Štetje slovenskih DS-ov

Začel/a andraž, Avgust 13, 2008, 05:41:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Ker me zelo zanima koliko DS-ov ali pa ID-jev je v Sloveniji (registriranih in neregistriranih) in do tega podatka nekako ne morem, predlagam, da jih malo preštejemo. Èe kdo za kakšnega ve, ali pa je sam lastnik, naj napiše. Bom začel kar jaz, z mojim in meni znanimi:

1. Andraž LJ, Dspecial, 1970
2. Robi MB, DS 19, 1963
3. Robi MB, Pallas, 1973

Tukaj se moj spisek neha... :ADemoticglass:

LP, Andraž

gigo

Uporabik foruma Žabec iz Škofje Loke. Preimek sem pozabil. DS še ni v voznem stanju.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Citroenovc

- Dsuper5, zadnji letnik, rdeča - 1. lastnik - gospod z Grbe v LJ. Avto je cca četrt stoletja že konzerviran, ima tudi eno malo morje originalnih rezervnih delov "za vsak slučaj"
- vizuelno podobna zgoraj omenjeni, ne vem pa modela - g. Novak iz LJ (avto je parkiran v 2. štuku garažne pod Maxijem)
- ID srebrna s črno leder notranjostjo - oče od CitroDS-a
- modra 23 i.e. injection electronique Pallas - g. Piletič MB (če jo še ima - kupil jo je par let nazaj na Ebay); imel naj bi vsaj še eno "u nulo" rjavo DSko
- črna Dsuper - g. iz Radomelj, ki je nekoč delal na Citron servisu, zdaj ima trgovino z avtodeli v Radomljah - avto je u nulo restavriran in ima tudi komplet fotodokumentirano obnovo
- zelena z belo streho - videl večkrat v LJ jo (zdaj je že nekaj časa nisem srečal) v uličicah okrog Opere
- bela DS iz GO konca (videl po forumih fotke)

se bom probal še kake spomnit ...
OK

LP
Primož

DejanO

Poglejte fotke iz hydroraidov, večina slovenskim je bila tam.
Dopolnjujem seznam:
Prlekija:
1.Mertik Ormož, DSUPER5 zelenkasta
2.Kuki Ptuj, zlato rjava DS
3.Marsel Šalamon Ljutomer, DS pallas bela (restavriranje)

Igor Èebašek poleg SM še staro in novo DS Pallas (vse v nulo)
Piletič MB ima modro DS z hecnimi vzr. ogledali.
V GO sta dve beli (Horazd in Saško)
g. xxxxxx iz MB, SM in DS pallas
Ta SM bi moral priti na Hydrota pa zjutraj ni hotel vžgati

SPODAJ NAŠE PRLEŠKE ŽABE:
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

rok.si

Piletičeva je DS21i.e. Pallas (špegli so pa res čudni,od CXa)
Lastnik SMa ima še 1968 ID19 s prvo barvo :-P
potem je ena DS23 v Rogaški (kovinsko modra)
DS23 v obnovi-Moki Celje

pa gotovo jih je še precej, žab je vedno več pri nas.

andraž

Uh, jih je pa veliko!
Èebašek ima tudi DS 20 break sem se spomnil.
Kmalu se bomo prešteli, sem pa sam ocenjeval, da je žab cca. 30. Kot kaže bo res nekaj takšnega.
Citroenovc, morda veš kje natančno na Grbi je tista Super5? Bi šel pogledat.

LP, Andraž

Citroenovc

Andraž, seveda vem.

Lahko se zmeniva pa greva skupaj - itak imam jaz pri gospodu še neke svoje knjige o DS in SM pa jih moram it enkrat iskat ...
OK

LP
Primož

andraž

To bi bilo super! Bi z veseljem pogledal žabo, da vidim v kakšnem stanju je in se pozanimal, če jo bi gospod kdaj prodal. Pošlji mi tvojo telefonsko na zs, pa se dogovoriva.

LP, A.

mirchi

V Rogaški jo ma g.Lovrin,ena je Še v Hrastovcu pri Lenartu,je pa avto v slabem stanju,propada.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

andraž

Bom napisal kar spisek iz vseh postov. Je pa dejstvo, da se število žab zelo povečuje. Robi iz MB, mi je poslal slike DSuper 5, ki jo je pred kratkim pripeljal iz Nizozemske.

Spisek:

1. Andraž, LJ, Dspecial, sivo modra (bela streha)
2. Robi, MB, DS19, modro siva
3. Robi, MB, Pallas, črna
4. Robi, MB, DSuper 5, črna
5. Žabec, ŠKL, ? - v obnovi
6. ?, LJ-Rožna dolina, ID - na vrtu, razpada
7. ?, LJ-Grba, DSuper 5, rdeča - konzervirana
8. Novak, LJ, ?, rdeča (maksimarket garaža)
9. CitroDS,?, ID, srebrna
10. Piletič,MB,DS, modra
11. ?,Radomlje, DSuper, črna
12. ?,LJ, ID ali DSpecial, zelena (bela streha)
13. Horazd,GO, ?, bela
14. Saško,GO,?, bela
15. Mertik, ORMOŽ, DS, zelena
16. Kuki, PTUJ, DS, zlato rjava
17. Èebašek,MB, Pallas, ?
18. Èebašek, MB, DS 20 break, rdeče siva
19. ?,MB Pallas, ?
20. ?,MB, ID19, ?
21. ?, ROGAŠKA, DS23, modra metalic
22. Moki,CE, DS23,? - v obnovi
23. ?, GORENJSKA, DSpecial, bordo rdeča (bela streha)
24. ?, LJ-Kodeljevo, Pallas, srebna metalic (kupljena od Èebaška)
25. ?,HRASTOVEC-LENART, ?,? - propada

Mislim, da jih je vsaj 35. Enkrat sem eno DSuper gledal v Rimskih toplicah, ko je bila naprodaj. Kje je ta žaba sedaj ne vem, pa še bi se kaj našlo...

Èe bi nam uspelo dopolniti spisek z natančnimi modeli in letnicami, po možnosti pa še z telefonskimi ali e-naslovi lastnikov, da poskušamo na kakšnem srečanju zbrati vse SLO žabe.

LP, A.

rok.si

Lastnik tiste pod številko 12 je Grega, 1969 ID19.

garac

gorenjska bela-lastnik Žumer, žaba menda v obnovi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Sem se pri Robiju iz MB pozanimal koliko žab natančno ima, ko mi je povedal, sem se vsedel... Imaj jih natančno 6 (šest)!!!!!!   :Hammer3:

LP,A.

andraž

Se komu sanja, kako in predvsem kdo lahko pride do podatkov, ki jih imajo na upravnih enotah o registriranih vozilih? Na tak način bi najlažje zvedeli, natančno koliko je žab pri nas.

LP

Spot

Ne vem, če sem kje spregledal, katera je pa tista črna stunana, z litimi platišči, bordo rdečo notranjostjo, v glavnem oh in sploh,  mislim da s celjsko registracijo?