Nova pridobitev

Začel/a Andy, Julij 20, 2008, 07:26:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Andy

Torej, predvčerjašnim smo dobili našega težko pričakovanega Citroena. Naročili smo ga 7.6. in dobili 18.7. . Torej kupili smo C4 Grand Picasso 1.6 BVMP 16V s Confort opremo. Moram reči, da smo do sedaj zadovoljni z nakupom. Vendar se bojim da bo elektronika odpovedala, ker kot znano je citroen znan po tem, da elektronika rada odpove, pri tem avtu je pa vse elektronsko. Vožnja je lepa in umirjena in sploh ne veš, da greš 100 km/h. Se zdi kot da greš 50. Je pa zelo lepe črne barve. Sem pa dodal par slik da se prepričate tudi sami.

garac

@andy, mogoče si se narobe odločil z nakupom citroena, saj si že v štartu prepričan, da crkava elektronika. Res je, da vozniki nemških znamk to razglašajo, saj ko rikne njihov 2x dražji audi, passat itd so o tem raje tiho in ne govorijo okrog.:Hammer3:

Osebno lahko le rečem, da si kupil lep in dober avto, ter naj te srečno vozi:emot112::BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

ANDY....SREÈNO IN VARNO VOŽNJO. Avto pa je fantastičen.

Èeprav ni prava tema, ampak kar se elektronike tiče, sem imel priložnost izvedet glede problemov elektronike v C4 Picasso in novim C5 s "prve roke". Namreč pogovarjal sem se z prodajalcem Citroenov v Avstriji (glede novega C5, ker ga je takrat vozil), ki je povedal, da je avto sam po sebi všečen tako oblikovno kot vozno, vendar mu je šibka točka elektronika. Prav tako je pri C4 Picasso, medtem, ko so drugi modeli glede elektronike zanesljivi. Največ popravil glede elektronike imajo ravno pri teh dveh modelih. Èe je on mene napizdi*, sem jaz sedaj vas.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

HAdei ne verjamem in pika! Osebno imam od serviserjev podatke, ki so povsem drugačni, ako res crkne kak del iz elektro sklopov ima največkrat oznako ravno Bosch.
Tudi sončkov C4, ki je edini, ki ga poznam, da je imel probleme je imel mehansko okvaro.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Andy

No saj jaz ne pravim da je slaba elektronika, samo tako so rekli. Bomo vse še videli koliko se bo kvarilo :D Drugače pa je seveda avto zelo udoben (kot vsi citroeni) in prijeten za vožnjo. Prej smo imeli AX-a letnik 91 in ni bilo veliko težav. Prilagam še nekaj fotografij. Dodatno sem vzel še zavesice ter ščitnike robov, ki zelo polepšajo videz avtomobila (vidno iz slike(zavesic še nisem slikal)):BigThumbs:
LP

garac

Najbolj realne podatke boš dobil v temi, kjer bramar opisuje svoj C4 gp in sonček svoj C4 pic. NE verjemi nekim rekla-kazala tračem. Sicer sem slišal recimo, da je menda začelo škripat eno od ogledal pri zlaganju, da se je kak del razrahljal, a vsem so zadeve popravljali pod garancijo, pa še to je najbrž relativno.
Pred slabim letom sva imela z goxom priliko dodobra stestirat sicer malega 20 bvmp in moram reč, da je deloval BP, ko se privadiš avtomatika, elektro ročne in malih trikov je vožnja užitek.

To ti tudi svetujem: Uživaj v vožnji!
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Citat od: garac;38709To ti tudi svetujem: Uživaj v vožnji!

Enako ... Uživaj in čimveč kilometrov brez problemov ... in ne se obremenjevat kaj vse bo crknilo ... vozi in vozi ...

