Montaža daljinskega centralnega zaklepanja

Začel/a sinke, Avgust 01, 2008, 05:32:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sinke

Imam xsaro l.99.
Ker original daljinsko zaklepanje ne dela več, bi rad zvezal eno univerzalno , ki mi se valja doma.

Vprašal bi pa če kdo ve kakšne barve sta žički za zaklepanje in odklepanje, ki sta priključeni iz avtomobila v voznikova vrata, pa po možnosti če kdo ve kakšne barve sta žički za smerokaze.

caki

LP.Vem sam to da siva odklepa,kaj vec pa ti za enkrat ne znam povedat.ce bos pa ti kaj ugotovu mi sporoci.

Gox

Jaz sem na AX-u žičko poiskal s poskušanjem. Sem pač testiral pri kateri odklene.

(medtem sem upal, da v najslabšem primeru vrže varovalko in ne še česa drugega)

Kako pa misliš za smerokaze? (a iz enote cent. zaklepanja katere žice so?)

To bi mogu imet kakšna navodila od zaklepanja, oziroma ponavadi je zraven elektro shema.

Jaz sem žice za smerokaze priklopil na stikalo za vse 4 žmigavce. Pač spet sem malo razmišljal katera izmed 8 žic bi bila prava, pa sem poskusil pri katrei kombinaciji prav utripa :-)

Lp
Goran

jasare

Da boš našel prave žičke je dovolj 12V preizkučevalec(po domače fazenprufer z žičko in krokodilčkom). Najbolje je da ga pošpičiš da boš lahko predrl izolacijo na žicah potem pa na delo.

Krmiljenje z plusom:
Spredaj pri prvih levih vratih, kjer pridejo žice iz vrat v karoserijo si naredi prostor da boš prišel do teh žic. Vzemi preizkuševalec, krokodilčka pripni nekam na +12v in žico po žico prebadaj tako da boš prišel do tiste ki ti bo zaklenila oziroma odklenila.Èe ima avto negativno komando (da krmili z minusom), ti bo zagorela lučka na preizkuševalcu.

Krmiljenje z minusom:
Isti postopek kot zgoraj, le krokodilčka pripni na maso-minus.

Te žice so ponavadi tanjše tako da lahko debelejše takoj izločiš.

Kar se tiče smerokazov
Prav tako lahko najdeš žice z preizkuševalcem. Krokodil na maso, prižgi smerokaz L ali D in prebadaj žice da prideš do tiste kjer ti bo lučka utripala.
Nekateri avtomobili imajo vse žice speljane po levem pragu, nekateri pa po levem in desnem, tako da je žica za desni smerokaz v desnem pragu.

Še lažje pa najdeš žico če pogledaš katera pride npr na zadnjo luč-smerokaz. Ista barva žice je potem za vse smerokaza na tisti strani. Tako jo boš lažje našel v celem šopu v pragu.
Èe imaš že v komandi ločene izhode za L in D smerokaz enostavno priklopiš vsako na eno, če pa imaš eno komando za smerokaze potem moraš na to dodati še dve diodi, da ti ne bodo utripali vsi smerokazi ko boš dal samo L ali D.
Sej meni ni problem hodit v službo, sam mi gre pa na živce èakati tistih 8 ur, da grem domov..

caki

Odklepa siva,zaklepa pa oranzna.Vsaj pri moji xsari je tako