Xsara ne vžiga

Začel/a vogiv, September 01, 2008, 08:43:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vogiv

imam xsaro l 99 pa dozdaj je šla kar ok ampak se je začel pojavlati problem ker motor tam pri 70 stopinjah +-5 ne vžiga dozira mu preveč goriva medtem ko hladen in mrzel normalno deluje menjal sem že toplotno tipalo in senzor obratov (pr renaultu ti radi crkujejo)pa nič spremembe avto še kar dozira z preveč goriva ko se mal zagrje ga vgasneš in prižgeš pa lavfle brez problema ve kdo kaj bi to lahko bilo:bombs::bombs::Hammer3:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vogiv

1.4  z vectočkovnim vbrizgom in integriranimi vžigalnimi tuljavami
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

vogiv

kaj res se nikomu ne sanja kaj bi blo narobe sem mel avto na računalniku pa nič novega:bombs:

garac

jah računalnik ponavadi samo pokaže napako, ne pa tudi njene lokacije
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vogiv

menjal motor pa dela ko nova

Gox

A si menjal z enakim motorjem?

Vse komplet? Si delal sam?

Koliko je to dela za menjavo enega takega motorja?

A potem si na menjanem motorju opravil tudi servis?

Lp
Goran

dvorjan

Po moje je mislil na motorcek prostega teka, ne pa celo masino. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

vogiv

a ja motor je tipsko isti sam nekaj je razlik pri samem vbrizgu  in vžigalni tuljavi drugo je bolkone isto naredla sva komplet servis vse za kakih 6 ur dela za dva  pa se mal se je zataknilo pri kodi kljuca vendar avto zdaj koncno gre kolko pac lahko z tem 1,4 gre:emot112:

hotlips

Pozdravljeni!
Vidim, da ste sami stari mački tukaj in bi mi morda znal svetovat kako pa kaj.

Problem pri moji Xsari (98) je, da sploh ne užge. Kot da bi bil akumulator popolnoma prazen, vendar ko sem ga pomeril je kazal 12.5, kljub temu sem ga imel na polnilcu 2 dni, da je kazal celo 13.5. Vendar ko pa želim zagnati mašino niti ne zavergla. Lučke gorijo in tudi vsa elektronika deluje, vendar pa od mašine nobenega zvoka. Ko dam kontakt vse štima, ob zagonu pa mi obrne števec za obrate in kot da bi bil akumulator popolnoma prazen, mažina niti ne "zavergla". Poskusil sem jo vžgati tudi s porivanjem, vendar brez uspeha. Se mi je že ene parkat zgodilo, da se mi je izpraznil akumulator, vendar avtomobila ne uporabljam vsak dan in še takrat samo za mestne vožnje in sem sumil, da je akumulator že malo slab. Pred časom (par dni preden je avto "umru") pa sem opazil da se mi je med vožnjo nakratko prižgala opozorilna lučka "STOP", vendar ker je hitro ugasnila ji nisem posvečal preveč pozornosti.

Kakšen nasvet?

lp.hl

zlikovski

Avo je dizel ali bencinar? Kolko je sploh akumulator star, kolko imaš tekočine v njem, obstajajo suhi in mokri akumulatorji, suhe akumuklatorje, se posploh neda odptet, če ga verglaš na kolko pade napetost akumulatorja? ko akumulator polniš ti bo kazal da je nafilan, ko pa pride obremenitev pa pade napetost in ti zato ne vžge, jaz bi najprej probal z drugim akumulatorjem, in potem vidiš na čem si.
Èe imaš dizla ali pa 2.0 bencinarja je pomojem najbolj primeren 75 amparski akumulator, ali močnejši.

hotlips

Zdravo!

Moja xsara je 1.6 bencin, letnik 98. Najprej sem tudi jaz pomislil na akumulator, je zaprtega tipa 55Ah (kar se mi zdi da je več, kot je imel original v temu avtu, je pa star cca 3 leta) in ima kontrolno "lučko", ki kaže da je vse ok (zeleno). Nazadne, preden sem ga za vsak slučaj dal polnit, ko mi avto ni vžgal je imel 12,5 V, kar bi moralo zadostovat. Problem pri mojem nevžiganju je, da mašina sploh ne zavergla, niti enkrat. Èeprav pa pri tem obratomer "zapleše", kot da bi bil akumulator prazen. Se bojim, da je odpovedalo kaj drugega (zaganjalnik/alternator)?

Bom probal jutri užgat, pa bom zdraven gledal na koliko pade napetost, čeprav sem sketptičen.

lp.hl

zlikovski

Ja lahko je zaganjalnik, če ti neobrne motorja, ponavadi nagaja tisti elektromagnetni ''štarter'' ki potem vrže zobnik na vztrajnik in hkrati požene zaganjač.
To mene tudi zajebava na CX-u bom enkrat saniral.

Na sliki imaš označen ta del.

hotlips

Sej, a pa tole da kako preveri in pa zamenjava najbrž ni nevemkako tehnično zahtevna? Al je obvezen avtomehanik, ker potem si morem še avtovleko omislit.

lp.hl

alesz

Podatek 12,5 V na neobremenjenem akumulatorju ti ne pove nič,napetost se pomeri pri obremenitvi ,takrat vidiš stanje.......