Lp
Goran

Andy

Hvala! Saj me niti ne skrbi samo zanimalo me je, če nekdo tu ima kakšne slabe izkušnje.

hadei

Saj ne rečem kaj je res, kaj ne. Je pa zanimivo, da ravno prodajalec Citroena pove tako stvar, ker drugače vsi vemo, da vsak svojega konja hvali, pa čeprav je samo še na treh nogah.
Hvala kur*u, če laže. Bolje za lastnike :)
Sicer pa boš čez čas sam videl, če je elektronika slaba.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

Kot ti je ze garac napisal ce si preprican da imajo citroeni slabo elektroniko potem zamenjaj znamko.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

soncek

@Andy SREÈNO VOŽNJO! Prepričana sem, da imaš super avto, ki te bo dolgo in varno vozil!

Glede komentarjev pa tako: prodajalci avtomobilov običajno "povedo" to, kar želimo slišati.
Meni je avtovleka odpeljala Picassoja, ko je bil star samo 1 mesec in 10 dni (crknila je črpalka volana) in takrat sta mi fanta iz avtovleke povedala, da odpeljeta bistveno več novih avtomobilov, ki jim "crkne elektronika", kot pa poškodovanih v prometnih nesrečah. Seveda sem vprašala, katere znamke so največkrat "naložene" na avtovleko in Citroena ni prav na vrhu. Torej se nikar ne boj!
Veš, po tistem, ko mi je "crknila črpalka volana", sem imela prometno nesrečo (eni voznici je bil moj lepotec tako všeč, da mu je dala lupčka "na rit"), pa potem še "gumidefekt" in nazadnje - pretekli teden, mi je ob neurju streha padla na avto... In v soboto mi je "crknila" luč - desno spredaj.

Glede na to, da je avto danes star 4 mesece in 8 dni, mi je povzročil že kar nekaj skrbi. Do danes sva prevozila dobrih 20.000km in še vedno trdim, da je dober in varen!

Nikar se ne vzemirjaj ob raznih negativnih komentarjih, včasih so tudi posledica nevoščljivosti.

hadei

DANES NOBEDEN AVTO NI POPOLN, NE PO ELEKTRONIKI IN NE PO ÈEM DRUGEM. Tako tudi ni CITROEN. Avto kot avto. Že skoraj vseeno kaj kupiš. Pri vsakem nekaj crkne prej ali slej.
[SIGPIC][/SIGPIC]

staffy

Citat od: hadei;38728DANES NOBEDEN AVTO NI POPOLN, NE PO ELEKTRONIKI IN NE PO ÈEM DRUGEM. Tako tudi ni CITROEN. Avto kot avto. Že skoraj vseeno kaj kupiš. Pri vsakem nekaj crkne prej ali slej.

Tako je. Itak imajo vsi proizvajalci bolj ali manj iste dobavitelje...
SPEAK WHEN SPOKEN TO

bramar

Hej, @Andy, nisem vedel, da je tudi črn (temno siv) g.Pcasso tako lep. Sedaj imam že preko 10.000 km pa še vse dela OK. Elektronika crkuje menda pri vseh francoskih vozilih, to sem slišal rekla-kazala. Srečno vožnjo ti želim! :emot58:

drmare

Citat od: hadei;38728DANES NOBEDEN AVTO NI POPOLN, NE PO ELEKTRONIKI IN NE PO ÈEM DRUGEM. Tako tudi ni CITROEN. Avto kot avto. Že skoraj vseeno kaj kupiš. Pri vsakem nekaj crkne prej ali slej.

Moj je - pa še Citroen je! Za enkrat še brez napak - no so DROBNI felerji pa jih naštejmo:

1. Amrtizerji zadaj - preventivno zalimani brez problema!
2. Zavore škripajo, ko greš curik!
3. Volan mal trese.
4. Okrasni pokrovi se obračajo (zimske gume z robom), poleti je OK!
5. Najslabša komponenta tega avta - AVTORADIO!!!!!!!!!!!!! žAL SO GA UTURILI TUDI V C5!

Po 28 000km me je prepričal moj C4! :emot112:

LP Mare