež, ?e se kje izgubi?. Bistveno je, da pravilno nastavi? Našin vodenja in tip vozila. V Londonu nas je namesto po obvoznici peljal po stari obvoznici blizu centra mesta. Nepopisna gne?a na cesti, vendar smo kljub temu prispeli na cilj v kakšni uri. Ko sem šel prevrit nastavitve sem opazil, da mi je sin spremenil Našin vodenja tako, da se je nuvi izogibal avtocestam in pla?jivim odsekom. ?e primerjam vožnjo po GB pred devetimi leti s pomočjo zemljevida, ko smo samo iz centra Londona, do M25 obvozice rabili debele tri ure, nas je letos NUVI spravil na obvoznico v slabe pol ure, s tem, da smo vkljapljali izogibanje zastojem. No veselje je bilo kratko, ker smo potem padli v zastoj n obvoznici, ki se je ravno pojavil, izogibanje pa ni ve? bilo mogoče.
Vsekakor Priporočam navigacijo, ko se podajate v neznane kraje, ?e posebej, ?e greste na določen naslov ali kako znamenitost. Prihranek pri času je lahko tako velik, da se investicija lahko kar hitro povrne.
Samo ena boginja je prava !

garac

@žabec jaz pa bi šelel poročilo s slikami kje ste se potepali...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

žabec

Ko pridem mal k sebi po 8 tiso? kilometrih vožnje v treh tednih bom pa res nekaj pripravil.
Samo ena boginja je prava !

deyo

Pri nadgradnji AdriaRoute 1.8 se utegnejo pojavit težave pri nalaganju map v navigacijsko napravo.
Da zadevo rešite je potrebno naložiti novo verzijo MapSource ki jo dobite na tem linku http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209

garac

spet nova izku?nja z navigacijo. Ponovno garmin. Tokrat moram re?i, da je delovala bp, in je izku?nja pozitivna, nekajkrat sem jo zbegal sam, ker sem zavestno zapeljal mimo njenih navodil in je imela precej dela s preračunavanjem.
Tokrat sva z goxom uspešno koristila tudi vmesne točke (muzeji, prenoči??a) kampov sicer ne ponudi med prenoči??i, a se jih da ročno vnesti.
Vsekakor nama je vsaj 2x re?ila rit, saj bi se v temi sigurno izgubila na obvozih, kjer je bila cesta zaprta. Garmin naju je varno in pravilno usmeril na pravo cesto.
Gox se je ukvarjal tudi z meritvami hitrosti, časi prihoda itd. Ve? vam bo povedal sam in podkrepil z slikami, osebno bi se zahvalil članici foruma, ki nama je posodila svoj gps.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

no z goxom sva imela poseben model garmina, ki se je z nama tudi pogovarjal. Morda vam bo pokazal film?ek kako deluje
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Garmin v komunikaciji z voznikom :emot151:

boga

to je fajn, jo lepo ?e enkrat vpraša? pr ti ponovno pove. Samo tudi jaz vidim le dve cesti plus tista na kateri sta?
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

deyo

GARMIN ?TEVILKA 1. NA SVETU
GARMIN prevzel vodilno mesto med vsemi proizvajalci GPS naprav  

Na podlagi zadnje mednarodne raziskave tr?nega dele?a oziroma prodanih prenosnih navigacijskih naprav v prvem polletju leto?njega leta je GARMIN prevzel vodilno mesto med vsemi proizvajalci GPS naprav, ponovno, po dveh letih borbe s konkurenti, med katerimi izstopa TOMTOM.

Od 1.januarja do 30.junija leto?njega leta je GARMIN prodal 1.852.150 enot kar pomeni 24,9% svetovni dele?.