BX deli

Začel/a bronco, Avgust 20, 2008, 09:56:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rok.si

Ojla, tile kompleti za prenovo uplinjačev se na veliko prodajajo na Ebayju. Jaz sem ga nabavil za GSovega dvojnega Webra za smešno ceno.
Moraš pa poznati točno oznako uplinjača.

bronco

e ja..enkrat je tui bencin koštal 200 sit...zdej pa skoraj 300 :)

samo če bi ga naroču bi moral čakat da pride...in 60€ zaradi ene dihtonge mi je malo smešno dat...ok sej dobim ceu set ampak...mi ne rabi no...

no danes sem dobil enga majstra ki servisira vplinjače v sežani..to je dokaj blizu...30 min do gor..in zjutraj ga bom poklical in ga vprašal če ima tesnilo ali ne ....pa če nima da mi ga on naredi...uni košček kartona pa ni lih taka mojstrovina izrezat..
in bom šu gor z mojim da mi še naštela karburator za prav...sej bi lahko odmontiral tesnilo samo je treba naštelat karburator ker ni še biu nikoli štelan..tko da ju3 bom malo reskiral..ma dobro..če mi bo naredu za prav se splača...

kaj misliste?

Pyr0Beast

Èe bo naredu dobro pa zihr, ni problema. ..
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

bronco

ja no...mi je pač dal tesnilo in povedal kaj je narobe..servisiral pa mi ga ni ker je reku da za se ga lotit in porihtat vzeme 80€..pa mi je povel da je šla ampula od avto sauha in to stane cca 50€...sem pa na dobri poti do drugega karburatorja ki naj bi pomenil konec problemov

tko tesnilo sem menjal in je isto ko prej pa še gas mi je neki zaštekal.. tko da res druzga čimprej nabavit

sem pa gledal tui po e-bay-u in je bol malo vsega..

Pyr0Beast

Potem pa kr zamenjaj uplinjač, preveri da vse dobro dela, nato pa drugega razstavi, očisti, in nazaj sestavi, če boš imel še kakšne težave. :)
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Citroenovc

KO združim tole:

Citat od: bronco;39802pa mi je povel da je šla ampula od avto sauha in to stane cca 50€...

in tole:

Citat od: Citroenovc;39802Ko sem jaz kupil svojega BXa je pil po 12l - ko smo malo popedenali in renovirali  nekaj membran, ventilčkov, zamenjali waxstat (element ki dozira avtomatski zaug) pa je padla na 8-9l.

lahko rečem samo - dober diagnostik za BXa sem ;-)

Tale "ampula" je bila pri starejših (Webrih) nabaden bimetal; pri Solexih (ki bi ga tvoj B2C motor skoraj moral imeti) je pa t.i waxstat.
In ko ta element zašteka - se zašteka tudi prosti tek na neki previsoki vrednosti ...

50€?? U madona inflacija ... mene je pred leti to koštal cca 5k SIT skupaj z menjavo ...

AJA - drugi vplinjač - KDO ti garantira, da ne bo isti problem prej ko slej - če je drugače mehanično vplinjač OK - zamenjaj wastat, daj nasštelat in bodi vesel, ker si za veliko let rešen nadaljnjih problemov ...
OK

LP
Primož

bronco

no pol te bom lahko kej prašal če ne bom znal =P

ma glede karburatorja si bom nabavu druzga ker gas tudi neki šteka...tko da najbolše da ga zamenjam in bo mir za vselej..

bronco

Pozdravljeni :)

Kaj bi se dalo dobit dobro ohranjen volan od gti-ja in bel spojler? :)

hvala in lp

gigo

Ta bo težka. Si pogledal kaj na bolho al pa ebay?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

garac

volan od gti torej na 3 prečke ima najbrž tavčar (saxoVTS), bel spojler je na mojem pri binet
Pa kaj nič ne gledate po forumu?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bronco

pozdravljeni..se opravičujem za pozen odgovor..sm biu namreč ful s faxom zaseden in s službo..

ma sm poslal mail binetu že en cajt nazaj pa mi ni odgovoru nič..zdej da bi šu gor iz kopra in ugotovu da nima je malo huda..

hvala za vaše odgovore..

lep citroenarski pozdrav

garac

binetu ne pošiljaj nič, ker je 1/2 pismen, pokliči v delavnico 04 50 50 502 (Stane-Toro)
spojler je ta teden, ko sem bil gor še bil na avtu
[SIGPIC][/SIGPIC]  

bronco

hmmm...dobro bom povprašal...
aja...a ve kdo mogoče koliko zobov ima zobati jermen od bx 16tgs 90'...ker sem se odločil porihtat stvari še pred zimo da sm bolj siguren..možnosti so 113 al 114...prodajalec mi ni znal povedat in bi se izognil vračanju izdelka..

pa me še zanima ali ima kdo števec in volan od c-15?.. :)

Fantje hvala vam vnaprej za odgovore..
LP Aleksander

garac

števec in volan C15=števec in volan visa
Sašo Gal je fant, ki bo verjetno imel omenjeni kos zate. Telefona žal nimam, ga bom probal poiskat. Mogoče bi ga imel tudi Janez-Keža
[SIGPIC][/SIGPIC]  

bronco

ja res bi prosil ker oče rabi...ker števec dela in vse samo kilometrov ne šteje...pa volan je malo dotrajan..

hvala..