Izguba moči

Začel/a enigma69, Julij 09, 2008, 02:46:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

enigma69

Pozdravljeni!

Imam picassota 1,8 letnik 2001 in zadnje čase opažam, da avto ko se zagreje izgubi moč. Predvsem se to pozna pri vožnji v klanec in pri prihitevanju.
In je vseeno ali imam klimo vklopljeno ali ne. Opazil pa sem tudi, da ko je zunaj okoli 18 ali manj stopinj mi avto leti normalno, ko pa je 20 ali več, pa se ta izguba moči že pozna. Kaj bi to bilo?

Lep pozdrav in hvala za mnenja!

matt

michoBX

Mogoče kaj na dovodu zraka? Kontrola hladilne, olja.
Hja, dougcajt mi je ja...

enigma69

hladilne ne zmanjkuje, olja pa kar pije, mislim pa da še je v mejah normale.

garac

kako pa je s kompresijo? Se kaj prižge lučka, ki označuje napako v delovanju motroja?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

enigma69

Enkrat mi je začela utripat, ko sem speljeval v hrib in mi je avto skoraj ugasnil. Avto sem ugasnil in ponovno prižgal in od takrat se mi ni več prižgala. Sem pa opazil, če zjutraj ko avto prižgem in v prostem teku pohodim stopalko za plin in jo nato spustim mi avto hoče ugasnit.

peter skala

moje skromno vprašanje,sklopka
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

enigma69

Možno, da je, kako pa najbolje  ugotoviti, če je res? Samo ali je možno, da začne sklopka drseti, ko je avto zagret, ali pa že,  če drsi, drsi že od začetka?

michoBX

Koliko ima kilometrov za sabo?
Hja, dougcajt mi je ja...

enigma69

Prevoženih ima 108000, veliki servis sem naredil pri 100000, ker sem kupil rabljenega in sem raje prej vse zamenjal. Se mi pa dozdeva, mogoče ni res, ampak vseeno, da sem to izgubo moči opazil po opravljenem velikem servisu, ali pa je to verjetno čisto slučajno.

garac

vsekakor boš verjetno moral kak dober servis obiskat, da ti preveri kako je motorno diagnostiko. Veliki servis ne bi smel vplivat na delovanje motorja.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

peter skala

če bi bila sklopka razlog ,je logično da začne nagajat ko je segreta.sam malo malo km je za sklopko ,razen če je ves čas ne pritiskaš po malem.je pa prijateljici na pedžoju riknila še malo prej.sam ona je blond pa ne ve točno zakaj ima sklopko pa vedno se malo pritiska zraven
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

Ibanez RG

Rada pritiska?
Dobra prijateljica, mmmmmmm...
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

numlock

Imam tudi 1.8 16 v letnik 2000. Tudi jaz sem opazil, da ni imel več takšne moči kot prej. Zamenjal sem bencin filter, ki je bil zaradi našega "zelo kvalitetnega" bencina ful zapacan. Bencin filter sedaj menjam vsako leto pa je O.K.

enigma69

Sklopka mi prime že približno po 1/3, ko jo spustim, je to normalno, ali je to znak, da je lamela že izrabljena?

hadei

Moje skromno mnenje je, da ja. Koliko pa imaš prevoženih?
Glede na to, da se sama nastavlja je verjetnost, da bo šla k vragu. To pa ne pomeni, da bo že jutri, ampak lahko še dolgo drži. Razen, če te moti misel na to, da bo crknila je bolje, da ti kakšen serviser pogleda in pove. Oni bodo že vedeli. Lahko greš tudi na pooblaščenega, saj ti verjetno za 5 minut testne vožnje serviserja z tvojim avtomobilom ne bodo zaračunali storitev. Èe le niso neki požrešneži za pejneze.
[SIGPIC][/SIGPIC]