Motor 1.4 (75 KM) ugaša

Začel/a Megane, Julij 14, 2008, 10:24:48 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Megane

Pozdravljeni,

Poleg C5 imamo v naši konjenici cca. 1 mesec tudi Peugeot 307, ki ima enak motor kot Xsara in tudi nekateri drugi Citroeni. Ker se mi že nekaj časa pojavlja spodnji problem, vas prosim za pomoč.

Avto je dobro ohranjen, motor 1.4 (75 KM). Že približno 14 dni ugotavljam, da mi avto med vožnjo, ko spustim gas in pritisnem sklopko, ugasne. To se mi zgodi 1x do 2x na dan. Avto sicer dela v redu, ne cuka, lepo vžiga. Preden avto ugasne opozorilnik nekajkrat zapiska. Ko potem obrnem ključ avto takoj vžge. Bil sem že na testerju, ki je pokazal napako dovoda zraka. Serviser je napako izbrisal in rekel, da bi moral zamenjati razne senzorje, ker napaka ni direktno prikazana. To bi bil kar velik strošek (za večino senzorjev po nepotrebnem). Ali kdo ve kaj bi to lahko bilo. Razmišljal sem že o motorčku prostega teka, ki sem ga predhodno menjal že na meganu, čistil pa na C5, vendar pa tu obrati nič ne nihajo. Prosim kakršno koli pomoč.

lp

garac

sem mislil napisat ravno motorček prostega teka, a praviš, da to ni

Kakšne senzorje pa naj bi 1,4motor imel?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Megane

Saj ne vem Garač, ali misliš, da bi bil lahko - čeprav je prosti tek OK???
Pri meganu in C5 so mi obrati skakli od 400 do 2000.

Ali ima kdo skico sistema zračne lopute za motor TU3JP oz. KFW.

Sistem je nameščen zadaj pri steni kabine in ne najdem motorčka prostega teka.

Hvala

vogiv

ja ta 1,4i motor je zelo posrečen kaj se teh napak tiče ko priklopjo na računalnik pa se tak nič konkretnega ne najde pol bi pa ti mojstri od avto električarov vse menjavali na koncu pa je največkrat problem v slabih kontaktih ali zanič kablaži:bombs:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

Exorcist

Torej ni noben še rešil tega problema oz se ne ve vzrok napake ugašanja motorja?