Centralno zaklepanje in obratomer - 2 problema

Začel/a andrazzzz, Julij 28, 2008, 01:40:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andrazzzz

Pred kratkim sem postal lastnik Xsare Break 1.4i, l. 1999.

Imam pa dva problema.

1.) centralno zaklepanje
Centralno zaklepanje mi deluje dokaj cudno. Ce zaklenem na voznikovi strani s kljucem, mi lepo zaklene vsa vrata. Ce odklenem (potem ko so vsa vrata zaklenjena) na sovoznikovi strani, mi odklene vsa vrata, le voznikovih ne. Ce so vsa vrata odklenjena in zaklenem na sovoznikovi strani, potem mi poskusa zakleniti vsa vrata, a to ne uspe in ostanejo vsa vrata odklenjena. Ce pa so recimo voznikova vrata zaklenjena, ostala pa odklenjena, potem lahko brez problema zaklenem na sovoznikovi strani s kljucem. Podobno je, ce zaklepam z daljincem. Torej: vsa vrata lahko hkrati uspesno zaklenem le na voznikovi strani s kljucem.

Nekako se mi dozdeva, da je problem v voznikovih vratih. Preden razkopljem vrata, me zanima, ce bi lahko problem tical kje drugje. A je imel kdo podoben problem? Kako se lotiti razdiranja vrat, ce bo to potrebno?

2.) obratomer
Obratomer mi kaze narobe. Pod standgasom je na 0, pri 130 km/h je priblizno na 2200 obr/min. A se ga da kako "umeriti" oz. kako to porihtat?

Za pomoc se vam vnaprej zahvaljujem

garac

1) ajbrž motorček šoferskih vrat, kot si zapisal
2) a je bil mogoče akumulator kdaj spraznjen do konca?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Podobne simptome zaklepanja smo imeli doma na ZX-u Break . (edino za lepo zakleni vse sem mogu s ključem to naredit na sovoznikovi strani, na voznikovi ni šlo)

Vendar preden sem rešil problem smo avto prodali, tako da ti ne vem pomagat.

Lp
Goran

andrazzzz

Citat od: garac;389951) ajbrž motorček šoferskih vrat, kot si zapisal
2) a je bil mogoče akumulator kdaj spraznjen do konca?

1) Ce je motorcek... A se da to popraviti ali bi ga moral kompletno menjati? Ker vrat se nisem razdrl - a bi mi lahko kdo na kratko opisal, kako se lotiti tega. Da ne bom cesa polomil.

2) Glede akumulatorja pa ne vem. Sem pa ze nekje na netu prebral, da stevci ponorijo, ce je akumulator fuc.

Citroenovc

Za začetek poglej še vzvod na vratih s katerim zaklepaš - Maji se je na Xantii2 "snel" in se nekam zatikal - in si lahko avto zaklenil le s ključem na voznikovih vratih; drugače ni prijelo (oz se je takoj nazaj odklenila)
OK

LP
Primož

andrazzzz

A obstaja kaksna servisna knjiga (ala haynes) v pdf obliki za xsaro mk2? Sem malo brskal po netu pa nic nasel. Si ne upam kar tako razdreti vrat, da ne bi kaj polomil.

garac

tapeta je po moje na enki identična tisti z dvojke, le oblazinjenje je drugačno
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andrazzzz

Danes sem si vzel cas in odstranil tapeto na voznikovih vratih. Sem ugotovil, da je nekdo ze saril po vratih, ker je bila se neka umazana cunja za vrati. Motorcka sploh nisem nasel. Ocitno ga je ze nekdo odstranil. Krneki v glavnem.

Sem ze poslal mail Binetu, ce ima mehanizem centralnega zaklepanja za voznikova vrata. A morda kdo ve, kje bi dobil to stvar, ce slucajno Bine nima oz. ce kdo pozna koga, ki bi mi to stvar lahko popravil?

Hvala

garac

jah dvomim, da bo bine odgovoril na mail, ker je v prvi vrsti kmet. V ponedeljek raje pokliči k njemu v delavnico na 04 50 50 502, kjer ti bo njegov mehanik Stane (Toro) dal točno informacijo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vogiv

motorčka pri teh bol novih več neboš nasel ker je zmontiran v mehanizmu za odklepanje tak da je polverjetno tam fuč so pa pa ti tanovi citreni sramota za firmo :bombs::bombs:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3: